Gość: Ankad
IP: *.*
16.11.02, 17:39
No i dziewczyny potrzebuję pierwszej rady co do moich bliźniaków. Dziewczynki mają 4 tyg.są dwujajowe.Olivia jest większa a Julia mniejsza, ale mój problem właściwie dotyczy Olivi. Chodzi o to że Olivia zasypia tylko przy piersi, a i tak żeby położyć ją do łóżeczka muszę odczekać żeby dobrze zasnęła bo inaczej jest straszny krzyk. Pomyślałam sobie że pomoże smoczek, bo chyba ma silną potrzebę ssania i właściwie pomaga ale na bardzo krótko bo zaraz jej wypada i znowu jest płacz. Wychodzi na to że przez pół dnia chodzę i podaje jej smoczek co jakieś 3 minuty albo ją karmię, a przecież jest jeszcze Julia. Z nią nie ma problemu bo mogę ją położyć i po jakimś czasie potrafi sama zasnąć, a jak jej dam smoczka to go trzyma. Sama nie wiem jak postępować czy nie podawać jej tego smoczka jak go wypluje i ma sobie popłakać, czy co chwilę ją karmić. Szkoda mi tej drugiej córeczki bo przez to że jest spokojniejsza poświęcamy jej mniej uwagi. Poza tym nie mogę sobie pozwolić na to żeby cały czas siedzieć tylko przy Olivi bo jak mąż jest w pracy to nikt mi nie pomaga i nie dam sobie później z nimi rady. Czy jest jakiś sposób na to aby Olivia sama zasypiała, a może jest jeszcze za mała? Tylko że mi się wydaje ,że z dnia na dzień jest coraz gorzej i ona się do tego przyzwyczaja. Jeśli macie jakieś rozwiązanie lub miałyście podobny problem to proszę o podzielenie się doświadczeniem. Anna.