Dodaj do ulubionych

weekendowe odpoczywanie?

IP: *.* 14.12.02, 16:15
Słuchajcie, czy którejś z Was udaje się w weekend odpocząć??? Niby dwa dni wolnego, a tu zakupki, pranko, gotowanie obiadku, ciągłe podnoszenie dzieci, zabawa z nimi, przewijanie stu pieluszek... (no nie, trochę mniej. ale czasem mam wrażenie, że tylko ich przewijam...) Karmienie dzieciaczków, sprzątanie, i już wieczór w niedzielę i trzeba iść do pracy...idę troszkę odpocząć (przy wszywaniu gumki do spodni moim dzieciom, wszystko z nich spada!) - dzieci właśnie usnęły... Ale ciekawa jestem, czy Wam się w ogóle udaje odpocząć???AsiaT
Obserwuj wątek
    • Gość: majkaII Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 14.12.02, 21:05
      hej, mi raczej nie udaje sie odpaczac bo gdy juz zasna okolo 20-21 godz, albo ja padam z nog albo jest jeszcze mase rzeczy do zrobienia typu prasowanie... Odpoczywam te kilka minut kiedy siedze przy komputerze i czytam posty od Was...I wiecie o czym marze a czego nie mialam od 7 miesiecy? Marze o jednym dniu i jednej nocy...no tak o 24 godzinach bez moich kochanych bączków.....bez myslenia czy sa przewiniete, nakarmione itp...tak wogole o luzarskich 24 godzinach...kiedy to bedzie?? kiedy dziadki odwaza sie z nimi zostac na dluzej nic 2-3 godziny???n pozdrawiam, majkaII
      • Gość: Monika25 Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 14.12.02, 22:43
        Dzisiaj sobota,teoretycznie mój mąż będzie spał z chłopcami i wstawał do nich, gdy się obudzą. Piszę teoretycznie, bo on na ogół nie słyszy płaczu maluchów w nocy. Niewiele niestety jest takich chwil, gdy mogę odpocząć od wszystkich dzieci. Ale dobrze pomarzyć o wolnym czasie. Może wkrótce nadejdzie? Monika
    • Gość: Agnieszka_J Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 15.12.02, 00:03
      Czekam na weekend jak na zbawienie - uwielbiam być z dziećmi w domu, wstać bez pośpiechu, zajmować się nimi dzionek cały, ale o odpoczynku nie ma mowy. Najbliższy wypoczęty weekend za dwa lata. Chyba, że wyślę komuś moje dzieciaczki w paczce, Kasieńka byłaby nawet chętna, wtedy pospałabym do 11, kąpiel, obiad z mężusiem pod wieczór, telewizor, jakaś książka - ach marzenie nierealne. Pozdrawiam, AgnieszkaJ,
      • Gość: kasienkkaa Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 15.12.02, 03:33
        Hihi hihi , Aga, czekam na paczke od ciebie ;-) ale juz cie widze, ze wieczorem chcialabys te wasze blizniaczki z powrotem w domu !!! mam racje ??? Kasienka
    • Gość: Jagac Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 16.12.02, 00:58
      Oj Asiu, ale podjęłaś wątek :crazy:. Ja oprócz przewijania (ok. 40 pampersów od wczorajszego ranka) to jeszcze je przebieram, przebieram siebie no i pościel na naszym łóżku - tak im leki nie smakują. Po tych lekach to dają czadu na dwa fronty (w zasadzie na cztery :p) Kiedy przestaniemy chorować?? :cry: Aga
    • Gość: PaulinaG Re: weekendowe odpoczywanie? IP: *.* 16.12.02, 08:40
      Właśnie jestem świeżo po weekendziesmile więc mogę jakieś aktualne przemyślenia na ten temat napisaćsmileWięc akurat się tak zzłożyło że weekend był pzredprzedświąteczny - czyli postanowiłam posprzzątać generalnie w domku- powiem Wam ,że naweet nie sądziłam że uda mi siię tego dokonać a jednaksmile) czyli "dzieci nie są takie straszne jak je malujasmile))"Oczywiście nie było tak "kolrowo"-dzieci ryczały jak zobaczły dywan zwinięty npsmile)i różne taki tam ale do soboty wieczora jakoś sie uporaliśmy- pachniało wypranymi firankami, plynem do szyb i pasta do podłogi - ciekawe jak długo będzie czysto?......Generalbnie stwierdzam , że ja w weekend nie wypoczywam- nie ma mnie w d omu cały tydzień (pracuje) więc starm sie jak najwięcej czasu z nimi spędzić - bawić się, czytać im itp. A jak śpią w południe to robię obiad, sprzatam ( mówię o zwykłej sobocie a nie przedświatecznejsmile), prasuje, wstawiam pranie, ew. piorę w rękach to co sie do pralki nie nadaje, itp pomaga mi mąż ale on w tym czasie najcześciej robi zakupy, płaci rachunki, itp. Tego co nie zdąże zrobić w południe robie wieczorami jak idą spać i tak naprawdę weekend wieczorami nie różni sie zbytnio od zwykłego dnia...Pozdarwiam Paulina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka