Dodaj do ulubionych

jestem tu nowa

28.12.06, 20:06
Cześć. Mam już 36 lat i dwóch chłopców w wieku 13 i 12 lat. Kiedy dowiedziałam się że będę mieć bliźniaki byłam w szoku. Nagle z dwójki dzieci zrobiła się czwórka. Co prawda moja babcia miała nawet trojaczki, ale jakoś o tym zapomniałam. Ostatnio lekarz powiedział, że to prawdopodobnie dziewczynki. Nie chcę się za wcześnie cieszyć - najważniejsze by były zdrowe. Jestem wciąż trochę przerażona. Jak dam sobie radę z dwójeczką - jedno dziecko to pestka.Mają przyjść na świat w kwietniu. Pozdrawiam was.
Obserwuj wątek
    • blizniaki14 Re: jestem tu nowa 28.12.06, 20:15
      WITAMY SERDECZNIE smile
      Ja mam 20 m-cznego synka i bliźniaki w brzuszku, zaczęłam 30 tydz. Ma być parka
      chłopiec Jaś i dziewczynka Martusiasmile
      Dokładnie najważniejsze by były zdrowe!!! Czego ci życzę!!!
      Dasz radę, wychowujesz już dwójkę, a kobiety są silne i twarde smile Ja będę mieć w
      sumie trójkę maluchów, ty przynajmniej dwójkę masz już starszą. Będzie dobrze smile
      pozdrawiam
      • anet772 Re: jestem tu nowa 28.12.06, 20:25
        Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!

Napewno dasz rade i jestem pewna ze starsze dzieci beda Ci pomagac.

• hmika Re: jestem tu nowa 28.12.06, 21:25
          Serdeczne gratulacje!sama jestem mama 2,5 letnich blizniaczek i synusia
          5,5r.Dziewczynki tez sa kwietniowe!Rade dasz sobie napewno!Zycze zdrowka i
          optymizmu!
    • anna_sla Kobieto Ty już doświadczona matka jesteś :)) 28.12.06, 21:32
      Będziesz śmigać i lepiej sobie radzić jak niejedna z nas.. Gratuluję tak poza tym..
    • twixy Re: jestem tu nowa 28.12.06, 22:52
      Oj! Nowa to Ty byłaś 13 lat temu. Tylko że forum jeszcze nie istniało. Dasz
      sobie radę na pewno a wyzwaniem jest mieć dzieci rok po roku a to już za Tobą.
      Powodzenia!
      • ola9664 Re: jestem tu nowa 01.01.07, 00:31
        Z pewnością wszystko się ułoży choć napewno nie będzie lekko. Byłam w bardzo
        podobnej sytuacji. Również w wieku 36 lat urodziłam bliznięta ( chlopiec i
        dziewczynka obecnie 3 latka) mając już dwójkę chłopców w wieku 10 lat i 14
        lat. Teraz jest już dobrze. Najgorszy okres to kiedy maluchy miały 1 do 2 lat.
    • kate501 Re: jestem tu nowa 28.12.06, 23:01
      Dziękuję wam dziewczyny za słowa otuchy. Szkoda, że nie zaglądałam tu wcześniej. Będę jednak częstym gościem na tym forum. Jeszcze raz pozdrawiam.
    • karolcia65 Re: jestem tu nowa 28.12.06, 23:16
      Hej,

Witaj na Forum. Gratulacje ogromne.
      Ja zawsze chcialam miec blizniaki, a mam trojaczki, jak Twoja babcia.
      Poradzisz sobie, bo wszystkie sobie radzimy. Tak to juz jest, po prostu trzeba.
      Pisz, co u Was.

Pa, pozdrawiam,

Karolcia z Krysia, Zosia i Natalka
      ur. 10.10.2005.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210
    • a.alicja Re: jestem tu nowa 29.12.06, 10:33
      Dasz sobie radę,zwłaszcza,że masz już doświadczenie.A dodatkowo jesteś teraz
      starsza,mądrzejsza i bardziej odpowiedzialna niż trzynaście lat temu.Mnie też
      po 10 latach zaskoczyło podwójne macierzyństwo.Myślałam,że jestem już w
      wieku,kiedy odchowałam dziecko,mam ustabilizowaną sytuację zawodową i rodzinną
      i spokojnie mogę przejść na tzw."życiową emeryturę".Wreszcie przestać
      gonić,zająć się sobą i zacząć odcinać kupony od życia.A tu taka niespodzianka!A
      wiesz czego najbardziej się bałam?Że już "nie te" lata,organizm "nie ten" i
      najzwyczajniej zabraknie mi sił.Ale jak trzeba było,to i siły się znalazły i
      daję sobie radę smile))A to nowe macierzyństwo przynosi mi więcej satysfakcji, bo
      przeżywam je bardziej świadomie,łowię każdy uśmiech dzieci i napawam się jego
      urokiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka