dorek3 14.04.03, 10:58 Czy chodziłyście do szkoły rodzenia? Kiedy zacząć, żeby nie skończyć od razu w szpitalu? Przydała się jeśli poród był przez cc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.t Re: szkoła rodzenia 14.04.03, 11:23 Ja chodzilam, zaczełam w 23 tygodniu. )) Byłam z najmłodszym i ... największym brzuszkiem. I urodziłam jako jedna z pierwszych... ))) Ale ja rodziłam naturanie. Czy się przydało? Nie wiem... na pewno nie nauczyłam się tam opieki i pielegnacji noworodka. Przyjemne były ćwiczenia, oddychanie, masaże )) Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: szkoła rodzenia 15.04.03, 14:21 Czesc! Ja zaczelam jakos na pocz. 7. miesiaca, a urodzilam i tak 2 dni po terminie. Troche sie dowiedzialam o karmieniu, jedzeniu dla maluszkow, rozluznilam sie na cwiczeniach z oddychania a takze psychicznie, kazda czegos tam sie obawiala... ale przede wszystkim: byly fajne dziewczyny, wymienialysmy doswiadczenia, watpliwosci, wiedze nt. niektorych szpitali itp.; z niektorymi widzialam sie potem, pchajac wozek... mozna bylo porownac wtedy teorie z praktyka, np. odnosnie karmienia. Fajnie bylo i b. milo to wspominam! Pa, Dorota, imienniczka, oraz Henrysio i Franio Odpowiedz Link Zgłoś
martap1 Re: szkoła rodzenia 15.04.03, 20:51 Ja zaczelam chodzic w 26 tyg, na szczesci wszystko trwało krótko, bo około 6 tygodni. Bardzo sie ciesze, ze mam ta szkole juz za soba, bo teraz nie mialabym juz sily tam chodzic. Pozdrawiam. Marta i chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś