madi1977 08.04.07, 12:46 No to ja zakładam wątek dla oczekujących bliźniaków (lub większej ilości pociech) w październiku 2007. Sama mam termin na 20 października. Więc kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewana77 Re: Październik 2007 08.04.07, 18:44 Madi, no to witam w klubie, ja termin mam na 24.10 , ale raczej nie sadze, ze dociagne... Skad jestes? Ja z Wawy. Jestesmy ten sam rocznik ) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 08.04.07, 19:30 Ja też dołączam-rocznik 78. Termin mam na 28.X. Macie już brzuszki? Bo ja tak Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 08.04.07, 19:36 Ja raz mam, raz nie. Mam czesto wzdecia i sama nie wiem? Faktem jest, ze na wysokosi macicy jest tak pulchnie i zanikly mi kosci biodrowe... Hania czy Ty moze bywalas na Bocianie? Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 08.04.07, 19:50 Cześć dziewczyny, cieszę się że nasze grono się powiększa. Ja jestem z Opola, brzusio rośnie, choć przytyłam tylko 1 kg. Fajnie że będzie z kim wymieniać uwagi i przeżywać kolejne etapy ciąży. A jak samopoczucie? U mnie po fatalnym początku wreszcie jest trochę lepiej, choć nadal zasypiam na stojąco o 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 08.04.07, 20:03 To co Ty tutaj jeszcze robisz ? Jest juz 20 ! Ja tez przytyłam 1 kg, brzusio pokażny (wchodze juz tylko w ubranka ciążowe). Niestety odkleja mi sie kosmówka i musze leżęć. Takie leżące Święta .... Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 21.06.07, 12:58 Dziewczyny, czy może jest tu ktoś, kogo ciażę prowadzi dr Dworniak Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 08.04.07, 19:49 Witajcie, młodsze koleżanki Ja mam termin na 11.10.07, ale chyba bardziej realny jest wrzesień. Nie mieszkam w W-wie a w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 08.04.07, 20:10 u mnie poczatek ok,potem fatalnie-mdlosci, wzdecia, ale bez wymiotow. Teraz 11,5 t.c juz lepiej, ale rano mam tzw. "rzygusia" i musze odbeknac kilka razy nad umywalka. Czy Wy tez macie troche "pietra" jak to dalej bedzie? Bo mnei zcasem taki strach wieczorem ogrania, czy beda zdrowe, jak bedzie wygladal porod (cc czy sn??), i potem jak sobie damy rade? Dodam, ze to moja 1 ciaza. aha i czy planujecie juz zakupy, wozki itp, czy to za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 08.04.07, 20:13 zapomnialam zapytac, macie zwol? ja tak, chcialam byc bohaterka i chodzic do pracy, ale nie dalabym rady z tym kiepskim samopoczyciem. Czy Was tez mecza tak wzdecia zwl. wieczorem? czy ktoras z was schudla, bo ja tak, 2 kg i ogolnie mam marny apetyt (prawie nie jem miesa, nie moge na nie patrzec czy liczycie kazdy kes i odzywiacie sie b. zdrowo, bo ja poki co raczej normalnie, a nawet ubogo (( Polowa rzeczy gnije mi w lodowce, bo nie nadazamy jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 09.04.07, 11:16 Lewana, nie bywałam na bocianie, tzn. czytałam tam czasem, ale nigdy nic nie pisałam. Wiesz, tak sie zastanawiam, bo ty masz termin na 24.10., więc 4 dni wczesniej niz ja, a u Ciebie juz 11,5 tyg. , u mnie 9t5d. różnica 2 tygodni?? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 09.04.07, 11:19 W ogole to mam krwiaka. We wtorek pojawiło sie krwawienie, byłam u lekarza i wszystko bylo dobrze z dziećmi. Potem tylko plamienie i w piątek znowu krew. Sobota, niedziela spokój i dziś znowu krew. Juz nie panikuje na widok krwi tak jak we wtorek, bo lekarz uprzedzał o krwawieniach, ale w piatek mam wizyte i bardzo sie boje, że jednego dziecka nie będzie. Musi być dobrze, no musi!! Odpowiedz Link Zgłoś
libiszka Re: Październik 2007 10.04.07, 17:14 hej hej! ja wrzesnien. teoretycznie 30. samopoczucie dobre hihi p[ozdrawiam wszystkie brzuchy! Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 09.04.07, 14:52 Hania, Ja tez krwawie, co drugi dzien. Dzien spokoju i znowu plamienie. Dzisiaj też, ale słabsze niz dwa ostatnie. Lekarz stwierdził, ze to sie oddziela kosmówka. Kazał łykac duphaston 3x1 i leżec. Nawet tak nie mysl, ze jednego nie bedzie ! Ja mysle, ze bedzie dobrze Nie my pierwsze i nie ostatnie krwawimy w ciązy i urodzimy zdrowe dzidziusie Zobaczysz ! Pewnie tez musisz lezec ... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Hania!!!! 09.04.07, 18:22 Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!! Mocno, mocno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Hania!!!! 10.04.07, 09:53 Hania a jak liczysz? Od dnia zalodnienia, czy od polowy cyklu. Ja to drugie. Policzylam jeszcze raz. 12.04 mijaja dokladnie 3 miesiace. (od momentu zaplodnienia 2,5 mies.) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Hania!!!! 10.04.07, 10:03 Cześc dziewczynki! U mnie lekarz liczy tak: do dnia transferu dodaje dwa tygodnie. Transfer miałam 21 lutego, więc liczy od 7 lutego. Ostatnią OM miałam 29 stycznia, więc w/g niej byłabym o tydzień dalej. Z tym krwawieniem i plamieniem to ja już nie mam siły. Denerwuje mnie to. Jak bylam u dr to powiedział, że pomimo krwawienia kosmówka sie nie odkleja, ale to było tydzien temu, więc może coś sie zmieniło. Jadę na wizytę w piątek to sie dowiem co i jak. Dziewczyny czy to trzeba leżeć tak konkretnie plackiem i sie nie ruszać? Ja leżę prawie cały czas, ale nie tak plackiem, troche posiedzę, czasem naczynia umyję, przy komputerze posiedze chwilke. czy mozna tak? Nie chce popadać w jakąś przesadę, bo zwariowac można od tego leżenia, ale moja teściowa jak widzi ze siedzę to krzyczy na mnie. Ogólnie nie pracuje, nie robie zakupów, nie sprzątam, nie gotuję, nie wychodze z domu, ale sama nie wiem czy wogóle powinnam wstawac z łóżka. Jak myslicie? Przeciez moje dobre samopoczucie jest też ważne. Co prawda biore persen na uspokojenie...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krokus77 Re: Październik 2007 13.04.07, 15:05 Cześć. Ja mam termin na 18 listopada ale coś czuję,że rozwiązanie będzie pod koniec października. Własnie wczoraj wyszłam ze szpitala. Leżałam od wtorku z powodu plamień. Wypisali mnie ale kazali leżeć. Biorę też duphaston 2x 1 tabl. Mam nadzieję, że jak się będę oszczędzać to będzie OK. Do tej pory pracowałam i myślałam, że tak do 4-5 m-ca spokojnie będę chodzić do pracy ale niestety. mam nadzieję, że te problemy z plamieniem tylko na poczatku są a potem się jakoś to unormuje bo nie wyobrażam sobie gdybym miała całe lato przeleżeć. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 13.04.07, 18:30 wytrzymasz kochana Bedzie dobrze!! Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: w kwestii leżenia 10.04.07, 10:58 Haniu, ja od czwartku leże plackiem... Mam juz wprawę, bo dwa lata temu leżałam też, w pierwszej ciązy (z innego powodu, ale fakt jest faktem). Wstaje tylko na siusiu no i po soczek do kuchni. Jesli plamienie sie juz nie powtórzy to za dwa, trzy dni, powoli zacznę pozwalac sobie na więcej. Na razie przy kompie nie siedze, tylko leżę, jem na leżąco, z dzieckiem bawie sie na leżąco... tylko umyc sie i ubrac nie mozna na leżąco Mam nadzieje, ze to wszystko przejsciowe i bedzie jeszcze dobrze Ja mam wizyte lekarską dopiero w pniedziałek, wiec jeszcze dłużej bede musiała znosić tą niepewność, ale ja jestem cholernie zdeterminowana ))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: w sprawie liczenia tygodni 10.04.07, 11:06 nie mam bladego pojecia jak to sie powinno robic. Lekarz, do którego poszłąm na pierwszą wizyte obliczył mi inaczej niz ten do którego chodze obecnie, chociaz oboje posługiwali sie takim okrągłym kalendarzykiem. Aktualnie wychodzi mi 13t i 5 d a termin mam na 11-10-07. Wychodzi na to, ze liczy mi sie od dnia ostatniej miesiączki 04-01-07 i tyle .. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: w sprawie liczenia tygodni 10.04.07, 14:51 Witajcie ja mam termin według ostaniej miesiączki na 12.10. TYdzień temu mialam przezierność i wszystko jest ok. W zasadzie mdlości nie mialam- pare razy bylo mi niedobrze jak mialam pusty zołądek.Za to spałam duuuuuuuuuuuuużo.Brzuszek niewielki sie pokazał Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Pszczel, 11.04.07, 11:20 ostatnie dwie doby mialam grype zoladowa, nikomu nie zycze. Wyladowalam na ostrym dyzurze pod kroplowka,bo nic nie moglam jesc i pic. Nie musze pisac jak sie denerwuje stanem zdrowia dzieci( Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Pszczel, 11.04.07, 11:40 optymist no szczęscie chyba mialam bo podobno przy ciazy mnogiej nasilają się dolegliwości. Lewana 77 wszystko będzie dobrze. Zdaje się niedługo masz przezierność. ZObaczysz swoje bąble i to na pewno Cie uspokoi. Trzymam kciuki i nie denerwuj się bo maluszki tego nie lubia Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Hania i jak po kontrolnej wizycie??? 14.04.07, 15:31 cześć dziewczyny! Wizyta baaaaaardzo przyjemnaZobaczyłam dwa śliczne maluchy i aż sie poryczałam, tak mi ulżyło. Dr powiedzial, że rosną i mają sie dobrze. Jeden ma 25mm a drugi 28mm. Krwiak oczywiście jest nadal i to większy niż był, ale jest w takim miejscu że nie zagraża dzieciom i ma dobre ujście zeby sie ewakuować. Musze nadal lezeć i brac zastrzyki. Leże, ale chwilami jednak wstaję, żeby chociaż zajrzeć na forum. No ale teraz to juz musi byc tylko dobrze! zaczęłam 10tc. dzięki oyate za pamięć pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Hania i jak po kontrolnej wizycie??? 15.04.07, 10:29 Kurcze aż mi się łza zakręciła w oku!! Super, trzymam kciuki za Ciebie i dzieciaczki. Odpoczywaj!! Pozdrawiam Daria Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Hania i jak po kontrolnej wizycie??? 14.04.07, 20:29 To fajnie Hania, ze widoki sa optymistyczne Ja mam wizyte kontrolną w poniedziałek i tez musi byc dobrze Zaczynam 15 tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Hania i jak po kontrolnej wizycie??? 15.04.07, 09:41 Czesc Hania Ja mam wizyte w pon (przeziernosci)-trzymajcie kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: lewana 15.04.07, 20:06 Trzymamy, trzymamy!!Napewno bedzie dobrze. Ja jade na kolejna wizyte juz 26.04., więc niedługo) Oczywiście boje sie jak każdej wizyty, ale chyba każda z nas ma lęk przed wizytami, aby nie usłyszeć czegos złego. Lewana, przypomnij mi który to tc u ciebie, bo widze, że Ty sie interesujesz wózkami, wyprawką. robisz juz zakupy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: lewana 16.04.07, 10:12 Hania u mnie 12 t i 5 dni, czyli juz prawie 13. Ja pomalu czytam co potrzebne, bo zielona jestem w temacie a chce zaczac kupowac... Ale bez szalenstw. Robimy tez male przerobki w domu, typu-szafka w kuchni do wymiany, zaluzje, klimatyzacja (to bardziej dla mnie, suszarka sznurkowa w lazience. Wole zaczac ciut wczesniej, bo potem jak bedzie brzuch i upal to moze byc ciezko. Zwl. ze mam kolano po operacjach Wozek tez juz mam na oku. Kupuje najpierw na rok, poltora taki uzywany "tramwaj" jeden za drugim, a potem wymieniam na wypasiona lzejsza spacerowke Zalozylam watek-o sprzetach niezbednych przy twixach, dziewczyny wpisuja super info. Pozdrawiam i dam znac wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
asia.t Re: Październik 2007 16.04.07, 16:22 Gratuluję wszystkim podwójnym ciężarówkom. Tak niedawno to ja zaczynałam wątek dla przyszłych mam bliźniaczych na tym forum (gdy należało jeszcze do eDziecka...) Trzymajcie się jak najdłużej, naprawdę warto. Polecam stronę naszego Stowarzyszenia dla rodziców bliźniąt Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 17.04.07, 13:43 A my właśnie wyszliśmy ze szpitala - diagnoza: poronienie zagrażąjące Biorę luteinę, muszę leżeć i odpoczywać (ale jak to zrobić mając w domu 20 miesięczniaka?). Na szczęście z dziećmi wszystko w porządku, przezierność w normie, ciąża dwuowodniowa. Mam nadzieję, że te dwa tygodnie leżakowania, bez pracy i stresu pomogą mi się wyciszyć i kolejne miesiące będą już bez takich niespodzianek. Lewana trzymam kciuki za twoje maleństwa)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 18.04.07, 10:55 Hej dziewczyny mam pytanie. Wlasnie przeczytalam ze w ciąży blixniaczek ok 12tc zaklada sie zew lub jakiś krążek. Ja kończe 15tc nie mam nic założonego i lekarz nic mi nie mówił. Czy to jakaś reguła? Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: Październik 2007 18.04.07, 10:57 Nie ma reguły. Ja jestem w 31 tygodniu i nie mam nic założonego. raz w tygodniu tylko biorę kaprogest Odpowiedz Link Zgłoś
asia.t Re: Październik 2007 20.04.07, 14:07 pszczel napisał: > Hej dziewczyny mam pytanie. Wlasnie przeczytalam ze w ciąży blixniaczek ok 12tc > zaklada sie zew lub jakiś krążek. > Ja kończe 15tc nie mam nic założonego i lekarz nic mi nie mówił. Czy to jakaś > reguła? raczej nie, ja nie miałam żadnego szwu ani krążka, urodziłam w 34 tygodniu. spytaj lekarza prowadzącego Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: Październik 2007 23.04.07, 14:06 Hej dziewczyny, ja też mam termin na październik 16, ale tylko teoretycznie bo to będą trojaczki więc lekarz mówi że jak dotrwam do 34 tyg. to będzie już super. pozdrawiam wszystkie brzuszki)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 25.04.07, 11:57 Cześć waflinka! Bardzo serdecznie gratuluję!! No super. Ja jutro jade do lekarza i mam wielkiego stracha, czy aby napewno sa jeszcze dwa maluchy. Dwa tyg. temu były i pieknie rosły, więc musi tak byc dalej. Wreszcie nie mam krwawień i plamień bardzo malutko, prawie wcale, więc może juz sie pozbyłam tego krwiaka. Juz 3 tyg. leżę i biore zastrzyki. Z wielka nadzieją jade jutro na wizyte, może bede mogła już wychodzić z domku. Boje sie o te maleństwa strasznie, ale musze byc dobrej mysli, no nie??????? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: Październik 2007 25.04.07, 15:23 Musisz być dobrej myśli, trzymam kciukiMy nie możemy myśleć inaczej a wszystko będzie dobrze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 25.04.07, 17:28 Hania ja tez jutro ide na badania kontrolne i tez boje sie tej wizyty. Lezalam w szpitalu z powodu krwawien, mialam robione wszystkie badania, dzieci OK ale zawsze pozostaje taka niepewnosc. czekam jutro na relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: imieninowy prezent:)))) 26.04.07, 21:38 Dzisiaj mam imieninki i najlepszym prezentem bylo usłyszeć , że wszystko jest dobrze, a nawet super!! Krwiaka nie ma, dzieci są, mają się dobrze, rosną. Nie musze juz leżeć i brac zastrzyków. Jejku, jak sie ciesze! Dr mnie obadał dokładnie i powiedział, że wszystko jest naprawde w porządku i był bardzo zadowolony z mojego stanu. Udało nam sie pokonać tego krwiaka!!! Co prawda wyprawa do warszawy była straszna, bo co 5 min. wymioty, męczarnia straszna, ale wytrzymam, dam rade. Maluszki dokuczaja teraz, ale jak sie urodza będę spokojniutkie, prawda?)))hihihi Na wadze nic mi nie przybywa, tylko brzuszek fajnie widać. Dziś znowu, troche mniejsza waga, ale co tam. pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: imieninowy prezent:)))) 26.04.07, 22:28 Cieszę się Haniu,że wszystko dobrze!! Tak trzymać, a dzieci czy będą spokojne to już zobaczysz jak się urodzą) Hihi ale wątpię abyś przez pierwsze miesiące miała czas na kawkę z przyjaciółką) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: imieninowy prezent:)))) 26.04.07, 22:49 Haniu ciesze sie teraz mozesz zacząc cieszyc się swoim stanem Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: imieninowy prezent:)))) 27.04.07, 12:31 U nas tez wszystko w porzadku Jestem duzo spokojniejsza chociaz nadal mam odpoczywac i jak najmniej sie stresowac. A dla Ciebie najserdeczniejsze zyczenia imienionowe. Caluski)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: imieninowy prezent:)))) 27.04.07, 13:11 Madi1977 no to super, że wszystko OK. Odpoczywaj ile możesz! dzięki za zyczenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: imieninowy prezent:)))) 30.04.07, 18:57 Dziewczyny na 16 czerwca mam polowkowe usg tzn bedzie juz po połówce ale moja ginka kazala zrobic miedzy 22-23tc. Jesli któras jest z wawy a waha sie nad wyborem lekarza to polecam kobitke do ktorej poszlam Ciekawe czy zobacze co siedzie w brzuszku.Ciekawe czy ktoras z Was juz sie zapisała i co u Nas wszystkich siedzi w brzuszku.A czy macie juz jakies faworyty odnosnie wozkow.Jak tak to wpisujcie Ja mysle i Implast Spider i Peg Perego Duette i o tym holenderskiej KEES-jest na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: pszczel 30.04.07, 19:20 Wiesz, ja tez jestem bardzo ciekawa, kto tam zamieszkał pod sercem. Musze jeszcze troche poczekać, bo to dopiero 12tc. Co do wózka to moim typem jest wózek TWINTWO firmy Jane. Ten i tylko ten Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: pszczel 04.05.07, 18:32 Hej Październikówki. Ja mialam srednio udany weekend majowy bo wt, sr i czw lezalam w szpitalu. Dzis wyszłam Skoczylo mi ciśnienie i moja lekarka wolała mnie wziąć na obserwacje MIalam robione usg, maluchy idą łeb w łeb ważą po 158gram Leki mi poustawiali i narazie jest dobrze, mam nadzieje że długo tam nie zawitam Morfologia i inne badania sa ok-tylko ciut próby wątrąbowe podwyższone ale czemu to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 01.06.07, 14:29 optymist właśnie przeglądalam wątek i zauwazylam że różnica między terminami u nas t o jeden dzien. TY zdaje sie masz na 11.10 a ja mam na 10.10. Na początku mialam na 12.10 ale lekarz wyliczyl według owu i jest 10. 10 Kidy idziesz na połówkowe? czy moze juz bylaś? Ja mam 12.06 i mam lekkiego nerwa Odpowiedz Link Zgłoś
xb Re: Październik 2007 czy jest ktoś z Krakowa? 04.05.07, 18:39 witam ja też spodziewam sie maluchów w październiku termin na 28 ale pewnie bęą wcześniej chętnie nawiążę kontakt jeśli jest ktoś z Krakowa zawsze raźniej będzie płynął czas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 czy jest ktoś z Krakowa? 07.05.07, 10:44 cześć dziewczyny? Jak samopoczucie? U mnie na szczęście mdłości minęły ale nadal jestem słaba i mam problemy ze spaniem. Brzuch robi się coraz większy, przytyłam na razie 2 kg ale czuję się jak przysłowiowa słonica Siedzę w domu na zwolnieniu (z powodu wcześniejszych krwawień) i nudzę się jak mops. Najgorsze, że pogoda dopisuje a ja nie mam sił na spacery z moim dwulatkiem(( Moja siostra musiała się do mnie przeprowadzić, żeby pomóc mi w opiece nad Jaśkiem bo ja nie mogę dźwigać Na szczęście z bliźniakami wszystko OK, następne badanie mam 22.05. A co u was? Ciekawa jestem czy robicie usg 3d? Planuję je zrobić tak dla własnej ciekawości ok. 23-25 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 12.05.07, 10:50 Cześć dziewczyny! Wczoraj byłam na usg, maluchy mają: 69mm i 72mm. Przezierność 1,7 i 2,2. Ta większa troche mnie martwi, ale dr powiedział, że jest w normie i jest dobrze. Jeden jest taki wiercący, dawał się zmierzyc i pozował do zdjęć) Drugi spokojniutki, chował się i wstydził, zmierzyć było trudno) W pewnej chwili ulożyli się główkami do siebie i mam takie fajne zdjęcie dwóch łepetynek. Dr się śmiał i dziwił, że jeszcze takiego zdjęcia nigdy nie udalo mu się zrobić. Bardzo mi ulzyło po tym badaniu. Nastepna wizyta 1 czerwca! FAJNA DATA. Może poznamy wtedy płeć?? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 12.05.07, 12:00 Super hania, że z dziećmi wszystko dobrze. Moja wizyta wypada 22.05 więc dam znać jakie wieści. Czujesz juz ruchy? Ja jeszcze nie bardzo, takie pojedyncze smyrania Ale wczoraj zdałam sobie sprawę, że biorąc pod uwagę wcześniejsze bliźniacze porody, połowę ciązy mamy za soba)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: madi1977 12.05.07, 15:50 Ja czuje bulgotanie, łaskotanie, kłucie w prawym boku i pukanie. Z prawej czuje przede wszystkim, bo tam jest ten ruchliwy maluch. Kopniaków nie czuje, bo za wczesnie i jakichs konkretnych ruchów też nie. Ale to pukanie jest super, szczególnie jak poruszam tego z prawej, podrapie w brzuch Super uczucie. Mąz i nawet synek tez słyszą pukanko)) Chciałabym wytrwac jak najdłużej. Miałas badanie przezierności czy cos przeoczyłam?? Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 12.05.07, 16:27 Czesc dziewczyny, ja też czuje już ruchy dzieciaczków, ale to juz 19 tc "Prawego" czuję bardzo wyrażnie, a "Lewego" o wiele słabiej, ale tak sobie mysle, ze moze jest mniej korzystnie ułożony i kopniaki serwuje mi do wewnatrz A mi juz w badaniu usg na przezierność w 13 tc powiedziano, ze najprawdopodobniej bedzie dwóch chłopców. Nie wiem czy na tym etapie to nie było wróżenie z fusów.... ale czytałam też, ze w tak wczesnej ciązy istnieje możliwosc stwierdzenia płci ale nie na podstawie wyglądu narządów płciowych a po ułożeniu układu moczowego. Za ok. 2 tygodnie bede chyba juz miała usg połówkowe, to moze bedzie wiadomo cos więcej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 12.05.07, 18:02 Co do płci w 12-13 tyg to na dwoje babka wrózyła. Dzieciaki maja ok 6 cm więc wszystko jest malunie. Moja kuzynka ma pojedynczą ciąże i w 13 tyg lekarz powiedział że chłopak ze coś juz tam wisi między nóżkami. Teraz w 23tc była na usg ( u tego samego lekarza) no i powiedzial no będzie dziewucha bo już ładnie widac wargi sromowe Więc ja czekam spokojnie do połowkowego tym bardziej ze jak w 13 tyg zapytalam lekarza to powiedzial ze jeszcze sa zamłe by określić płeć Co do ruchów to czuje takie lekkie smyranie- laskotanie od środka Dziewczyny macie jakies przeczucia co do płci?? Mi sie wydaje ze u mnie będą dwa siurki Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 12.05.07, 19:58 Jesli chodzi o płeć, to w 13 tc dzieciaczki miały po 7 cm i wcale nie wpadłam na pomysł, zeby zapytac sie o płeć a lekarka sama zapytała czy chce wiedziec. Jeden według niej prawie na pewno jest chłopcem a co do drugiego nie była juz taka pewna, bo był "gorzej" ułożony ale wydawało sie jej, ze też. Wiec nie zmuszałam jej, zeby zgadywała Co do płci nie mam żadnych przeczuc, ale mam juz jedną córkę, wiec po cichu licze, ze w ostatecznym rozrachunku wyjdzie towarzystwo mieszane Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 13.05.07, 11:43 Optymist w takim razuie zycze choć jednego chłopaczka Ciekawa jestem czy potwiedza sie slowa gina z 13 tyg Ja mam usg 12.06 i ciekawa jestem czy uda sie podejrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 13.05.07, 11:59 No to wreszcie i ja się doczekałam)) Dzisiaj po lewej stronie wreszcie poczułam jednego brzdąca (to ten bardziej ruchliwy wg ostatniego usg). Co się tyczy przezierności to miałam wykonywaną podczas pobytu w szpitalu (13 tydz. NT 1,3 mm/ 1,5 mm). Moja ciekawość też już sięga zenitu i tez chciałabym poznać płeć bliźniaków (po cichu liczę choć na jednego chłopaka bo mam kupę ubranek po starszym - to tak z wygody i oszczędności ofkors)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 14.05.07, 09:25 Oj, ja tez bym chciała parkę Synka mam, drugi miałby sporo superowych ubranek po nim, a córcia....och, ta Hania, może jednak jest????? 1 czerwca musze coś podejrzec, no musze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 14.05.07, 10:53 No parka też by było fajnie Ubranka po córci leżakują w szafie i czekają na swoją kolej, ale nie jest ich aż tak dużo. Dużo fajnych rzeczy kupowałam w takich uniwersalnych kolorach, wzorach, ze moze je nosic i dzieczynka i chłopaczek Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 14.05.07, 13:40 A myślałyście już o wózku? Ja śledzę na bieżąco wszystkie dostępne oferty i z dnia na dzień jestem coraz bardziej zakręcona na co się zdecydować Najgorsze, że praktycznie tych wózków nigdzie nie można obejrzeć "namacalnie". Na razie moim typem jest Jane lub Peg Perego (raczej na 100% zdecyduję się na wózek "jeden za drugim"). Chyba, że macie jakieś ciekawsze propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 14.05.07, 14:13 Madi1977, ja też wybrałam TWINTWO Jane. Jest jak dla mnie rewelacyjny. Nie chce takiej szerokiej landary, tylko jeden za drugim, a te z Jane sa po prostu piekne Kolory maja super i na razie wybrałam kolor marine, ale po 15 maja ma byc podobno nowa kolorystyka. Oglądałam to w calineczce. Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 14.05.07, 16:33 spider inplast, tylko jeszcze muszę przymierzyć do auta Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 14.05.07, 22:55 Jeśli chodzi o wóżek tez powoli myśle i am duuuży mętlik. Na poczatku był peg perego ale teraz sie waham. Myslalam tez implast spider i ten holenderskiej firmy co jest teraz na allegro. Później zaczęłam oglądac Emaljunga- fajny ale wielki. Co do Jane to wózeczek fajny ale czytałam na jakimś forum ze ten maluch z tyłu ma mało miejsca na nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 15.05.07, 12:03 Właśnie też zastanawiam się czy to dziecko siedząco z tyłu będzie miało wystarczająco dużo miejsca w Jane? Dlatego cały czas jestem bardziej za Peg Perego bo jest więcej miejsca a ponadto można ustawić foteliki twarzami do siebie. Dokupię tylko takie torby nosidła i będzie jak znalazł nawet dla maluszków. Zresztą Janka też wożę w Peg Perego i jestem zadowolona. Tylko ta kierownica nie do końca mi leży Choć na forum wózkowym czytałam, że całkiem lekko się go prowadzi. No nie wiem-na szczęście jest jeszcze trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś
dylek22 Re: Październik 2007 15.05.07, 13:04 cześć ja też mam termin na październik a dokłanie na 20-go, aktualnie jestem na zwolnieniu bo mam problemy z nerkami - cały czas mam jakieś bakterie, lekarz mnie uspokaja ale ja cały czas mam stracha czy wszystko jest dobrze. W naszej rodzinie nigdy nie było bliźniaków a tutaj proszę, dlatego mam stracha bo nie bardzo wiem co mnie czeka. W sobote mam usg więc pewnie się dowiem czy to chłopaki czy dziewczyny - bo na pewno są jednojajowe więc parka nie wchodzi w gre. A co do ruchów dzieci to chyba jeszcze nie czuję czasami wieczorem jak juz zasypiam co coś nie tak smyrka ale nie wiem czy sobie tego niw wymyslam - to moja pierwsza ciąża wiec możliwe ze poźniej zaczne czuć ruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 23.05.07, 11:21 Co tam słychać dziewczyny? Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej (kończę 18 tydzień) i w zasadzie to wszystko OK. Szyjka "może być" (słowa mojej gin), brzuchol rośnie w zastraszającym tempie a ja razem z nim (od początku przytyłam 4,5 kg a w ostatnim m-cu 3 kg i to troche za dużo). Poza tym dzieciaki rosną, jeden waży 285 g, drugi 306 g (płci jeszcze nie znam). Za 3 tygodnie mam kolejną wizytę i potem idę do szpitala na rutynowe badania. A co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
xb Re: Październik 2007 23.05.07, 11:51 ja właśnie wróciłam od lekarza. Jestam w połowie 18 tyg, moja lekarka też powiedziała że szyjka może byc ale trzeba obserwowac. Brzuch mam wielki ale i cała robie się wielka. A tu lekarka mówi żeby się nie przemęczac i odpoczywac od tego to bede tylko tyła.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 23.05.07, 13:03 Cześć, ja tez rosne, choć waga na razie 1,5 kg do przodu. Jutro zaczynam 16tc. Wizyte mam 1 czerwca i czekam na nią z niecierpliwością. Może poznam płeć?? Mam nadzieje, że maluchy rosna i maja się dobrze. A co do wózka, to pisałam wczesniej o wózku firmy JANE, a teraz popytałam, poczytałam, przemyślałam i jednak zdecydowałam że będzie Peg Perego) Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 24.05.07, 09:56 Cześć, ja kończe 20 tydzień, dzieciaczki mają po 300 g i po raz drugi zapowiedziano mi dwóch chłopaków Szyjka taka sobie, troche sie juz skróciła i dostaje fenoterol. Poza tym leżenie .... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 24.05.07, 13:53 Optymist to ladnie rosną dzieciaki ja dopiero dowiem się za 3 tyg co slychac u moich. Wczoraj slyszalam bicie serduszek. Troche boje sie usg czy z nimi wszystko ok. Ja płci nie znam ale czuje dwóch chlopaczków Haniu a czemu zmiana z Jane na Peg perego bo z tego co pisalas JAne byl tym jednym jedynym- ja ciągle nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 24.05.07, 14:02 Pszczel, jak sobie tak poczytałam o tych wózkach,bardziej przyjrzałam się temu z peg perego to jednak więcej ma plusów niż Jane, chociaż Jane bardzo mi sie podoba. Ja nie chce podwójnych kól z przodu, bo już miałam wózek z takimi kołami i sa strasznie niewygodne. A PP ma super pojedyncze.Teraz dopiero dałam sobie wytłumaczyć, bo byłam tak wpatrzona w ten Jane. Poza tym przemyślałam sprawe z tymi gondolkami, że nie wystarczą na długo, a spacerówka z Jane raczej wygodna nie bedzie w tym modelu, bo z tyłu dla dziecka jest mało miejsca. Acha, no i kierownica w PP jest bombowa i nie trzeba na ten wózek zbyt długo czekać i nawet moge sobie go obejrzec bo mają w sklepie, a tego z Jane to chyba tylko w katalogach i na zamówienie.) Do PP sa fajne foteliki Primo Vaggio i w nich beda maluchy jeździły, a poza tym można kupić miękkie gondolki, usztywniane od spodu po 90zł i tez bedzie bardzo dobrze. Cenowo oczywiście wyjdzie bardzo podobnie. Tak więc, zdecydowana jestem na ten i już chyba zdania nie zmienię) A co tam u ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 24.05.07, 14:41 Haniu a gdzie można do PP dokupić te miękkie gondolki?? Jesli chodzi o wózek to ja jstem w lesie Myśle o PP ale tez o Emaljungu i w zasadzie nie wiem. Tak patrzylam na te foteliki do PP to kurcze b drogie są NIe wiem czy jesteś z Warszawy ale PP widzialam w Świecie Dziecka w Jupiterze i tam chyba można kupić od ręki. Ale najtaniej jest chyba przez net 2050zł Kiedy masz zamiar wózek kupować?? Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 24.05.07, 15:32 Ja zamierzam zamówić sobie ten wózek w lipcu-sierpniu, ale odebrac dopiero po porodzie. Kupie go w warszawie w Calineczce. Tam maja te gondolki po 92zł, szyja na zamówienie. Pan ze sklepu powiedzial mi że klienci kupuja te gondolki i sa zadowoleni. Wózek rozkłada sie na płasko, więc nie ma problemu i nie musza to być gondolki takie typowe. Foteliki rzeczywiście drogie i jesli będa do tego wózka pasowały jakies inne to kupie inne,np. Maxi Cosi, a jesli nie to zakupie te z PP, podoba mi sie kilka kolorów. w Calineczce ten wózek teraz jest, można go obejrzeć, bo ktos zamówił. Nie czeka sie tak dlugo jak np. na Jane, bo PP przyjeżdżają do Polski co 2 tyg. A co do Emaljunga to bardzo mi sie nie podoba, może dlatego że w ogole nie wchodzą w gre te szerokie. Już kilka rzeczy mam wybranych ale kupowac nie będę. Np. bardzo podoba mi sie pościel feretti, ale nie kupuje pościeli tylko śpiworki, tez mają Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 24.05.07, 16:23 obawiam sie ze inne foteliki do pp nie pasują ale może kto wie ja narazie pościeli tez nie kupuje bo z tego co czytalam uzywana jest jak maluch ma ok 1 roku no ja tez myslalam o wózku po polowie sierpnia.narazie minal dopiero 20 tydz Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 29.05.07, 19:22 Hej dziewczynki! Jak tam Wasze brzuszki, mi wreszcie zaczal rosnac! Ale i tak sie martwie, ze jest maly (18,4tc), no ale w zadne spodnie juz sie nie mieszcze... Czy was tez niepkoja bole brzucha, ja od czasu do czasu mam bole, ale takie tepe lub klujace i nie wiem czy to normalne. Jutro ide do gina to sie spytam. Raz czytam, ze to normalne innym razem, ze nie. I badz tu czlowieku madry? Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 30.05.07, 10:16 Lewana witaj po dłuższej nieobecności Ja zaczynam 20 tc i brzuch mam duży (jak conajmniej w 7 m-cu pojedynczej). Co do bóli to tez mi dokuczają od czasu do czasu, takie kłucie jajników. Niby wszystko w porządku jak twierdzi moja gina. A czujesz już ruchy? Moje maluchy wiercą się okrutnie, nie chcę wiedzieć co będzie za 2-3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 30.05.07, 13:54 hej dziewczyny jakos nasz watek w te upały spadł dość nisko Madii1977 troche mnie zmartwiła Twoja wyupowiedz bo ja skonczylam wczoraj 21tc a nie czuje ruchów. Czasami wydaje mi sie ze cos czuje ale to sporadycznie i nie jestem nawet pewna.2 tyg temu bylam u lekarza serducha bily ale martwie sie ze nie czuje zdecydowanych ruchów, choc ginka powiedziala ze jest jeszcze czas bym poczula. Teraz to juz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: Październik 2007 30.05.07, 14:39 U mnie malutki, zgrabny brzuszek... (ale lekarze mowia, ze ok, tak moze byc) Ruchow chyba jeszcze nie czuje, czasem jakby takie drzenie? Ale czy to ruchy? Jestem w 18tc. Dzis obskoczylam 2 ginow (panstwowo), szyjka trzyma na 4 cm Dobre i to w mojej sytuacji. Lekarze sa dla mnie bardzo mili, fakt pewnie jestem ciekawym przypadkiem medycznym, ze wzgledu na to co nas psotkalo, ale ja sie na to nie gniewam, i jak mam sie przysluzyc postepowi medycyny to prosze bardzo. Jeden gin. powiedzial, ze ostatnio na Karowej mieli wlasnie przypadek podobny do mojego-no i urodzilo sie zdrowe dziecko, drugie zaraz odeszlo Rozmawialm tez z babeczka w poczekalni, to jeszcze apropo rozmiarow brzuszka, miala ladny brzuszek, zgrabny, wcale nie jakis monstrualny, a byla juz w 8-9 mies. Zaczela tyc i rosnac dopiero w 5 mies. a najwiecej w 8! Wiec troszke sie uspokoilam (zwl. ze u mnie ten chorutki jest mniejszy, ma mniej wod itp.) To tyle, humor mam troszke lepszy... Pozdrawionka Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 30.05.07, 20:15 Pszczel nic się nie martw, w swoim czasie poczujesz ruchy, a pod koniec to będziesz miała ich dość)) Nie wiem, która to twoja ciąża ale moja druga więc i ruchy poczułam wcześniej (w pierwszej też dopiero ok. 21 tyg.), zresztą wiedziałam czego się spodziewać. Lewana bardzo ci współczuję, dzielna baba jesteś! Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 30.05.07, 20:11 Cześć, u mnie brzuszek taki sobie Jak dla mnie to spory i w porównaniu z pierwszą, pojedyńczą ciążą to duzy, ale jak ktos nie wie, ze tym razem to bliźnieta, to sie nie skapnie. Przytyłam 5 kg, ale ja wysoka jestem, wiec bardzo tego nie widac. Wyraźne ruchy czuje od 18 tygodnia (jutro zaczynam 22 tc), chociaz bywały dni przerwy. Do Pszczel: jeśli to Twoja pierwsza ciążą, to brakiem odczuwalnych ruchów jeszcze bym sie nie przejmowała. Poczekaj spokojnie jeszcze tydzien. Moze za dużo sie ruszasz ? Poleż troche A dzieciaczki na ostatnim usg jakie duże były. Moze po prostu są troche mniejsze niz na 21 tc i dlatego jeszcze ich nie czujesz Moja szyjka ma juz tylko 2,8 i dostaje fenoterol na powstrzymanie skurczy no i leże (głównie Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 30.05.07, 20:20 Optymist11 prawie zdublowałyśmy nasze posty Ja też przytyłam 5 kg (ale zaczynam 20 tc), też znajomi mówią, że po rozmiarach brzucha nie widać, żeby to były bliźnięta. Ja natomiast wiem swoje i z Jankiem taki brzuch miałam w okolicach 7 miesiąca! I niestety też muszę leżeć co jest niemożliwe mając w domu rozbrykanego dwulatka i remont mieszkania na karku Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 31.05.07, 10:13 Do Madi1977 : no ja mam w domu 2,5 -latkę, która nawet nie jest bardzo rozbrykana ale za to bardzo krnąbrna (mam nadzieję, ze to przejściowe i zwiazane z buntem dwulatka wiec tez nie jest mi łatwo leżeć, szczególnie jak córcia odmawia ubrania sie i lata po domu z gołym tyłkiem albo nie chce umyc rączek umazanych czekoladą .... Brzuszek mam zupełnie inny niz w pierwszej ciązy. Wtedy był bardziej zbity, okragły a teraz jest taki "rozlany" od biustu po spojenie łonowe. Ale czas szybko leci Leżę juz 1,5 miesiąca, a zostało 3,5 (licze do 36 tc Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 31.05.07, 12:30 Dziewczyny jest to moja pierwsza ciąża. USG mialam robione na samym początku maja. Dzieciaki miały po 160 gram co odpowiadało ciąży. Teraz usg bede miała 12.06. Przytyłam dopiero 2,5-max 3 kg. Ale ja niska jestem i kiepsko z apetytem Za to brzuch mi wywalił duży tzn dla mnie duży po porównania nie mam Dziewczyny z jakiego powodu musicie lezeć?? Skracająca sie szyjka?Mnie 2 tyg temu badał lekarz i powiedzial ze szyjka ok Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 31.05.07, 14:46 Ja "leżę" od 13 tyg. kiedy to wylądowałam w szpitalu w związku z krwawieniami i bólami brzucha Więc już 1,5 miesiąca siedzę w domu na zwolnieniu i prowadzę bardzo spokojny, oszczędny tryb życia (w przeciwieństwie do pierwszej ciąży, którą przepracowałam niemalże do rozwiązania). Na ostatnim usg 22.05 moja ginekolog stwierdziła, że szyjka może być ale skierowała mnie (po skończonym 21 tyg.) na obserwację i badania do szpitala Optymist11 też liczę, że urodzę ok. 36 tyg., tym bardziej że to nasza druga ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 31.05.07, 18:08 Ja też leże od 13 tc, najpierw z powodu plamień - odklejająca sie kosmówka, a później profilaktycznie, zeby sie szyjka za wczesnie nie zaczęła skracać (w pierwszej ciązy szybko sie skracała, tak, ze w 26 tc zostało mniej niz 0,5 cm). Na ostatnim badaniu 21.05. lekarz stwierdził, ze jest zwarta i twarda, ale 23.05 byłam w szpitalu na usg połówkowym i od razu dokłądnie zmierzyli mi tą nieszczęśną szyjkę. Wyszło 2,8 cm, czyli juz sie skróciła. Dostałam fenoterol i dalej leże Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 01.06.07, 14:31 optymist właśnie przeglądalam wątek i zauwazylam że różnica między terminami u nas t o jeden dzien. TY zdaje sie masz na 11.10 a ja mam na 10.10. Na początku mialam na 12.10 ale lekarz wyliczyl według owu i jest 10. 10 Kidy idziesz na połówkowe? czy moze juz bylaś? Ja mam 12.06 i mam lekkiego nerwa Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 01.06.07, 20:07 Połówkowe miałam juz 23.05. Chyba troche za wcześnie, bo lekarz, który je wykonywał, powiedział, ze wszystko oki, ale trudno cos wiecej powiedziec, bo dzieci sa jeszcze małe .... To była koncówka 20 tc , dzieciaczki ważyły po 300 g i to odpowiadało końcówce 19 tc. Potwierdził to co powiedziała mi lekarka przy usg na przezierność w 13 tc, ze chyba będą chłopcy Jeden na 90% drugi na 80%. Fajnie, bo mam juz córkę Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 02.06.07, 10:59 Cześć, byłam wczoraj na wizycie i wszystko super!!!!!! Dzieciaczki zdrowe, ładnie rosną i jest OK. No i są chłopaki!!! Jednego już w domu mam i szczerze przyznam, że marzyłam o jednej córci, ale skoro nie jest nam pisana Hania to niech tak będzie. Najważniejsze, że zdrowe!! Oczywiście dr nie ma 100% pewności, bo u jednego wyraźnie cos dyndalo, u drugiego niby też, ale raczej to sie potwierdzi na nastepnej wizycie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xb Re: Październik 2007 03.06.07, 19:10 Hania2005 możemy sobie podac ręce bo ja też mam w domciu juz jednego urwisa i ostatnio na usg lekarz powiedział ze beda chłopcy, w sercu to mam nadzieje ze cos pomylił bo choc jedna panna w rodzinie by się przydała, ale jak bedzie to bedzie tego juz sie nie da zmienic byle zdrowe były!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: xb 03.06.07, 20:08 Cześć, a w którym jestes tygodniu? Ja w 17. Mój dr nie był tak bardzo pewny, więc może jeszcze wyjdzie jakas dziewunia)) Ale ja już sie przyzwyczajam do mysli, że będę jedyną kobietką w domu! Jak na razie moi chłopcy ciągle sie śmieja, że z nimi dwoma mam mnóstwo pracy a bedę miała bardzo wesoło z czwórką chłopów, a z pralni to nie będę wychodzić, hihihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lewana77 Re: xb 04.06.07, 10:30 i jeszcze ja dobojam do klubu, od Dnia Dziecka wiemy, ze zdrowe dziecko to chlopak! Bylam pewna, ze dziewczyna.... Chorutkiego slabo widac Pozdrawiam watek Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: xb 04.06.07, 11:09 Gratuluje synków a przede wszystkim zdrowych dzieciaków. Ja jeszcze nie wiem co się kryje w moim brzuchu ale ja od samego początku mam przeczucie że będa 2 siuryJakby byly dwie dziewczynki bylabym zaskoczona Ja za tydzien we wt mam usg i boje sie czy maluchy zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: xb 04.06.07, 16:54 Ja też nie znam płci ale wszyscy wyrokują chłopaków Podobnie jak pszczel mam usg w następny wtorek i liczę, że może ta tajemnica zostanie rozwiana. Czujecie już ruchy? Ja jednego czuję bardzo wyraźnie, drugiego znacznie słabiej i rzadziej co bardzo mnie martwi Poza tym mam duży problem z zaparciami co z kolei spowodowało, że cierpię na hemoroidy(( Może znacie jakiś sprawdzony sposób na te wstrętne dolegliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
xb Re: hania2005 24.06.07, 15:28 juz teraz jest 22tyg moi faceci tez sie smieją z tego że bede sama kobietka w domu z czwórką chłopaków ale już obiecali że beda od brudnej roboty (zmienianie pieluch), ale co do prania to teraz jest niezle a później to już bedzie ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: hania2005 25.06.07, 13:02 mam,krótkie pytanie- do hania2005, czy przypadkiem nie jesteś pacjentką dr Dworniaka.Pytam w zwiazku, z tym że jak byłam na przed ostaniej wizycie(1.06),kiedy stwierdzono płeć u dzidzusiów, a właściwie u jednego, to dr D. mówił, że niedawno była Pani , u której stwierdził dwóch chłopców. może to poprostu zbieg okoliczności, Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: xb 25.06.07, 19:35 No u mnie w końcu jest jeden pewny chlopiec, a drugie sie kryje. Pisałam do miki, że inny lekarz wypatrzył dziewczynkę, a teraz mój dr nic nie wypatrzył 4 lipca mam połówkowe usg 3D to może wreszcie dowiem sie tak na 100%. A z tym praniem to u mnie tak samo, pralka jest włączona non stop, a co będzie potem..........hmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 04.06.07, 17:32 do Madi 1977: Na paskudne dolegliwości posterisan (paskudnie drogi ale skuteczny) i moze jakis jogurcik na czczo, albo szklanka wody ja tez przez jakis czas lewego dzidziusia czułam słabiej, bycmoze dlatego, ze był ustawiony główką w dół. Odkąd odwrócił sie nogami do dołu, tak jak prawy, to czuje obydwu tak samo tylko, ze lewy jest aktywniejszy w dzien, a prawy wieczorami. Mam nadzieje, ze po urodzeniu to im przejdzie do Pszczel: no jak tam, czujesz juz coś ? do Lewany: podziwniam Cie, ze trzymasz sie masztu i potrafisz sie cieszyc ze swoich maleństw i zdrowego i chorego Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 05.06.07, 11:54 Madi nie martw sie jednego malucha możesz czuc slabiej bo np jest glębiej ulożónu. Co do zaparc to może jabła w więszej ilości Ci pomogą Czuje juz maluchy od jakis 2 dni. Ale głównie wieczorem jak sie spokojnie położe. No ale nie są tak jakies kopniaki mocne No mam andzieje że nie pomyliłam tego z niczym innym Rany denerwuje sie przed wt czy maluchy zdrowe. Dziewczyny dziś sie wazylam i waga wskazuje 2,1 kg więcej niż przed ciąża? Czy to nie za mało?? Powinnam sie martwić? Odpowiedz Link Zgłoś
optymist1 Re: Październik 2007 05.06.07, 12:18 do Pszczel : moim zdaniem to troche za mało, ale nie az tak, zebys musiała sie juz dzisiaj martwic zapytaj lekarza przy wizycie a czy ta waga aby na pewno jest taka dokłądna ? Sądząc po wyniku, jest elektryczna .... ja moja elektryczną wywaliłam jeszcze przed ciążą i wróciłam do wagi analogowej (tak sie chyba nazywa zwykła waga, ze wskazówkami) i mimo tego, ze ma dokładnosc tylko do 0,5 kg uważam, ze jest dokładniejsza niz elektroniczna, na której po 5 minutach potrafiło mi wyskoczyc 1 kg wiecej albo mniej ..... Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 05.06.07, 12:40 Zgadzam się z Optymist co do jakości ważenia na wagach elektronicznych. moja elektroniczna robi takie cuda - w ciągu 5 min. potrafię przytyć o zgrozo nawet o 1 kg!!! Jeśli chodzi o twoją wagę to najważniejsze jest czy dzieci prawidłowo się rozwijają. A czy przypadkiem nie zeszczuplałaś (np. z powodu nudności) w I trymestrze? Moja ginekolog na ostatniej wizycie zwróciła mi uwagę, że ja za dużo przytyłam (3 kg w ciągu miesiąca). teraz zwracam większą uwage na to co jem i rzeczywiście waga nie rośnie już tak szybko W rezultacie na półmetku mam 5 kg plus. To chyba nie tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
dylek22 Re: Październik 2007 05.06.07, 12:54 u mnie też będzie dwóch chłopaków lekarz jest pewny na 100%. Ja miałam usg w 19 tyg. i wtedy jeden ważył 209g a drugi 215g chyba trochę mało to trochę dziwne bo ja już sporo przytyłam ok 6-7 kg a teraz jestem w 21tyg. A wy ile przytyłyście? i jeszcze w sprawie ruchów dzieci w którym tyg zaczęłyście je czuć bo ja jeszcze nie jestem pewno czy to są ruchy czy może coś mi się w jelitach rusza bardzo dziwne uczucie nie do opisania i trochę się niepokoje bo wszędzie piszą ze już powinnam odczuwać ruchy Odpowiedz Link Zgłoś
pszczel Re: Październik 2007 12.06.07, 22:09 WItajcie Byłam dziś na USG. Dzieciaki sa zdrowe. Jeden wazy 410 gram drugi 450.Lekarz powiedział że sa takie jak maluchy w ciąży pojedynczej Co do mojej wagi to sie zapytalam i powiedzial ze nei jest źle. POza tym dzis widzialam sie z b abcia i powiedziala mi ze zaszczuplałam- na rekach, buzi ramiona. Więc być może nie zauwazylam i polecialam pare kg bo apetyt mam kiepski. No i będzie parka.Tzn chlopak na 100% a dziewucha na 95% hihih kilka razy sprawdzal i za kazdym razem" no nic nie ma między nóżkami" chyba ciężej okreslic ze na 100% to dziewucha niz chlopak Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: Październik 2007 13.06.07, 09:07 Ja tez wczoraj byłam na usg. Niestety nadal nie znamy płci ale nasza ginekolog nie chciała jeszcze sprawdzać Najważniejsze, że dzieciaki zdrowe, wagowo niemal identyczne - 518 i 519 g)) co odpowiada 22 tyg. ciąży. Dostałam skierowanie do szpitala, na 02.07, na wszystkie badania kontrolne. A i ginka powiedziała, żeby się bardzo oszczędzać, żeby wytrzymać chociaż do 33 tygodnia. Oczywiście nadal muszę leżec i oszczędzać się jak najbardziej. Do pszczel - wagą się nie przejmuj. Ja też przez 3 tyg. przytyłam zaledwie 0,4 kg a od początku 5 kg (to mniej niż w ciąży pojedynczej). Najistotniejsze, że nasze dzieciaki rosną i rozwijają się wzorowo a my nie będziemy musiały walczyć później z gigantyczną nadwagą)) Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 21.06.07, 13:02 dziewczyny, czy jest tu może ktoś prowadzony przez dr Dworniaka Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 25.06.07, 19:24 Hej mika ja jestem od dr Dworniaka)))) Jestem w 20tc. A co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 25.06.07, 19:32 Aaaaa juz przeczytałam post do mnie. Rzeczywiście byłam 1 czerwca i dr stwierdził, że prawdopodobnie jest dwóch chłopców, ale tylko jendego widział tak naprawde i mąż tez, a drugi taki niepewny. Potem w szpitalu jak byłam jeden dzień to tam stwierdzili że to raczej dziewczynka. A teraz w piatek jak byłam, to w ogole sie nie chcialo pokazać, więc ten sam chlopiec się ładnie pokazał, a drugie maleństwo ścisnęło nóżki i nic nie widzieliśmy. A może się widziałysmy?? Byłaś tuz po mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 26.06.07, 16:52 do Hani2005/tak chyba byłaś moją poprzedniczką.A traktuję tylko jako dobry omen, twoją osobę i smiałam się,że wtedy dr miał dobrą rękę do chłopaków.U mnie jeden to także chłopak, a drugi to prawdopodobnie dziewczynka( ale powiedział to dopiero na ostatniej wizycie 22 06.Czeka mnie teraz połówkowe USG. Biorąc pod uwagę że będziemy mamami blizniaków, podobne terminy i tego samego lekarza, to pewnie wylądujemy w tym samym szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 26.06.07, 20:09 Mika a kiedy miałaś transfer??? Jesli można wiedzieć) Ja w czwartek zaczynam 21tc. Tak próbuje skojarzyć kto czekał po mnie, ale chyba widziałam same szczupłe kobietkiA może wyszłam z gabinetu usg i juz nie widziałam kto tam czekał. Pewnie sie jeszcze spotkamy! No nie kojarze absolutnie. Ja juz pytałam dr i na 95% bedę miała cesarke ale nie pytałam o szpital. A Ty cos pytałas , coś wiesz już? 4 lipca mam połówkowe u dr Zioło, a 13 lipca kolejna wizyte u naszego dr. Co do wózka tez jestem zdcydowana a TY? Mam już troche kupionych ubranek i po połówkowym usg jak potwierdzi sie płeć zaczne dalej kompletować. pozdrawiam serdecznie i fajnie że sie odezwałaś))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 27.06.07, 09:30 26 lutego miałam transfer, a reszta się zgadza tak jak u Ciebie.A jeżeli chodzi o resztę,tzn 1.06. wizytę miałam o 17.Natomiast twoją osobę skojarzyłam, na zasadzie ,że doktor mówił, że przed mna była Pani, u której stwierdził dwóch chłopców.To jest moja pierwsza ciąża, więc wszystko przeżywam podwójnie, nawet takie newsy.(Także może niedosłownie byłam po tobie) Tak więc przegladając forum, tym bardziej, jak zaczęłaś pisac o zakupach w calineczce, skojarzyłam twoją osobę, tym bardziej że my także jesteśmy przekonani do wózka peg perego i fotelików.Na początku miałam obiekcje czy im będzie wygodnie i ciepło biorąc pod uwagę, że będzie to późna jesień.Ale z drugiej strony, zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę zaczne z nimi wychodzic dopiero na wiosnę.Niestety zakupy dla dzieciaczków, zacznę dopiero we wrześniu.Na dniach dostajemy klucze do nowego mieszkania i niestety wszystkie środki kierujemy na wykończenie.A tak strasznie mi się chce, tym bardziej, ze już zzaczęły się przeceny, np w zarze Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: Październik 2007 27.06.07, 09:47 No to teraz wszystko wiem Wiesz, w tym samym dniu co ja miała transfer jeszcze jedna dziewczyna i ona też ma bliźniaki, tez ujawnił sie jeden chłopiec a drugi maluszek sie kryje. Mam z nia kontakt telefoniczny i na bieżąco sie informujemy po wizytach co i jak. To nasz dr ma rękę do bliźniaków, no, no..... Ja mam wyliczony termin na 28.10, wiec Ty pewnie 5 dni po mnie. Może spotkamy sie wszystkie trzy na oddziale?? Ale fajnie! Wiesz, ja jakoś jestem przekonana, że urodze do końca września, chciałabym tyle wytrzymać, tzn. przynajmniej do 34tc. Z tą wyprawką nie chciałabym więc czekać na sam koniec, bo niewiadomo jaka bedzie końcówka ciązy, a ja lubie miec wszystko zrobione po swojemu i byc spokojną) A jak ty się czujesz tak w ogole? Bardzo rośniesz?) Ja mam na plusie 5kg, brzuszek niezbyt wielki jak na dwa maluchy. Już sie nie moge doczekac tego usg połówkowego za tydzień, choc bardzo sie tez boje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 10:25 strasznie chaotycznie pisze przepraszam. Jeżeli chodzi o moje samopoczucie i ogólnie kondycję to jest całkiem nieżle.U mnie brzuszek jest całkiem okazały, a do przodu jestem 7,5.co wizyta to niestety 2 kg, a ostatnio pobiłam rekord 2,5.Nie wiem na czym to polega, ale nie jem więcej, a waga rwie do przodu jak oszalała.Specjalnie oprócz brzuszka, nie przytyłam, no ale cóz waga nie kłamie.Największy szok przeżywam w sklepie.Wprawdzie nie kupuję ciuchów stricte ciążowych, ale załamka.Ostatnio zrobiłam zakup na imprezę rodziną, dwa tygodnie wcześniej ( oczywiście M, starym zwyczajem, ponieważ L wydawała mi się za duża), ale jaki szok przeżyłam w czwartek wieczorem, gdy nie mogłam zasunąc suwaka.zwolniłam się w piątek w pracy i do sklepu, żeby wymienic, a tam mnóstwo bab w sklepie i przecena, więc nie było szans.Spięłam sie jakoś, ale w sobotę myślałam ze pęknę.Ogólnie oczywiście bardzo sie cieszymy z naszych dzidziusiów (wstępnie Aleksander i Lena lub Aleksander i Maksymilian, chociaż marzę o córeczce).Obecnie jescze pracuję. A jak twoje samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 12:52 Ja tez się czuję całkiem dobrze, w ciągu dnia ciągle chce mi sie spać. Teraz mam mały remont w domu, więc juz przez kilka dni tak sie włóczę po domu, nie bardzo mam sie gdzie podziać, ale jak tylko pracowników nie ma to od razu ide spać. No ale do niedzieli bedzie juz po bałaganie i bede miała spokojną glowe. Zapewne czytałaś gdzieś wcześniej,że mam 5-letniego syna.Teraz jeszcze chodzi do przedszkola, wiec mam do 15.00 spokój, ale co bedzie w wakacje to nie wiem) Na ostatniej wizycie 22.06 był z nami w babkamedica, bo ciągle sie upierał że chce zobaczyć maluchy no i widział, był nieźle zszokowany, że to tak wszystko wygląda. Chyba inaczej to sobie wyobrażał. W każdym razie bardzo niecierpliwie czeka na rodzeństwo. U nas bedzie Borys i Oliwier albo Borys i Hania. Lenka była brana pod uwage ale jako druga córeczka. Mi się tak marzy ta Hania, że ojej........no ale raczej nie bedzie. Mi ogolnie idzie wszystko w brzuch, do przodu, na szczęście w boczki nie)) Kiedy teraz masz wizyte? A połówkowe?? Daj znać koniecznie kim jest drugi maluszek, jak już bedziesz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 14:42 jeżeli chodzi o wizyty, to identycznie jak u Ciebie.13.07-z tymże ja zamykam dzień ponieważ o 21 godz., natomiast dr Zioło także 4.07 o 16.40.Podczas badania, w którym była przeziernosc, strasznie się bałam i dla mnie to badanie to była wieczność.Natomiast, do połówkowego podchodzę bardziej optymistycznie,poprostu wszystko musi byc dobrze i już.Z tymże ja w ostatnim czasie strasznie chodzę nabuzowana i namiętnie wyżywam się na mężu, jak mi przechodzi to naprawdę mi go szkoda, więc ja niewiem jak przy tak pseudo mądrych rodzicach, te nasze dzidziusie funkcjonują. A propos spania u mnie to samo,12/12tzn, wstaję po 6, ponieważ najczęściej nie mam siły wieczorem uprasowac do pracy i posprzątać, a wracam po pracy szybka kolacja i o 19 jestem już w łóżku. A czy czujesz ruchy dzidziusiów, ponieważ ja chyba nie, chociaż sama nie jestem pewna.A propos płci u nas stwierdził ze chłopak(1.06), a ostatnio dziewczynkę(22.06), chociaż czasami mam wrażenie, że ta dziewczynkę sobie wmówiłam.Rozumiem, że starszy syn jest zafascynowany faktem aż dwójki rodzeństwa ....Hania jest faktycznie ślicznym imieniem, ale ogólnie widzę że także masz tendencję do rosyjskich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 15:07 No to Kochana ja już Cię tam wypatrzę tego 4 lipca, bo ja mam na 16.20)) Powiedziała mi Pani w recepcji, że zawsze u tego dr są opóźnienia i 16.00 to dobra godzina bo nie bedzie wielkiego poślizgu jeszcze, bo później to już jest strasznie. Oj tak, rosyjskie imiona bardzo lubie, najpierw miał być Borys i Igor, ale chłopaki jednak zdecydowali że Oliwier. Borys to pewniak, a Hania to wielka niewiadoma! No to życzę Ci tej córeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 15:20 ja tobie także, a przede wszystkim zdrowych serduszek i wszystkich ślicznych narządów u twoich dzidziusiów. Tatuś przynajmniej będzie miał z kim w piłkę grać Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re:dotyczy poprzedniego e-mail poznajmy się 27.06.07, 15:32 mój e-mail mika324@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 29.06.07, 14:37 Jak samopoczucie i kondycja.W moim przypadku mam wrażenie, że mam zryw wagowy tzn przez ostatnie dwa dni brzuch mi bardzo podrósł.A dzieciaczków nadal nie czuję, przynajmniej tak mi się wydaje. Jak czytam na bocianie, że dziewczyny w dziewiatym miesiącu w talii mają 98,104, to ja już mam 94 i to nie są żadne szyneczki z boku tylko piłka z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: Październik 2007 27.06.07, 09:37 a jeżeli chodzi o Szpital to sugerował że to będzie albo na Starzyńskiego albo Bielański, chyba że byłoby cos nie tak to wówczas kliniczny obowiazkowo, czyli szpitale z którymi był zwiazany Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: szpital 27.06.07, 09:48 Ja bardzo chciałabym na Karowej, ale nie wiem jak to będzie. Na biuelanach nie ma chyba dobrego sprzętu dla wczesniaczków, a na Karowej jest pod tym wzgledem chyba najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: szpital 27.06.07, 10:03 oczywiście jak bym siebie czytała, my także myśleliśmy o Karowej lub Instytucje na Kasprzaka, ale z drugiej strony Karowa ma takie obłożenie, że może to i lepiej i warto sugestie dr przemyślec. Z resztą on podkreślał, że jeżeli będzie wszystko przebiegało stand., czyli donosimy do 36,37 tygodnia, natomiast jeżeli będą komplikacje, to oczywiście szpital kliniczny czyli właśnie Karowa ,Instytut. Także, licz się z tym, że jeżeli będziesz działała zgodnie z zaleceniami dr D., to raczej będzie podobnie, chyba że będziecie działać na własną rękę Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: mika 03.07.07, 22:49 Hej mika, jutro mamy usg. Ja sie denerwuje, a Ty? Koniecznie napisz po wizycie co tam u Ciebie i maluszków. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: hania2005 04.07.07, 09:16 ja staram się o tym nie myślec.Grunt to pozytywne myslenie i nie szukajmy przysłowiowej dziury w całym.Bedą śliczne zdrowe dzieciaki. Jak czytam na boćku na wątku invimed, o dziewczynach, których losy śledziłam,że to juz..., to takze nie mogę doczekac się pażdziernika. Ja ostatnio jestem bardzo zmęczona i jeżeli chodzi o samopoczucie, to tak sobie. Gdyby nie fakt, ze musimy wykończyć jak najszybciej mieszkanie, no i jeszcze pracuję przez 1,5 tygodnia, to mam wrażenie że nie wychodziłabym z łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 A ja po badaniu 04.07.07, 12:11 Właśnie dzisiaj wyszłam ze szpitala. Byłam dosłownie 3 dni na obserwacji. Wszystko w porządku, dzieciaki rosną (mają już 690 i 730 g) i wiem na pewno, że jeden to chłopak Niestety drugi(-a) tak założył nóżkę na nóżkę, że nie było możliwości podglądniecia co ma między nimi A jak Wy po badaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: A ja po badaniu 04.07.07, 12:34 Chyba bardzo ładną wagę mają twoje dzieci jak na pazdziernik, górne normy. a jak przyrost wagi mamusi, czy dużo Ci przybyło od poczatku ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
madi1977 Re: A ja po badaniu 04.07.07, 16:56 To 25 tc i mam 6 kg na plusie więc mniej niż miałam w ciązy pojedynczej. Co oczywiście bardzo mnie cieszy. A usg podaje, że te wymiary odpowiadają właśnie 25 tc)) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: A ja po badaniu 05.07.07, 09:13 Mika a Ty co nic nie piszesz o swoim usg? Tak sie zastanawiam, czy jak wychodziłam z gabinetu to ta ładna blondynka co sie do mnie uśmiechała to TY???? Ja po wczorajszym połówkowym usg wiem napewno, że mam na 100% dwóch chłopców. ważą 392g i 400g, 22tc. Chłopcy zdrowi, wszystkie narządy OK. Poryczałam się tam z tej radości, bo bardzo bałam sie tego badania. Usg fajne, mamy płytke i serię zdjęć Dr sympatyczny, wszystko dokładnie pokazywał i tłumaczył. Poczulismy wielką ulgę! Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: A ja po badaniu 05.07.07, 09:33 pisałyśmy w tym samym czasie.U mnie obecnie internet to nie jest taka prosta sprawa.Ponieważ z obecnego mieszkania wyprowadzamy się, a w nowym pewnie dopiero od sierpnia pewnie najwcześniej bedziemy mieli jakieś stałe łącze.stare mieszkanie idzie od sierpnia pod młotek,więc jedynie z domu mogę grzecznościowo z komórki męza( grzecznosciowo bo firmowa).Teraz tzn do końca następnego tygodnia, korzystam z internetu z pracy, ale od 16.07 idę na zwolnieniu.Trochę mi juz cięzko. Bardzo duże wagowo masz Swoje dzieciaczki, w porównaniu do mnie, a ten brzuszek masz naprawdę zgrabny.Ja tak naprawdę tyję od samego początku, poniewaz ja nie miałam żadnych rewolucji typu wymioty, zgaga na początku, więc cały czas bylam na plusie.Mam nadzieję,że będziemy utrzymywały kontakt przynajmniej na forum, razem razniej Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 hania2005 05.07.07, 09:19 widziałam u Ciebie uśmiech na twarzy, więc rozumiem, że wszystko w jak najlepszym porządku, chłopaki okaz zdrowia.U mnie także w porządku, dziewczynka-366 g,BPD-5.23, HC-18,90, AC-15,21 cm, FL-3.38 cm...., a chłopiec -364 g, BPD-4,94 cm, HC-18,49cm, AC-15,40 cm, FL-3.36 cm.Wiek ciąży odpowiada 21 tygodniowi.Bardzo zgrabny masz ten brzuszek, w porównaniu do mnie .Przez nas dr. miał niezła obsuwkę czasową, tzn przez podwójne blizniaki jeden po drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: hania2005 05.07.07, 14:47 Mika jak to możliwe, że tylko mi pan dr zafundował chłopców a innym parki) Druga znajoma od naszego dr tez bedzie miała parkę. No litości nie miał nade mną!!! Gratuluję oczywiście!!! Rzeczywiście moje sa większe, dr powiedział że duże jak na ten tydzień i oby dalej tak rosły. No ale to dwóch facetów, obżerają mnie i tak rosną No więc zgadłam, że to Ty, ech tylko się nie zdążyłam tak bardziej przyjrzeć pozdrawiam i pisz kiedy możesz. mój nr gg to 2838726. Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: hania2005 05.07.07, 16:11 poprostu nasz doktorek był swieżo po rehabilitacji tej pechowej ręki i dlatego wychodzili mu tylko chłopcy, ja byłam troche pózniej więc juz troche się rozkręcił i przy okazji do chłopca dorobiło sie dziewczynkę, ale i tak powinismy być mu dozgonie wdzięczni.Ma facet rękę Mam nadzieję,że wakacje spędzi spokojniej, bez uprawiania sportów ekstrymalnych..., tylko spokojnie poleży na jakiejś ciepłej plaży.Największa radość ma chyba twój syn, bo co trzech facetów to nie jeden, nikt im nie podskoczy.no i wyobraź sobie - kiedyś będziesz miała trzy synowe.A ten nasz wczorajszy doktorek to chyba jest szowinistą(...),jak mówił o chłopcu, to mówił bardziej personalnie, a jak o dziewczynce to w formie ....ten człowiek . Czy macie nagranie w 3D, ponieważ my nie, nasze dzieci tak ukrywały buziaki, że dr stwierdził , że to nie ma sensu. Rozumiem, ze teraz zaczynasz ostre buszowanie po sklepach za ciuszkami, ja już także nie mogę się doczekać.Co do wózka peg perego, nie zmieniliście zdania ?My raczej jesteśmy zdecydowani i raczej z fotelikami.Zanim zdążę, gdziekolwiek z nimi wyjśc, to juz będzie wiosna.A tak swoja drogą, niewyobrazam sobie wyjść z dwójką w chłodne dni.Jak to się robi gdy robimy to same - ubiera się jednego i wystawia na balkon ....i bierze sie za drugiego.Jestem bardzo szczęśliwa że to będzie dwójka, ale powiem ci szczerze,że tez bardzo mnie to przeraża, a wszczególności cesarka i dochodzenie po niej do siebie, gdy tak naprawdę wtedy potrzeba nam pełni sił.Patrzyłam na twoje posty i myślę ze jest duże prawdopodbieństwo że jestesmy imieniczkami(o ile nie jestes Marceliną) Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: hania2005 05.07.07, 16:45 Mika, napisz do mnie na gg, jesli możesz, albo podaj mi nr. Będzie łatwiejszy kontakt. Wiesz, tak myslę, że moi chlopcy to rzeczywiście sprawka tej rehabilitowanej ręki!)) Mam dziś troszke podły nastrój, moja mama właśnie wyszła niezadowolona, że nie bedzie dziewczynki, kręciła tak nosem, imiona tez jej nie bardzo pasują. Jak poszła to się popłakałam. czuje zewsząd taką dziwną presję że powinna byc jedna dziewczynka i zamiast miłego słowa, słyszę wyrazy współczucia z dziwnym uśmiechem na twarzy. A mój synek jest przeszczęśliwy! On bardzo chciał dwóch braciszków i ma. Co do wózka to juz nastawiłam się na peg perego. Mąz też uważa że to lepszy wybór. Juz sie nie moge doczekać, żeby go zamówić. Łóżeczka tez mamy wybrane,z firmy TRAMA ale nie trzeba zamawiać, są na stanie więc jeden problem z glowy. A imię moje nie Marcelina, ale tego samego dnia mam imieniny))) Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: hania2005 09.07.07, 10:15 Mam nadzieję, ze Ci już przeszło po czwartkowych przejsciach, a znajac życie to mama pewnie żartowała, tylko my sobie bierzemy wszystko za bardzo do serca.Ja na poczatku także uważałam, że będę miała dwóch chłopców+mąż i będę wśród nich taką ich księzniczką...Postaram się, zorganizować sobie gg.Tak szczerze, to kieddyś mi mąż zakładał, ale za bardzo nie korzystałam, tylko daj mi trochę czasu.Do końca tygodnia musze pozałatwiać sprawy w pracy, ponieważ to mój ostatni tydzień.A jak wracam do domu to szybka kolacja i lulu jak dziecko o 19.Kupujecie od razu dwa łóżeczka, no i w ogóle co kupujesz z dodatkowych rzeczy.Ty jesteś bardziej doświadczona i mądrzejsza w zakupach.Pozdrawiam.Prosba jezeli możesz pisz może mojego e-mail mika324@gazeta.pl i czy na moja skrzynkę mogłabyś póki co wysłac swój adres e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
mika324 Re: hania2005 09.07.07, 10:22 a propos naszych parek, to powineśmy byc podwójnie szcześliwe, bo blizniaki to jednak ewenement na tym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
hania2005 Re: hania2005 05.07.07, 16:52 Acha, mielismy 3D, Mamy płytkę zgraną, zdjęcia też fajne. ide dziś na urodzimy do mojej siostry, to może mi sie humor poprawi. A wiesz, ten doktorek był wczoraj zdziwiony, że nie wiem gdzie bede rodzić. Powiedział, że to czas już pomysleć. A nasz dr niezbyt chętnie chce mówić o szpitalach, nie wiem czemu. Może 13.07 coś sie dowiem. Ja jestem nastawiona na ta Karową.Ale jak wyjdzie to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś