justysia111 01.05.07, 16:08 Mam pytanko do mam- do kiedy podaje się dzieciom mleko modyfikowane? Kiedy mozna przejść na mleko z kartonika? Dodam,że moje brzdące maja prawie skończone 9 miesiecy, jedza danonki i nic im nie jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciri_77 Re: Do kiedy mleko modyfikowane 01.05.07, 22:12 Moje maja 10 m-cy i sa na modyfikowanym. W lecie zamierzam je przestawic na świeże mleko (mieszkam na wsi i u sąsiadów jest krowa), wtedy będzie sporo naturalnych witamin, któryc nie ma w normalnym mleku a które dodaja do modyfikowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Do kiedy mleko modyfikowane 01.05.07, 22:14 moje maja 23m i nadal jedza modyfikowane; zalecenia sa zeby najlepiej przez trzy lata je podawac ale to ty decydujeszja moze podam im zwykle(ale juz lepsze z foli, karton to sama chemia bez witamin)jak juz skoncza dwa lata ale sama nie wiem...jednak modyfikowane ma wiele witamin i to mnie przy nim trzyma...pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Do kiedy mleko modyfikowane 02.05.07, 09:01 Powinno się co najmniej do roku, zalecane 2-3 lata, ale to zależy od dziecka.. Mojej córce podawałam do 2-go roku życia, bo wcześniej próby wprowadzenia zwykłego mleka nie powiodły się. Potem wprowadziłam zwykłe + jogurty i po ponad pół roku córka dostała skazy białkowej, od jogurtów, maślanek, białych serów itp. boli ją brzuszek. Teoretycznie nie powinnam podawać jej w ogóle mleka, ale daję tyle, że rozrobione z wodą w stosunku 1:1,5 lub 1:2 Jeśli chodzi o danonki to polecam poszukać informacji w necie (i nie tylko) na ich temat, bo są same nie przychylne opinie i badania na ich temat.. Odpowiedz Link Zgłoś