Dodaj do ulubionych

33tc-chce juz urodzic

30.05.07, 11:39
Obserwuj wątek
    • seta44 Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 11:43
      witam wszystkie mamusie. napiszcie co u was i jak sie czujecie?
      pozdrawiam.

• asia.t Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 12:23
        Radziłabym jednak jeszcze parę tygodni wytrzymać. Wcześniaki to nic fajnego,
        problemy ze zdrowiem, kontrole lekarskie i strach o dzieci... Wytrzymaj do 36
        tygodnia.
      • niunia200505 Re: 33tc-chce juz urodzic 05.06.07, 16:40
        rozumiem ciebie w 100%. Jestem w 31 tc i też nachodzą mnie myśli o
        wcześniejszym porodzie. Ale najważniejsze żeby maluchy były zdrowe i silne -
        więc musimy się jeszcze pomęczyć. Lekarz mi powiedział że najważniejsze żeby
        dociągnąć do 35 tc bo tak ksztaltują się do końca płuca - więc zaciskam zęby i
        się oszczędzam. Tobie zostało już mniej czasu niż mi więc trzymaj się dzielnie.
        Pozdrawiam
    • motylka77 Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 13:38
      U mnie 29t.c więc jestem troszkę mniej zaawansowana ale na razie w miarę ok.
      ale... bolą mnie biodra a wnocy to poprostu koszmarek, już nie pamiętam kiedy
      dobrze spałam; jak tyllko więcej zjem kłują żebra - szczególnie prawe - wynika
      to pewnie z ułożenia jednej z córeczek; puchną stopy i dłonie a poza tym jest
      ok. A co tobie tak dokucza?
      • seta44 Re: 33tc-chce juz urodzic 31.05.07, 10:44
        ja tez prawie wogole nie sypiam. Maluchy wierca cie okropnie,jeden wpycha nogi
        pod zebra a drugi z maluchow kopie po pecherzu. wczoraj mialam wizyte u mojej
        pani gin-wszystko jest dobrze, dzieci duze-2kg kazde. jedno mnie tylko martwi
        ze bede musiala miec cesarke' czego sie potwornie boje. mam wytrzymac do 20
        czerwca. bardzo dziekuje ze piszecie, tak milo jest poczytac o tym jak WY
        znosicie swoja ciaze. jeszcze jedno- czy ktoras z was miala podawany DEXAWEN?
        • oyate Re: 33tc-chce juz urodzic 03.06.07, 00:35
          Pozwolę sobie odpowiedzieć. Ja dostałam Dexawen będąc w szpitalu jakoś pod
          koniec ciąży. Pokłóciłam się wtedy z ordynatorem i od razu dali mi Dexawen.
          Jestem przeciwna bez wyraźnego powodu. Ja po min cały czas spałam.
          TO SILNY LEK USPAKAJAJĄCY!!
    • lydka3 Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 13:45
      Poczekaj jeszcze troszkę. Wiem że upał, że ciężko, ale to przecież chodzi o
      Twoje dzieciątka. Ja moje maluchy urodziłam w 35 t.c. i byłam trochę zła na
      siebie, że już,ale inaczej nie dało rady. Tak jak napisała asia.t wcześniaki to
      ciągłe wizyty u lekarzy, kontrole itd. Trzymaj się!
    • mathiola Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 15:09
      wytrzymaj jeszcze trochę, moje urodziły się na przełomie 32/33 tyg. i naprawdę
      niefajnie było, cały ostatni rok odciśnięty jest piętnem wcześniactwa moich
      dzieci.
      Wiem że pod koniec każdy dzień trwa miesiąc, ale to naprawdę już niedługo smile
      • cytrusowa Re: 33tc-chce juz urodzic 30.05.07, 15:26
        pomyslec ze jeszcze pare mcy temu tak samo myslalam i gdzies w glebi duszy
        modlilam sie by juz urodzic, bo fizycznie nie daalam rady.

traf chcial, ze male przyszly na swiat pod koniec 34tc i sa wczesniakami ale
        tylko na papierze i moze w niektorych zachowaniach, choc nie mam porownania z
        innymi dziecmi.

a poze tym to zdrowe i zywe szkraby

pozdraiwma i jeszcze troche pozaciskaj nogi - a czekasz do pierwszych skorczy
        czy masz planowane cc?
        • seta44 Re: 33tc-chce juz urodzic 31.05.07, 10:53
          niestety cc bo jedno z malych jest ulozone posladkowo i raczej nie ma
          mozliwosci przekrecenia sie. umowilam sie na nastepna wizyte na 20 czerwca,
          jezeli mnie cos zaniepokoji to mam natychmiast dzwonic.
          wiem ze masze wytrzymac ale jast naprawde ciezko.
    • mamaigiiemilki Re: ja ur w 32+6 i 30.05.07, 22:35
      moje male byly zdrowe- to tak w razie czego, aby pocieszyc i abys nie myslala,
      ze wczesniaki to zawsze problemy ze zdrowiem...u nas wszystko bylo ok, ze
      szpitala moglysmy wyjsc juz po 2tyg, obylo sie bez rehabilitacji, dziewczyny
      rozwijaly sie idealnie z wiekiem korygowanym(a niektore rzeczy robily duzo
      wczesniej, np.budowały wierze z klockow majac troche ponad roczek)Ale nigdy nie
      wiadomo jak bedzie, takze wytrzymaj jeszcze trochesmilePozdrawiam serdecznie!
      • blizniaki14 Re: ja ur w 32+6 i 31.05.07, 09:46
        Wytrzymaj jeszcze ja urodziłam w 36t2d, duże i zdrowe bobaski ważyły po 3 kg i
        52 cm miały smile pozdrawiam weim,zę teraz latem trudniej, ja rodziłam w lutym
        będzie dobrze, moja siostra rodzi bliźniaki w lipcu (dwóch chłopaków) teraz jest
        w 29tc
        buziaki

nasz Tonio
        nasze bliźniaki Jaś i Tusia
        przed ślubem 4 lata, a po ślubie...
        • shemsi1 wytrzymaj jeszcze 07.06.07, 17:47
          ja w 35 tc urodzilam trojaczki, dwie miały po 2kg, a jedna 1660. Warto czekac.
          Emilka była karmiona sonda, podawany tlen. Uroki wczesniactwa. Nie szalej,
          tylko wytrzymaj. Tez miałam okropne ostatnie tygodnie, ale WARTO BYŁO
          CZEKAC!!!!!!!
          cesarka jest super smile nic sie nie martw. Lepiej miec cesarke niz 2 porody, bo
          czesto przy porodzie naturalnym blizniat, drugie dziecko sie rodzi przez cc. A
          po co??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka