Dodaj do ulubionych

USG trójwymiarowe

18.06.03, 13:10
Witam!
Wiecie może, czy we Wrocławiu jest już i gdzie trójwymiarowe USG (chyba tak
to się nazywa)? i jeszcze jedno: mamuśki czy możecie polecić mi speca od ciąż
mnogich też z Wrocławia. Jestem już w 19 tyg. ciąży trojaczej i nie natknęłam
się jaszcze na takiego, no ale musi być przecież w takim dużym mieście.
Obserwuj wątek
    • szymonka2 Re: USG trójwymiarowe 21.06.03, 15:47
      Ostatnio czytałam w Dziecku,że w Polsce jest tylko jeden trójwymiarowy aparat
      do usg no i chyba nie trzeba sie domys=ślać że w Warszawie.Pozdrawiam i
      przyznam czytałam ze zdumieniem o twojej ciąży.Życzę dużo zdrówka i
      cierpliwości.Ja sama chciałabym urodzić bliżniaki ale nie wiem czy to możliwe
      abym w taką ciąże zaszła,choć w rodzinie i z mojej strony i męża są
      bliżniaki.Na RAZIE mamy synka i jest co robić.POZDRAWIAM
      • agniecich Re: USG trójwymiarowe 13.07.03, 23:36
        Cześć,
        Czy masz jakieś bliższe dane gdzie to USG jest?
        Pozdrawiam,
        Aga
        • magdasz1 Re: USG trójwymiarowe 14.07.03, 12:22
          Dowiedziałm się, że we Wrocławiu takie USG jest na ulicy Joanitów. W przychodni
          na 3 piętrze jest gabinet prywatny. Nie byłam tam jeszcze, bo akurat wtedy
          mieli urlop, ale chyba się wybiorę.
          pozdrawiam
          • agniecich Re: USG trójwymiarowe - Warszawa 15.07.03, 00:25
            Cześć smile
            Wielkie dzięki za pomoc ale trochę się nie sprecyzowałam sad z pytaniem. Chodzi
            mi gdzie można znaleźć takie USG w Warszawie lub w którym numerze Dziecka był
            ten artykuł i czy tam podali jakiś kontakt.
            Pozdrawiam,
            Aga
      • magdasz1 Re: USG trójwymiarowe 14.07.03, 12:25
        Z tego co piszesz to masz szansę na taką ciążę, bo np. moja babcia mała
        bliźnieta i mojego męża babcia też, więc w naszym pokoleniu się to skumulowało
        i wyszły trojaczki.
        pozdrawiam
    • elcia7 Re: USG trójwymiarowe 15.07.03, 19:10
      Moją ciążę trojaczą prowadził dr. Elias, którego Ci polecam. Przyjmuje na
      Glinianej 40 w poniedziałki i czwartki. Telefony to: 0602-21-95-00 i do
      gabinetu 336-77-76.USG trójwymiarowe robiłam w Warszawie- wyszło ekstra- u
      ponoć największego speca w tej dziedzinie w Polsce- Dr.Roszkowskiego na
      Finlandzkiej 9.Kosztuje 180 zł.We Wrocławiu możesz sobie zrobić dobrej jakości
      USG przepływowe na Dyrekcyjnej w klinice.Mam nadzieję,że czujesz się tak super
      jak ja się czułam.Napisałabym więcej, ale moje maluszki właśnie zaczynają
      koncertować. Trzymaj się cieplutko i jak najdłużej...
      • magdasz1 Re: USG trójwymiarowe 16.07.03, 09:01
        Też byłam na wizycie u dr Eliasa i mam zamiar rodzić na Dyrekcyjnej. Napisz czy
        ty rodziłaś tam i jak wyglądała opieka, jak doktor się toba opiekował w
        szpitalu i czy coś za to płaciłaś, np. za poród. Wiem, ze to powinno być za
        darmo ale wiesz jak to jest...
        Pozdrawiam cię serdecznie i twoje bąbelki.
        Magda
    • elcia7 Re: USG trójwymiarowe 23.07.03, 01:12
      Madziu-przepraszam,że dopiero dziś się odzywam,ale nie było mnie jakiś czas.W
      szpitalu zajmował się mną dr.Elias, dr. Pająk (który ponoć najlepiej zszywa po
      Cesarce-ja w każdym razie byłam bardzo zadowolona) i dr. Ala Skupnik. Wszyscy
      bardzo serdeczni.Nic nie płaciłam- nikt nawet tego nie zasugerował.Z opieki
      medycznej nade mną i dzieciaczkami byłam bardzo zadowolona. Trochę wkurzające
      przepisy co do odwiedzin, beznadziejne jedzenie i kiepskie warunki lokalowe,
      ale sprzęt i ludzie ok.- a przecież to najważniejsze.Jeśli masz ochotę to
      możemy się spotkać- w końcu obie mieszkamy we Wrocławiu.Wtedy zdam Ci relację
      w szczegółach.Swoją drogą- jak Ty żyjesz w te upały?Ja umierałam z gorąca zimą!
      Jeśli masz ochotę to zadzwoń do mnie i jakoś się umówimy.Mój nr: 0606 331 585.
      • kamila_trojaczki Re: USG trójwymiarowe 23.07.03, 16:15
        Witam Elu.
        Mnie rowniez zszywal dr. Pajak i jestem b. zadowolona (szycie kosmetyczne
        malenka kreseczka) zanika powoli. Nooo ja nie chce nic mowic, ale Magda miala
        mnie odwiedzic, bylysmy umowione, ale pech chcial, ze nie czula sie za dobrze:
        ( chodz mam nadzieje Magdusiu, ze pamietasz o mnie i jak bedziesz mogla to nas
        odwiedzisz smile Jak Elu dziewczynki sie maja?? moje sa wielkie, sam nie moge sie
        nadziwic, ze juz tak urosly wczoraj bylismy na szczepieniu i wazeniu. Dominik
        wazy 10,100 a 73cm dlugi, Olawazy 8,100 70cmm dl., a Julcia ma 5 zebow wazy
        7,900 70cm dl. Chetnie bym sie spotkala moze na jakims spacerku ??? Mieszkam
        na Krzykach na ul. Wielkiej (kolo Poltegoru). Moj numer GG to
        • kamila_trojaczki Re: USG trójwymiarowe 23.07.03, 16:17
          Oj to jeszcze raz ja Kamila moj numer GG to 34371
          Cieplutko pozdrawiam, lepiej by byko zimniutko smile uff jak goraco. Dzieciaki na
          spacerku z tesciami mam wolne smile szkoda, ze tak rzadko hiiiii
        • magdasz1 Re: USG trójwymiarowe 25.07.03, 07:47
          Cześć Kamila!
          Pewnie, że pamiętam o Tobie, ale w te upały nigdzie nie chodzę, tylko prosto do
          domu i do łóżka. No ale może się zmobilizuję smile Jak ty dawałaś sobie radę w
          takie upały? Ja na nic nie mam ochoty, nawet jeść mi się nie chce, tylko piję
          straszne ilości wody i soków.
          Pozdrawiam cię serdecznie i wszystkie mamusie trojaczków (i nie tylko) i wasze
          słodkie dzieciaczki.
          Magda (która ledwo chodzi) smile
          • kamila_trojaczki Re: USG trójwymiarowe 26.07.03, 23:51
            Witaj Magda.
            Wiesz latem tez mi bylo bardzo ciezko. Nogi mi troche puchly, ogolnie ciezko
            mi sie oddychalo. Ja kochana tez wcale nic nie jadlam i pic tez mi sie nie
            zaspecjalnie chcialo, jadlam za to kilogramy pomaranczy. No i oczywiscie
            wciskalam chodz co nieco porzywnego w siebie, by dzieciaczki mialy co jesc,
            najczesciej byl to ser bialy. W ciazy jedyna moja zachcianka byl ser bialy ok
            20.00 maz jechal do sklepu zakupic. Madziu oszczedzaj sie, wiecej lezakuj niz
            spaceruj, bo w takie upaly to spacer i tak nie ma sensu. A spotkamy sie jak
            bedziesz na silach, chodz z tym moze byc coraz gorzej, najwyzej ja Cie
            odwiedze w szpitalu w pazdzierniku jak urodzisz smilejak dasz mi znac oczywiscie,
            ze moge przyjsc. Pozdrawiam cieplutko- zimniutko Kamila
            W zimie mialam problem z odzieza ciazowa bo kapletnie nic mi juz nie pasowalo,
            nawet rajstopy sie nie naciagaly tak by moc zaslonic moj gigantyczny brzusio -
            kupilam ponczochy, ale zakladal maz bo nie moglam sie tak nachylic by je na
            siebie w cisnac smile
      • magdasz1 Re: USG trójwymiarowe 25.07.03, 07:42
        Cześć Elu!
        Dziekuję za odpowiedź. To pocieszające co piszesz o opiece szpitalnej, Kamila
        też się pozytywnie wypowiadała o tym szpitalu, więc mam coraz mniej obiekcji.
        Pomimo tego co piszecie boję się cesarki, bo jak pomyślę, że mają mnie kroić to
        brrr.... nawet nie chcę o tym myśleć. Upały mnie wykańczają. Nasze mieszkanie
        jest bardzo słoneczne i nawet późnym wieczorem jest duszno. Wczoraj zobaczyłam
        pierwszy raz, że moje kostki u nóg są opuchnięte, więc jak przyszłam z pracy to
        od razu się położyłam. Widocznie jest coraz większy ucisk, bo i brzuszek jest
        już taki ogromny, że mam trudności z chodzeniem, wstawaniem. Napisz co robiłaś
        w upały, bo ja jak przychodzę z pracy biorę chłodny prysznic i leżę do
        wieczora, potem znów prysznic i idę spać i tak cały czas. Już prawie nigdzie
        nie chodzę, chyba, że w weekendy jadę do mamy. Prawie wcale się nie ruszam, nie
        ćwiczę, nie wiem czy to dobrze, ale po prostu nie mam siły i ochoty. Ale cieszę
        się, ze maluszki rosną zdrowo i niedługo je zobaczę ( mam nadzieję, że w
        październiku nie szybciej).
        Pozdrawiam i dziękuję za nr tel. na pewno zadzwonię.
        Magda
    • elcia7 Re: USG trójwymiarowe 24.07.03, 00:46
      Kamilko-jestem otwarta na wszelkie prpozycje.Mieszkamy na Klecinie,ale
      najczęściej pakuję maluchy w samochód i jadę z nimi do parku przy
      Racławickiej.Daj znać kiedy i gdzie Ci pasuje-mogę podjechać wszędzie.Niestety
      nie mam gadu więc pozostaje mi Cię prosić o telefon-nr podałam
      wcześniej.Dziewuchy rosną -wreszcie wyrastają ze śpiochów-wcześniej wszystko
      było wiecznie za wielkie.Ganiam od lekarza do lekarza.Z Julią byłam już 6 razy
      u okulisty-na szczęście już wszystko ok.Natalka źle słyszy na lewe uszko-
      czekam -mam nadzieję ,że też jeszcze wszystko wróci do normy.Oczywiście
      dziewczynki muszą ćwiczyć i męczę je metodą Wojty.No i jeszcze kardiolog-
      Natalia ma niezasklepioną dziurkę owalną w serduszku.Na szczęście to wszystko
      to jeszcze nic poważnego-ogólnie są zdrowe-tylko od paru dni wychodzę z siebie
      bo śpią 10 min, a potem ryk 30 min.Na dobre-tzn 4-5 godz zasypiają po
      2.00.Może to ten gorąc tak je męczy.Dziś przyjechała na kilka dni moja mama,
      więc mam wreszcie trochę czasu dla siebie...Swoją drogą-po stracie dziecka
      rozpaczaliśmy strasznie-to w końcu najgorsze co może człowieka spotkać,ale
      teraz gdy widzę ile jest zamieszania przy dwójce maluchów nie wyobrażam sobie
      jak by było gdyby Paulinka żyła.Czasami poprostu ręce mi opadają i nie mam na
      nic sił już przy dwójce-bo rozrabiają za trzy.Podziwiam Cię Kamilko i chylę
      czoło przed Twoją kochaną mamusią,która Ci tak pomaga.Odezwij się, a na pewno
      się spotkamy i wreszcie zobaczę Twoje szkrabki.Ucałuj je bardzo bardzo mocno i
      powiedz im,że ciotka Ela prosi żeby dalej były tak grzeczne-a nawet bardziej i
      dawały mamusi pospać do 9.00 rano(marzenia!)Pa!
      • kamila_trojaczki Re: USG trójwymiarowe 26.07.03, 23:28
        Witam Elu.
        Wisz czasem ( sobota, niedziela) tak tak spimy nie do 9 tylko do 10,30 smile a na
        11 pedzimy do kosciola smile szybko ubieramy szkrabki zwozimy wozek i pedem przed
        kosciol - hiii zawsze sie spozniamy, ale nie mozemy sie zmobilizowac do
        wczesniejszego wstania. W wekendy tylko jest mozliwe dluzsze spanie, bo maz w
        domu wiec dzieciaki Dominik i Julcia spia z nami, a Ola przewaznie u siebie w
        lozeczku, bo ona tam woli spac w lozeczku spi do 10, jest spiochem.
        Elu moj maz ma od poniedzialku 2 tyg urlop i nigdzie sie specjalnie nie
        wybieramy tzn. chyba do Karpacza na 2 dni lub do domku Piotra brata za miasto
        za Obornikami Sl. aaaa i panujemy spac codziennie do 9 albo dluzej smile hiii a
        co jak mozna trzeba korzystac. Moze zadzwonie do Ciebie w przeciagu tych dwoch
        tyg i w jakis dzien sie umowimy - moze do parku poludniowego na spacerek. Mam
        nadzieje, ze sie niedlugo spotkamy i w koncu zobacze twoje dziewczynki smile
        Jestem zdania, ze swietnie bys sobie pewnie poradzila i z trojeczka, zreszta
        co jak co, ale mama trojaczkow to Ty zawsze bedziesz. Cieplutko pozdrawaim i
        do szybkiego zobacznenia. Kamila z mezem i spiacymi szkrabkami
    • elcia7 Re: USG trójwymiarowe 26.07.03, 23:34
      Witam Kamilko!Czekam w takim razie na telefon i już nie mogę się doczekać-
      prócz moich jeszcze nie widziałam żadnych trojaczków...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka