Dodaj do ulubionych

Wózek Urban Detour - polecacie?

31.07.07, 07:34
Czy ktoś z Was miał taki wózek i moze coś na jego temat powiedziec? Czy sprawdza sie dla małych dzieci na zimę? Zastanawiam sie nad jego kupnem. Dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • keja34 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 31.07.07, 10:46
      Ja korzystam z wozka od lutego.Wiadomo,jaka byla zima w tym roku...Ale wozek i
      spiworki sie sprawdzily. Ogolnie z wozka jestem bardzo zadowolona. Latwo sie
      prowadzi (praktycznie jedna reka) nawet duzo zmiescisz pod wozkiem. Jedyny
      mankament to,ze dzieci nie siedza w nim z wyrpostowanymi plecami(tak,jak dzieci
      w pojedynczych spacerowkach).Tu niby siedza,ale sa bardziej w pozycji pol
      lezacej. No i troche upierdliwe jest to skracanie sznurkow zeby zmienic
      polozenie oparcia.Choc pisza,ze jest on od urodzenia nie wiem czy wlozylabym
      tam 2500 g dziecko. Moje dzieci zaczelam w nim wozic,jak mialy 6 mcy. Ale sa
      na forum dziewczyny,ktor maja go od urodzenia wiec moze,ktoras Ci
      napisze.Pozdrawiam
    • optymist1 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 31.07.07, 10:49
      Podłączam sie do pytania. Czy nadaje sie dla niemowląt na zimę?
      Ja rozważam co prawda kupno ABC Design Twin, ale z tego co widziałam na
      zdjęciach, to te wózki wyglądają bardzo podobnie. Urban Detour ma tylko skrętne
      przednie koło, ale mają identyczny daszek, nie dający sie zbyt głęboko naciągnąć
      i ogólnie duży wlot powietrza.
      • tusia21 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 31.07.07, 13:13
        NADAJE!!! Ja woziłam moje od urodzenia, a mniejsza ważyła 2510smile
        Jestem nim zachwycona. Prowadzi się dużo łatwiej niż pojedyncze wozli mojej
        starszej córkismile
        Łatwo się składa. No te paski nie są zbyt wygodne, ale przy jego zaletach nawet
        one nie specjalnie mi przeszkadzają.
        • keja34 Ja tez myslalam o ABC,ale przednie skretne kolo 31.07.07, 22:37
          w UD wzielo gora. Nie wyobrazam sobie pchania 20 kg dzieci i walki z wozkiem na
          kazdym zakrecie. Zdecydowany plus UD.
          • vercueil Re: Ja tez myslalam o ABC,ale przednie skretne ko 01.08.07, 01:05
            U mnie maluchy tez jezdzily od zera. Bardzo sobie chwale.
    • krokus77 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 07:46
      Dzieki kobietki. Ale zastanawiam sie czy nie bedzie za zimno maluchom bo przestrzeń od daszka jest duża a siedzenia nie są zwrócone do osoby prowadzącej wiec moze mocno zawiewać i mrozic przy jeździe. Bo chyba nie można przełożyć rączki na druga stronę?
      • blizniaki14 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 09:22
        ja tez woziłam moje od urodzeniasmile wózek jest super, teraz taki sam kupiła sobie
        moja siostra, bo tez urodziła bliźniaki. jak dla mnie nie ma lepszego, lekki,
        zwrotny, spiworki są fajne, jedyny mały minus to może te pasy, ale jest to do
        przezycia
        pzdr
        • keja34 Raczka sie nie przeklada ale w ABC tez nie 01.08.07, 10:09
    • optymist1 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 10:49
      No to krokus 77, jesteśmy w kropce wink
      Pamietam jak woziłam starszą córkę, zimą, po wiejskich drogach, nieosłonietych,
      wiatr hulał .... miałam wtedy mozliwośc przełożenia rączki ale i tak zazwyczaj
      wiozłam małą tak, ze budką do kierunku jazdy i to jednak zawsze troche mniej
      wieje .... Gdybym miała urodzic w lutym, marcu, to bym sie zdecydowała na ABC,
      ale tak to rozważam Implast Spider - ma mozliwosc ustawiania budek w różnych
      kierunkach.
      • agiq Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 10:52
        ja mam ABC ale w kwestii wiatru- jak silnie wieje to ja prowadze wozek tylem,
        nie jest to najwygodniejszy sposób ale da się, oczywiscie jezeli jest to tylko
        kawalek drogi pod wiatr...mysle za taki "wiatr w oczy" i tak jest gorszy jak
        dzieci siedzą - jak lezą to mimo nie glebokiego daszki i tak w srodku ten wiatr
        tak nie hula, dzieciaki dobrze opatulic i bedzie dobrze.
        • tusia21 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 19:49
          Śpiworki są z polaru od wewnątrz, więc dziecku jest cieplutko. One mają taką
          wywijaną"zakładkę". którą jak wieje to odwijam i stawiam i dziecka nie widaćsmile
          tak jest osłonięte
    • krokus77 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 01.08.07, 21:26
      Jakoś nie mogę nigdzie w internecie znaleźć strony, na której byłaby
      charakterystyka tego wózka i jego możliwości. Może któraś z Was mogłaby napisać
      co posiada lub podac jakąś stronę gdzie mogę znaleźć opis.
      • dylek22 Re: Wózek Urban Detour - polecacie? 06.08.07, 13:08
        Ja też nie mogę znaleźć żadnej strony internetowej dotyczącej tego wózka,
        zastanawiam się jeszcze czy nie kupić emmaljunga twin cerox czytałam dosyć
        pozytywne opinie na temat tego wózka, widziałam go też w sklepie wygląda bardzo
        ładnie jest dość lekki i fajnie się go prowadzi tylko zastanawiam się czy
        dzieci nie będą miały za mało miejsca w spacerówce, bo te siedziska są dosyć
        wąskie. A Wy co sądzicie o twin cerox? Ja biorę jeszcze pod uwagę Implast
        SPIDER lub Babyactive ROLLER TWIN, ale najbardziej podoba mi się emmaljunga.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka