Dodaj do ulubionych

pytanie do bece3

21.10.07, 10:01
Jak pisałaś wybierasz się już zaraz z brzuchem do szpitala. Mnie to czeka na
początku grudnia. Zastanawiam się co winnam przygotować przed pójściem do
szpitala dla dzieci. Bo tak sobie myślę. że jakbym miała zostać już do porodu
(tak sugeruje lekarz), to nie będzie już czasu organizować się przed porodem.
Po porodzie pewnie też nie bo będę wolała być przy dzieciach. A jak
szczęśliwie zawitamy już w domku to nie ruszę się z niego pewnie przez pół
roku. Z drugiej strony chyba nie chcę przygotowywać wszystkiego na już. Napisz
co ty o tym myślisz i jak sobie poradziłaś z tematem?
Pozdrawiam Aniak
Obserwuj wątek
    • bece3 Re: pytanie do bece3 21.10.07, 11:55
      W kwestii kompletowania wyprawki nie jestem z tych przesądnych (w ogóle nie
      wierzę i nie zastanawiam się nad przesądami)więc jak tylko dowiedziałam się o
      mojej trójeczce powolutku "kupowałam" ubranka, choć muszę przyznać że nasiliło
      sie to we wrześniu i październiku. Tak więc jeśli chodzi o ciuszki dla dzieci to
      mam już niezły zapasik (wiele ubranek dostałam od koleżanek, licytowałam na
      aukcjach allegro, w sklepach kupowałam mało, bo drogo), wszystko uprane i
      uprasowane. Zaopatrzyłam się też w podstawowe kosmetyki: oliwka, płyn do
      kąpieli, waciki, gaziki, sól fizjologiczna, krem na odparzenia i akcesoria:
      smoczki, butelki, przewijak (taki na łóżeczko), pieluszki tetrowe (15szt),
      rożki, kocyki grube (3) i cienkie (3), 2 komplety pościeli, ręczniczki (3),
      podgrzewacz - pożyczony, kołderki (2) - bo na początek będę mieć dwa łóżeczka.
      Musze jeszcze kupić wanienkę i pieluszki flanelowe. Resztę (zapomniane przeze
      mnie rzeczy) kupię później. Łóżeczka (2), foteliki samochodowe (3) ma kupić mąż
      jak urodzą się dzieci (ale już wspólnie wybraliśmy jakie), a dopiero po powrocie
      ze szpitala kupimy wózki(2) bliźniaczy i pojedynczy (jeszcze nie mamy wybranego
      modelu). Jednak muszę podkreślić, że ja jestem z tych co lubią mieć wszystko
      zaplanowane, wiem, że inne mamy trojaczkowe kupowały wiele rzeczy dopiero po
      przyjściu dzieci na świat.
      Popytaj wśród koleżanek, na pewno wiele z nich będzie mogło ci pożyczyć niektóre
      rzeczy, bo wszystko kupić to naprawdę duży wydatek.
      Mi bardzo pomogła shemsi1, podpowiedziała, doradziła. Jeśli masz jakieś pytania
      to chętnie służę(do środy wieczór, bo potem będę odcięta od netu).
      Pozdrawiam - Beata.
      • przytulskaster Re: pytanie do bece3 23.10.07, 10:12
        Bardzo ci dziekuję i życzę miłego i maksymalnie długiego pobytu w szpitalusmile no
        i zdrowych, rumianych Serduszek
        trzymam kciuki!
        aniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka