magdalen79 27.11.07, 17:56 moje mają prawie 6 miesięcy i nie zanosi się na szybkie siedzenie, jak to było u Was, czy poczułyście ulgę jak dzieci usiadły czy ładniej się bawiły itp...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjazzielonego Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 27.11.07, 18:01 Spokojnie! Moje dziewczyny miały 8 mcy (6 korygowane), jak same usiadły, ale " krzywo", bo podpierały się jedną ręką. Zupełnie prawidłowo prosto usiadły miesiąc później. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: 6 m-cy 27.11.07, 19:20 i tak... faktycznie ładniej się bawily siedziały sobie a wokół pełno zabawek... spokój na godzinke czy dwie... (teraz juz tak nie ma hihih) Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 moje maja prawie 9mies i nic 27.11.07, 20:38 Nie siedza, nie raczkuja. Starsza corka jak miala 7mies, to chodzila, a te leniwce nic Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 27.11.07, 21:01 Moje maja 8 miesiecy i jeszcze nie siedza, ale juz jest blisko coraz blizej... Odpowiedz Link Zgłoś
apple13 Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 27.11.07, 21:10 U mnie jest tak: Julia zaczęła raczkować i sama siadać jakieś 3 tygodnie temu (dziś nawet udało jej się stanąć w łóżeczku) a Basia ciągle tylko pełza choć od kilku dni robi kilka "raczkowych" kroczków dziennie. A Dziewczynki mają juuuż skończone 10 miesięcy. Leniwce z nich przeokropne! Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 27.11.07, 21:52 Krysia - 6 m-cy, Tadek - 7. Za nic nie mialy za to ochoty raczkowac, siedzenie jest fajniejsze Do tego stopnia, ze obecnie roczne typy rehabilitujemy, jest niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: 8 :) sie nie przejmuj!!Nic na siłe nt 28.11.07, 09:17 Jaś 8mc, Marta 9mc, ale potem od razu zaczęły raczkować i biorą sie do wstawania, nie ma co się tym przejmować. starszy syn umiał siedzieć w 7 mcu,ale sam siadł w 9tym. spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapal Re: 8 :) sie nie przejmuj!!Nic na siłe nt 28.11.07, 10:31 moje dzieci miały 9 i 10 miesiecy.wtedy potrafili ładnie siedziec. a raczkowali duzo wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikablizniak Re: 8 :) sie nie przejmuj!!Nic na siłe nt 28.11.07, 19:49 witam moje chłopaki same zaczeły siadac w 8 miesiacu teraz maja 9 miesiecy probuja raczkowac ale niespieszy im sie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 28.11.07, 23:24 ooooj, bardzo późno.. Nie pamiętam dokładnie, pamiętam tylko tyle, że Bartek usiadł 2 tygodnie później niż Magda w tym wieku, a Krzysiek miesiąc później od Magdy i to w sposób kompletnie niepoprawny, co musiałam z nim ćwiczyć i do dziś upominam i poprawiam. A Magda usiadła jakoś - no właśnie nie wiem dokładnie czy na początku 9-go m-ca życia czy 9,5 m-ca.. Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: 10,5 miesiąca i 12 miesięcy:-)) 29.11.07, 09:51 6 m-cy a druga 6 i 3 tygodnie. teraz mają 7 i 3 tygodnie, boe stoją a nic nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 29.11.07, 11:28 U mnie jedno w 8, drugie w 9 miesiącu. Ulga duża, potrafiły ładnie się razem bawić w pozycji siedzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
sylw-iaz Re: kiedy usiadły Wasze pociechy ? 15.02.08, 22:50 jedna w 7 mies gruga w 8 mies pewnie że ulga Odpowiedz Link Zgłoś