Dodaj do ulubionych

Który wózek wygodniejszy?

26.04.08, 21:02
Mam 4mce bliźniaki i mam wózek jeden obok drugiego. Dzieci są duże,
mają troszkę luzu, ale niedużo. Zaczynają się rozpychać. Zastanawiam
się czy wózek jeden za drugim byłby lepszy i lżejszy do
manewrowania, bo ten co mamy dość ciężko się prowadzi.
Obserwuj wątek
    • kasia_850 Re: Który wózek wygodniejszy? 26.04.08, 21:14
      Witam
      Ja mam wózek jeden obok drugiego i jestem zadowolona świetnie się
      prowadzi, jest lekki i mam go jak dziewczynki skończły 2 miesiące.
      Teraz mają 10 m-cy i jest ok. Sadzałam dziewczynkę która miała 3
      latka i też było ok. Fakt że była szczuplutka.
      Pozdrawiam
      • kasia_850 Re: Który wózek wygodniejszy? 26.04.08, 21:16
        zapomniałam wkleic zdjęcie
        www.nokaut.pl/oferta/maclaren-twin-techno-kolor-storm-grey.html
    • keja34 Re: Który wózek wygodniejszy? 26.04.08, 21:42
      Ja tez mam wozek jeden obok drugiego Maclaren Triumph i Urban Detour
      i nie zmienilabym na zaden inny. Na pewno maja mniej miejsca niz
      pojedyncze dziecko,ale tragedii nie ma.
      • mk271 Re: Który wózek wygodniejszy? 26.04.08, 22:18
        Wozek jeden za drugim ma ta wade ze przednie siedzenie nie rozlada sie do
        plaskiej pozycji, zatem wg mnie nie nadaje się dla dzieci 4 miesiecznych bo te
        samodzielnie jeszcze ie siedza. ja mam taki wozek, ale jezdzimy w nim odkad
        dzieci skonczyly 6 mies i samodzielnie siedzialy ( graco stadium duo)- foto w
        mojej galerii. jestem zadowolona jest lekki, ma skretne kola i miescimy sie sami
        do windy i nie musimy nikogo prosic o pomoc.
    • mk271 Re: fotka 26.04.08, 22:28
      fotoforum.gazeta.pl/u/mk271.html
      • cytrusowa Re: fotka 27.04.08, 13:11
        no ja od poczatku jade na wozku jeden obok drugiego. w Pl u rodzicow byl epizod
        wozka jeden za drugim, marki Kees.
        jka dla mnie totalna pomylka.
        jestem drobna, waze srednio duzo, dziewczynki mialy wtedy ok 8mcy i bylo mi za
        cieko, poza tmy przednie siedzenie sie nie rozklada do pozycji lezacej i ktoras
        zawsze byla poszkodowana.

male od urodzenia jezdzily w Firstwheels ale trzeba bylo zmienic, bo siedziska
        za waskie byly.
        teraz, gdy skonczyly 17mcy i waza po 10 kg, jezdza w innym, najlepszym ze
        wszystkich dotychczasowych wozkow. na pompowanych czterech kolach, siedziska sie
        rozkladaja do pozycji elzacej ale moje juz nie spia na dworzu a nawet jesli, to
        przy probie polzenia byl wrzask - nie chca lezec i juzsmile
        siedziska maja po 32 cm kazde, sam wozek 78cm, ciezki jest tak sobie, jak to
        blizniacze wozki, ok. 15kg chyba. sklada sie calkowicie, bez rozmontowywania
        jakiegokolwiek elementu
    • ewcians Re: Który wózek wygodniejszy? 28.04.08, 00:17
      Ja miałam zarówno wózek jeden obok drugiego, jak i - obecnie użytkuję - jeden za
      drugim (akurat w moim przypadku jeden na przeciw drugiego).
      Pierwszy to Implast Spider - posłużył niedługo - Bliźniaki w wieku 6 m-cy już
      trzeba było wkładać i wyjmować z siedzisk bokiem. Dodatkowo wózek okrutnie źle
      wyważony, nie radziłam sobie z wyższymi krawężnikami i trafiając na takie
      tworzyłam korki uliczne i modliłam się by jakiś uprzejmy mężczyzna się nade mną
      zlitował i wyciągnął mi przednie (POMPOWANE!) koła na chodnik......... . Już nie
      wspomnę o tym, że drzwi wszelakie pokonywałam "na styk", a zdarzały się i takie,
      które stanowiły przeszkodę nie do przebrnięcia.
      Okres zamiany bliźniaczego na dwa pojedyńcze pominę (miałam pomoc, więc mogłam
      sobie na to pozwolić).
      Gdy Bliźniaki skończyły roczek byłam zmuszona zakupić znów bliźniaka.
      Postawiłam na właśnie jeden za drugim i...........nie żałuję.......wózek
      prowadzi mi się rewelacyjnie, żaden krawężnik, dziura, nierówność nie jest dla
      mnie przeszkodą, wszędzie się wózkiem zmieszczę, Bliźniaki bardzo lubią nim
      podróżować - dziś mają skończone 17 m-cy - niedługo kończą 18 i wózek nadal
      sprawdza się w 100 %. Bliźniaki czasem sobie jeszcze utną godzinną drzemkę na
      spacerku - siedziska rozkładają się do poz. leżącej, a że są umieszczone jedno
      nad drugim Maluszki się nie kopią nóżkami.
      Nie wiem tylko jak 4-ro miesięczniaki mają się do kubełkowych siedzisk.....bo
      mój wózek właśnie takie posiada.......Dziecko śpiąc ma nóżki lekko ugięte w
      kolankach i wzniesione do góry (nie wiszą, bo podnóżek jest regulowany). Moja
      Dzieci nie protestują, ale są przecież znacznie starsze....

Wózek to ABC Design ZOOM 2008.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka