adluga79 03.05.08, 12:12 mial ktos taki problem ze dziecku nie wychodza jedynki a pokazuja sie juz dwojki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: ząbki 03.05.08, 14:21 tak, mojej dziewczynce pierwsza wyszla prawa, gorna dwojka, potem lewa a dopiero potem jedynki to nie jest zaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
malamiszel21 Re: ząbki 04.05.08, 17:58 piegoosek..pamiętam Cie z forum NIepłodnośćja tez tam kiedys byłam,powiedz,kiedy wyszedł u Was pierwszy ząbekbo u mnie sie chyba zaczeło..maluchy kończą 5 mcy i dziewczynka od jakiegos czasu jest strasznie marudna,często płacze,wpycha do buzi zarówno rączki,jak i zabawki,śpi niespokojnie,a wcześniej była spokojna i pogodna i przesypiała całą noc.jak to wyglądalo u Ciebie,po jakim okresie pojawił się pierwszy ząbek od tych objawów.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Malamiszel 04.05.08, 21:26 witaj, milo, ze mnie pamietasz, troche tam bywalam Ty tez masz blizniaki? co do zabkowania, to u nas okolo 3-4m-ca maluchy zaczely sie slinic, pchac wszystko do buzi, a zabki pojawily sie dopiero w 6 m-cu zycia, wiec troche to trwalo, nawet dosc dlugo dziaselka byly opuchniete, choc ja wtedy jeszcze tego nie potrafilam zauwazyc dla mnie opuchniete byly caly czas, to lekarka mnie informowala o zmianach ) takze trudno mi bylo wylapac, kiedy byly opuchniete na maxa i wychodzil zabek, a to tez dlatego, ze moje maluchy nigdy nie marudzily tak na maxa przy zabkach kiedy wychodzil zabek, to dopiero kojarzylam najczesciej w po fakcie, to to to no, czasem udalo mi sie upolowac moment, czyli np. maluch budzil sie w nocy z placzem, pchal smoka dziwnie do buzi i nie mogl sie uspokoic, wtedy dopiero zalapywalam, ze to moze jednak zab! smarowalam dziaselka Dentinoxem, dawalam porcyjke Nurofenu i po 5-10 minutach maluch znowu spal! to zazwyczaj dzialo sie w nocy i scenariusz wtedy byl podobny, wiec nie moge powiedziec, zebym przezyla traume z maluchami jesli chodzi o zabki... teraz troche wiecej marudzily przy wychodzeniu gornych czworek, pierwszych trzonowcow, ale to rowniez nie bylo cos strasznego! wszystkim zycze takich doswiadczen "zebowych" pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
malamiszel21 Re: Malamiszel 04.05.08, 22:00 tak,ja tez mam bliźniaki jestem własnie po wieczornej "akcji",trudno mi bylo córcię uspokoić,strasznie sie darła,bardzo cierpiała..dałam jej nurofen,a pozniej Viburcol,troszke pomogło i sie uspokoiła i zasnęla mi wreszcie..zal serce ściska,niedlugo pewnie dojdzie do koncertu synek Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Malamiszel 05.05.08, 08:58 oj, to masz jazde! fajnie jest miec blizniaki nie wyobrazam sobie nawet, jakbym miala miec jednego z moich brzdacow moze czasem jest ciezko, ale dla mnie to jest niesamowite patrzec na ta dwojke brojarzy razem jak sie ze soba bawia, jak gadaja, jak sie razem kapia! dla mnie to cud pozdrawiam cieplo i dawaj znac co slychac! ile maja Twoje szkraby? Odpowiedz Link Zgłoś
malamiszel21 Re: ząbki 05.05.08, 09:09 własnie miałam Cie spytać o to samomoje urodziły sie w Mikołajki dostałam taki piękny prezent,tak więc jutro kończą 5 mcy!zaczynają się zauważac,bacznie obserwują,smieszne to i czasami mam wrażenie ,ze sa juz zazdrosne o siebiemartwi mnie troche synek,troche gorzej sie rozwija,wolniej niz córa,np trzyma głowe leżac na brzuchu,ale chwieje mu sie i ogólnie nie trzyma jej zbyt mocno Odpowiedz Link Zgłoś
apple13 Re: ząbki 05.05.08, 09:47 Moim dziewczynkom ząbki nie wychodziły według książkowego schematu. Najpierw były 1. dolne, później górne 2., potem dolne 2. a na koniec górne 1. Bez tych górnych jedyneczek wyglądały jak drakule, hihihi. Martwiło mnie trochę, że szły krzywo ale w tej chwili naprostowały się i dziubaski mają piękne, równiutkie ząbusie. Odpowiedz Link Zgłoś
perlai Re: ząbki 07.05.08, 07:53 u jednej z moich dziewczynek wyszły najpierw dolne jedynki, potem górna jedynka, dolne dwójki, górna dwójka, potem długo nic, a na końcu druga górna jedynka i dwójka prawie równocześnie... Odpowiedz Link Zgłoś