Dodaj do ulubionych

Gorączka brak apetytu

22.11.09, 15:18
Dziewczyny co to może byc? Córka (5lat)od kilku dni niema apetytu(prawie nic
nie je)a od piatku ma gorączke wysoka bo 39,5 zbijam jej nurofenem to spada do
37,5 a po 5-6 godzinach wraca na 39,5 i tak juz 3dzien,poza tym okaz zdrowia
zero kaszlu,kataru,gardło uszy wygladaja ok.Co robic jechac na dyżur czy
czekac do jutra?(lekarz dopiero popołudniu przyjmuje)co robic?
Obserwuj wątek
    • olinka733 Re: Gorączka brak apetytu 22.11.09, 15:38
      Lekarzowi trudno leczyć dziecko przez internet a co dopiero nam laikom. Teraz
      taki sezon na wirusówki. jezeli sama gorączka to może lepiej nie pchać sie w
      siedlisko zarazy na dyżur pediatryczny. A brak apetytu przy gorączce to nic
      nienormalnego. Mój mały dwa tyg temu miał wysoką gorączkę przez 5-7 dni.
      Podawałam nurofen u lekarza nie byliśmy, potem chorowała córka: gorączka, suchy
      kaszel i katar. lekarz stwierdził że to wirus Braliśmy nurofen i flegamine. Dużo
      zdrowia życze.
    • lidek0 Re: Gorączka brak apetytu 22.11.09, 15:39
      Ja po 2 dniach gorączki idę do lekarza. Może to być tylko wirus, ale
      lekarz musi to potwierdzić badaniem.
      • lillylive Re: Gorączka brak apetytu 22.11.09, 18:38
        Dziękuje.Zrobie jutro córce badania mocz,morfologia.
    • alin9 Re: Gorączka brak apetytu 22.11.09, 20:09
      Ja z tych wyrodnychwinkCzekam z gorączka trzy dni.Jak nie minie to idziemy do
      lekarza.Ostatnio córce zbijałam trzy dni taką jak u Ciebie(skaczącą).Udało
      się.Teraz syn.Jemu nie udało się zbić.Była wizyta.Po osłuchaniu i obejrzeniu
      tylko syrop i dalsze zbijanie.Dlatego nie chodzę za wcześnie bo to nie
      niemowlaki.No i z przychodni dopiero można przytargać jakieś paskudztwo.Widząc
      dziecko na co dzień nie trzeba być lekarzem,żeby zauważyć zmiany.Ja uważam
      gorączkę za dobry symptom.Organizm się broni.Mój np. niesadTen sam problem ma
      najmłodsza.Jak ją już bierze byle katar trzeba działać bo gorączki brak a jak
      już wystąpi(czasem)to braknie skaliwink
    • dorek3 Re: Gorączka brak apetytu 22.11.09, 23:02
      Jutro będzie 4 doboa więc jesli dalej będzie gorączkować to pokaż lekarzowi. I najlepiej zrób od rozu morfologię i crp.
      Mój niedawno miał podobnie. Tylko gorączka,która wyciszała się do trzeciej doby a później ponownie odbiła. Byłam u lekarza w piątej dobie. Nic nie stwierdził, crp było ujemne, ale rozmaz już w kierunku infekcji baktreryjnej. Poczekałam jeszcze jedną dobę (6) ale poniewaz ponownie odbiła jednak podałam antybiotyk. Już następnego dnia była niższa a kolejnego nie powróciła. W zasadzie to nie wiem co leczyliśmy. Niecierpię takich chorób ale boję się zbytnio zwlekać (dziecko ma wadę serca).
      • lillylive Re: Gorączka brak apetytu 23.11.09, 10:43
        Zrobiłam dzis rano małej mocz i morfologie-w przychodni masakra-tyle
        ludzi!!!!popołudniu wynik i do lekarza.Mała nadal gorączkuje inic nie je..
    • lillylive Re: Gorączka brak apetytu 23.11.09, 19:07
      Odebrałam wyniki -lekarz:zapalenie układu moczowego.Kurcze to juz drugi raz w
      ciągu 3lat.Skąd to się bierze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka