ankap33 28.12.09, 20:24 Jakie witaminki podajecie swoim skarbom i w jakim wieku są to dzieci. Czy myślicie, że vibowit JUNIOR starczy dla 5-latka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Witaminki 28.12.09, 20:27 Żadnych sztucznych, ani witamin ani innych wspomagaczy. Ma 6 lat i jest zdrowa jak ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Witaminki 28.12.09, 20:30 Żadnych, chyba że lekarz zaleci, to nie cukierki. Za to dobrze odżywiam, by miałaby witaminy w jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Witaminki 28.12.09, 20:50 Żadnych sztu7cznych nie podaję. Wszystko mają w jedzeniu i nie muszą wcinać warzyw i owoców na kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Witaminki 28.12.09, 21:22 Nie podaje witamin dzieciom, nie ma takiej potrzeby gdyz wszystko co niezbedne do prawidlowego funkcjonowania otrzymuja ze zrodel naturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Witaminki 28.12.09, 21:32 A ja daję gumisie Kinder Biovital, bo moje dziecko nie odżywia się oczywiście zgodnie z zaleceniami pediatrów. Jak większość dzieci, podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
x-inska Re: Witaminki 28.12.09, 21:35 ja daję kiddabion, czy to podchodzi pod witaminki? Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Witaminki 29.12.09, 11:16 Daję mniej więcej co drugi dzień, Młody ma prawie 3 lata. Jesli dziecko jest "żarte" i ma prawidłowa dietę, to nie musi brać witaminek. Ale moje dziecko takie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: Witaminki 29.12.09, 11:27 nie jestem przekonana do podawania sztucznych witamin, ale ze względu na to, że syn nie jada ŻADNYCH owoców ani warzyw (nawet ziemniaków, na szczęście lubi naturalne soki) dostaje (po konsultacji z pediatrą i dietetykiem, no i mężem farmaceutą) Gwiazdosprytki oraz Zizzz Disney (tylko 1 tabl. dziennie) oraz od jesieni do wiosny Profilaktin (może dlatego nie był nawet przeziębiony w tym sezonie) Odpowiedz Link Zgłoś
roula Re: Witaminki 29.12.09, 17:56 Daje wibowit ale tylko corce po ciezko ja zmusic do warzyw czy owocow.Syn zjada wszystko wiec nie potrzebuje dodatkowych witamin. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Witaminki 29.12.09, 17:57 od kilku lat nie daję. Je dużo owoców i warzyw. Wczesniej od czasu do czasu coś dostawała. Nie pomnę co Po Wibowicie bolał ją brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś
agik82 Re: Witaminki 29.12.09, 18:03 po konsultacji z pediatrą w obecnym sezonie grypowym podaję tran i rutinoscorbin 1 dziennie, młode mają 4,5 i prawie 3 lata a tak wogóle staram się witaminy dostarczać wraz z dietą Odpowiedz Link Zgłoś