Dodaj do ulubionych

dziecko po udarach mózgu

16.02.10, 11:25
Szukam rodziców, których dzieciaczki doświadczyły udaru. Nasza Hania ma
3 latka, choruje na moyamoya i przeszła dwa udary. Obecnie nie mówi,
nie porusza konczynami i jest stale niespokojna, prawie nie śpi...
Szukamy kontaktu z innymi rodzicami w celu wymiany doświadczeń
dotyczących rehabilitacji i leczenia.
ekl80@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • mamasi Re: dziecko po udarach mózgu 16.02.10, 11:36
      może tutaj znajdziesz więcej osób:
      www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,66267,0,choroba%20moyamoya
      • yola30 Re: dziecko po udarach mózgu 16.02.10, 11:44
        Dziękluję. Już jakiś czas temu tam też zostawialiśmy inf., ale rodziców
        mających dzieci po udarze (nie mówiac już o moyamoya) jakby w Polsce
        nie było i odzew jest marny sad
        • mamasi Re: dziecko po udarach mózgu 16.02.10, 12:00
          a Hania to ta Hania:
          www.lewko.eu/ czy zbiezność imion?
          https://www.suwaczek.pl/cache/ed9571e04b.png
          • yola30 Re: dziecko po udarach mózgu 17.02.10, 12:18
            dokładnie, to ta sama Hania wink Niestety bidulka jest ciągle niespokojna
            i prawie nie sypia. Cieżko idzie ta rehabilitacja.
            • mamasi Re: dziecko po udarach mózgu 17.02.10, 15:16
              ona jest juz po operacji? bo jakoś na jej stronce nie mogłam tego
              zaleść, dawno nie była uaktualnianasmile rehabilitacja zawsze jest
              ciężka, na efekty niestety trzeba długo trzeba czekać
              • yola30 Re: dziecko po udarach mózgu 18.02.10, 08:03
                tak, tak Hania miała operację w zeszłym roku. Wszystko przebiegło
                zgodnie z planem i operacja na obu półkulach udała się. Niestety dwa
                udary dokonały ogromnego zniszczenia w malutkim organizmie Hani.
                Dodatkowo niedawno Hania doznała poważnego złamania kości udowej
                (okazało się, ze jej kości są bardzo, bardzo kruche) i teraz na kilka
                miesięcy pełna rehabilitacja nie będzie możliwa. Rodziców Hani
                najbardziej niepokoi fakt, ze Hania jest ciągle niespokojna,
                zestresowana, marudzi, płacze, krzyczy i przede wszystkim prawie w
                ogóle nie śpi (jak już uda jej sie zasnąć w nocy, to spi przez jakaś
                godzinkę i budzi się na dwie - trzy godz. i tak całą noc). Hania jest
                zmęczona i widac, ze coś ja męczy, ze cierpi. Podawanie silnych
                srodków uspokajających nie może byc jedynym rozwiazaniem. Rodzice nie
                chcą "wrzucać" w Hanie tyle silnej chemii. To nie metoda. Dlatego
                patrząc na cierpiaca córeczkę, walcząc ze swoim zmeczeniem szukają
                rozwiazania tych problemów, gdzie tylko mozna.
                • mamasi Re: dziecko po udarach mózgu 18.02.10, 10:22
                  Ogromnie współczuję Rodzicom Hani. Sama pamiętam jak się czułam, gdy
                  dowiedziałam się że moja córcia ma bielactwo. Szok, przerażenie, ale
                  to nic w porównaniu z tym co przeżywają bliscy Hani. Pozdrawiam
    • zebra12 Odpisalam Ci na maila 17.02.10, 17:55
      Przepraszam, że dopiero teraz, ale byłam zagoniona.
    • emilia1974 Re: dziecko po udarach mózgu 29.12.14, 21:08
      Witam, ja rowniez jestem mama dziecka po udarze mozgu. Chetnie odpowiem na wszelkie pytania oraz bede wdzieczna za wszelkie wskazowki... emilialubowiecka@yahoo.com
    • aniho Re: dziecko po udarach mózgu 15.05.15, 15:35
      Witam jestem mamą Gabrysi. Gabry s ia ma obecnie 5.5 lat. 2 lata temu przeszla nardzo dilny udar mozgu lewej polkuli mózgowej. Najpierw byla nierzytomna 4 dni po eybudzeniu nasze dzievko nie mówiło nastapila calkowita afazja oraz calkowity niedowlad prawej strony ciala wlacznoe z twarzą. Za wszystkie inf bede wdzięczna i rowniez służę pomoca gdyz przez te 2 lata poja
      • mama.justyna Re: dziecko po udarach mózgu 20.07.16, 16:57
        Również jestem mamą dziecka po udarze. Nasza córka ma 2 latka w maju tego roku doszło do tragedii, nadal szukamy przyczyny. Każda informacja o diagnozie i postępowaniu w przypadku innych dzieci będzie cenna. adres email: udarm@wp.pl Pozdrawiam.
    • aniho Re: dziecko po udarach mózgu 15.05.15, 16:11
      Witam moja córka 2 lata temu rowniez przeszła udar mozgu lewej półkuli. Jak u Was przebiega rehrehabilitacjia od czego startowaliscie co udalo Wam sie uzyskac?
      Pozdrawiam Anna

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka