Dodaj do ulubionych

Temperatura ponizej 35 stopni

27.10.10, 08:10
Mój 18 miesięczny maluszek, 4 tyg temu miał szczepionkę - odra, swinka, różyczka - był szczepiony priorixem - wszystko było ok a w 2 tyg. pojawiło sie osłabienie. temperaturka nawet ponizej 35 stopni. Mały w zachowuje się normalnie, jest skreconym małym łobuziakiem. Jednak cały czas temperatura ok 35 stopni, rzadko wskoczy powyzej 36 - Byłam u pediatry ale kazała mi go obserwować - i tyle - a mnie to martwi bo wczoraj wieczorem miał 35,1 - dodam ze mierzymy temperature 2 termometrami.
Obserwuj wątek
    • jakub3232 Re: Temperatura ponizej 35 stopni 27.10.10, 08:52
      Zmierz temperaturę termometrem rtęciowym, on jest dokładniejszy niż te elektroniczne, na moim elektronicznym ja miałam 34,9 stopnia a na rtęciowym pokazało 36,2 stopnia wtedy gdy miałam raz gorączkę a raz uczucie zimna i dreszcze. Jak syn nie ma dreszczy przy niskiej temp. jak ja (34,9) to znaczy że temp. ma wyższą. Ja pomimo nakrycia się kołdrą i 2-ma kocami miałam dreszcze i trzęsłam się z zimna przy 34,9 stopniach temp. ciała.
      • meg.123 Re: Temperatura ponizej 35 stopni 28.10.10, 11:10
        Nie powinnas się martwić niektóre dzieci """tak mają""" w tym mój syn tak ma temp mierzona na czole wynosi właśnie ok 35st mierzenie termometrem rtęciowym pod pachą jest bardzo zbliżone. Robiłam mu rozległe badanie krwi i moczu i wszystko ok. Zachowuje sie normalnie i tak ma już od ok roku. Taki urok wink
        • meg.123 Re: Temperatura ponizej 35 stopni 28.10.10, 11:14
          I jeszcze dodam, że powinnaś mierzyć czasami dziecku temperaturę gdy jest zdrowe, bo w razie gorączki to troszkę inaczej się patrzy gdyż dla mojego dziecka temp 37 stopni to już spora gorączka
          35st normalna ---37st gorączka (to jest +2st)
          u dziecka z normalną temperaturą było by tak 36,6st +2st=38,8
          • kulma.m Re: Temperatura ponizej 35 stopni 06.11.10, 14:23
            Moja mala ma "normalna" temperature w uchu 35,7/35,9, poniewaz nie uzywam innych termmetrow poza usznym (przyzwoity, firmy Braun), robilam testy. Zmierzylam, ze bez goraczki ma wlasnie te 35,7/35,9 i jak widzie ze temperatura osiaga 36,6 to u nas juz podgoraczkowy. Na razie jest za mala na testowanie temperatury pod pacha, a wkladanie termometru do pupy jest takie... jakbym odbierala mojemu dziecku granice jego intynosci.
            Tez sie martwilam, ale na razie zwalam to na pomiar w uchu (woskowina moze zaburzyc odczyt), badania mamy zrobione pod najrozniejszymi katami i wynika z nich, ze zdrowa jest...
            Moj lekarz tez powiedzial, ze moze po porstu tak ma smile
            • meg.123 Re: Temperatura ponizej 35 stopni 14.11.10, 19:23
              kulma.m na początku pomyślałam, ze to te termometry BRAUN może zaniżają temp ponieważ my też mamy tej firmy ale skroniowy, ale za moment sobie przypomniałam, że u mnie i pozostałych członków rodziny pokazuje normalnie 36,6 wink a i jeszcze mierzyłam mu elektronicznym pod pachą i też nie było szału. No cóż taki ich urok wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka