kamkap 17.04.04, 11:53 Mojej 8 miesiecznej córeczce często strzyka w kolanach. Czy ktoś się spotkał z takim problemem. Czy to poważne? Kamilla mama Ady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_mm Re: strzykanie w kolanach 17.04.04, 20:43 mi całe życie "strzyka" kiedy kucam i czasem nawet jak normalnie chodzę, co więcej mój tata ma to tez i miała to śp. babcia - widać dziedziczne nie boli nie przeszkadza - więc nie radzę się martwić na zapas Kasia - strzykająca Odpowiedz Link Zgłoś
kajami1 Re: strzykanie w kolanach 18.04.04, 13:42 A czy tylko w kolankach? Mojemu Miśkowi też "strzykały" stawy (wszystkie)a że od urodzenia był pod opieką ortopedy (stópki końsko- szpotawe)to od razu pytałam co to może być. Okazało się, że młody ma wiotkość wielostawową. Od razu uprzedzam, że nie jest to żaden problem zdrowotny tylko "uroda". Ludzie z tą "wadą" najczęściej zostają gimnastykami, tacy ludzie-gumy. Teraz mamy tylko jeden problem z tym związany a mianowicie Miśka nie da się podnieść gdy tego sobie nie życzy bo mała gadzina potrafi tak mocno wygiąć rączki w ramionach, że wyślizguje się jak piskorz z najsilniejszego uchwytu. A jego ulubioną zabawą jest wyginanie kciuka tak żeby dotknąć nim przedramienia (za chiny ludowe tego nie zrobię). Pozdrawiam. Kasia mama Michasia Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: strzykanie w kolanach 19.04.04, 08:46 Dzięki za listy. Mi też casem strzyka, ale u takiego malucha nigdy nie słyszałam, wię się trochę zaniepokoiłam. JAk będę na kontroli u lekarza, to zapytam o to, a tymczasem mnie troche uspokoiłyście. DZięki. Pozdrawiam KAMA Odpowiedz Link Zgłoś