ala_1982
27.01.11, 21:52
Synek ma 3 latka. Od ok 3 tyg kaszle. Od razu był wtedy zbadany przez lekarza-osłuchowo czysto. Kiedy wczoraj doszedł katar pojechaliśmy kolejny raz do Pani doktor. Osłuchała,obejrzała i stwierdziła,że wszystko ok. Przepisała Actifed 3 razy dziennie po 3 ml. Przeczytałam ulotkę i jest tam napisane,ze można go podawać dzieciom od 7 r.ż. Dostał wprawdzie mniejszą dawkę niż wspomniane 7 latki,ale jednak... Pozytywne działanie tego syropku było widoczne od razu. Mały ladnie przespał noc,prawie wcale go nie męczyło. Rano dałam mu następną dawkę i godzinę potem zasnął na kolejne 2 godziny. W południe już mu nie dałam,dopiero wieczorem. Dziewczyny czy uważacie,że powinnam dawać mu go wg zaleceń pediatry 3 razy dziennie? On mi chyba prześpi wtedy cały dzień. Zdaję sobie sprawę jaki jest skład tego leku i trochę boję się go tak tym faszerować,z drugiej zaś strony ufam naszej Pani doktor i wierzę,że wie ,co robi. i jeszcze jedno. Jak długo można go podawać? Na ulotce jest napisane,że 3 dni,ale przeszukałam neta i Mamy pisały,że podawały go dłużej. Czy któraś z Was maiła jakieś doświadczenia z tym syropem? Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi.