Dodaj do ulubionych

Obecność pasożytów a ADHD!!!

02.05.11, 18:57
Wiele osób nie wie o tym, że żywność modyfikowana oraz naszpikowana konserwantami powoduje m.in.ADHD.To czym karmimy nasze dziecko ma wielki wpływ na jego zdrowie.Bardzo często przyczyną tego schorzenia jest obecność pasożytów!!!Te małe robaczki potrafią doprowadzić do poważnych chorób psychicznych.I nic nie dadzą wizyty u psychologa czy psychiatry.
Napiszcie do mnie a myślę, że mogę Wam pomóc. zyjzdrowo@vp.pl
Obserwuj wątek
    • norjar2 Re: Obecność pasożytów a ADHD!!! 26.01.12, 15:14
      Mam pytanie. Mój synek ma 2,5 roku. Od malutkiego jest ruchliwym, pogodnym, mądrym dzieckiem. Rozwija się o wiele szybciej od rówieśników. Aktualnie go "odrobaczam". Jest nadal ruchliwy ale potrafi spokojnie pobawić się, poleżeć, obejrzeć bajkę, pooglądać książkę. Nie widzę w tym nic niepokojącego. Lekarz pediatra u którego ostatnio byliśmy z przeziębieniem zapytał czy nie myślałam, że syn może mieć ADHD, gdyż rzadko spotyka tak ruchliwe dziecko (chciał wszystko dotknąć, obejrzeć, głośno mówił - jak to dziecko). Zawsze jego jest najważniejsze. Żartobliwie mówiąc mogę się posikać ale muszę wysłuchać do końca co ma mi do powiedzenia. Rzadko się złości ale ma odruchy bicia bez powodu, tuli się na umór, nie ma świadomości jaki jest silny i to że np mocno ściska mnie za szyje może sprawiać mi ból. Bardzo długo miał problemy z załatwianiem, panicznie bał się zrobić kupkę. Trzymał nawet tydzień. Uporaliśmy się z tym. Ale pojawiły się ruchy rąk. Syn trze dłońmi po twarzy, szyi, głowie, jakby go coś swędziło. Wykluczyłam okulistę, a pediatra rozkłada ręce. Nie wiem gdzie z tym iść.
      Nigdy nie myślałam o ADHD, prędzej o pasożytach. Planuję szerzej zająć się tym tematem, a ADHD odłożyć na czas przedszkola.
      Proszę o radę. Czy to może być ADHD?
      • nikodem_m0 Re: Obecność pasożytów a ADHD!!! 28.01.13, 09:53
        Witam,
        przypadkiem trafiłam na Pani post. Proszę poczytać sobie o Integracji Sensorycznej (SI) u dzieci. Ma Pani podobne problemy z synkiem jak ja i tak i mi się wydaje że dobrze byłoby zdiagnozować synka pod tym kątem, no i oczywiście wykluczyć alergię.
        Pozdrawiam
        Małgorzata Nikodem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka