Dodaj do ulubionych

Podwyższone aspat

04.09.13, 22:07
Witam, córeczka (3 latka) o marca ma pdwyższony aspat ( w granicach 58-59). Lekarz rodzinny odsyła nas do gastrologa, a gastrolog mówi, że to ok. Ale jakoś mnie to nie przekonuje, żeby dziecko miało podwyższone próby wątrobowe. Dopiero teraz udało na się udało namówić lekarza na usg brzucha. Mała nie ma alergii, była odrobaczona. Macie może pomysły od czego to może być? Miało może któreś z waszych pociech podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • anusia_magda Re: Podwyższone aspat 05.09.13, 09:14
      U nas tez jeden ze wskaźników ponad normę , ten co jest do 40 a córka ma 44, konsultowałam i podobno u dzieci tak może byc, moja była też po szczepionce więc może wątroba coś nie przerobiła, podobno tez czytałam że stres ma wpływ na pracę wątroby smile, leki , dieta. W każdym razie mam zalecenie aby powtórzyć jeszcze raz na czczo.
      • asiuleqq Re: Podwyższone aspat 05.09.13, 09:56
        My już 3 krotnie powtarzaliśmy i zawsze wychodzi tak samo. Mała nie je często tłustych rzeczy, ani słodyczy. Staramy się ją kontrolować. Nasze problemy zaczęły się po przeprowadzce do miasta. Przedtem mieszkaliśmy na wsi i dziecko było okazem zdrowia. Może to faktycznie coś od stresu.
        • anusia_magda Re: Podwyższone aspat 05.09.13, 13:40
          coś czytałam że u dzieci są inne normy i nawet u Twojej córki to jeszcze norma to jedno, poza tym jesli dajesz leki czy syropki to też ma znaczenie, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka