21.01.05, 14:45
Może któraś z Was korzystała z dobrodziejstw tego syropu?
Mam pytanie. Na ulotce informacyjnej jest napisane, żeby nie przedłużać
wskazanego okresu stosowania Bioaronu C (2 tygodnie), bo zawiera on
sacharozę. Ale sacharoza to tylko zwykły cuker! Wię dlaczego nie mogę tego
syropu podawać dziecku non-stop?
Pytanie jest o tyle zasadne, że ten syrop ma na mojego synka wpływ wielce
zbawienny - dziecko nareszcie chętnie je! A problemy z karmieniem niejadka
mogą zrozumieć chyba tylko rodzice niejadków... smile
Proszę, może wiecie, dlaczego tylko dwa tygodnie i szlaban?
pozdrawiam,
ular
Obserwuj wątek
    • ooleczka Re: Bioaron C 21.01.05, 15:51
      Mam ten sam problem. nikt nie wie, czy mozna ten syrop stosowac\dluzej, niz 2
      tyg.??????
      pomozcie, prosze!
    • kasiula.m Re: Bioaron C 21.01.05, 23:39
      Ale na jak długo szlaban? Może np. na tydzień albo dwa, żeby się poziom tych
      dobroczynnych składników mógł uregulować i znowu 2 tygodnie?? Witamin i tranu
      też nie powinno sie podawać bez przerwy...
      • ular1 Re: Bioaron C 22.01.05, 10:08
        No właśnie to nie jest napisane - czy zrobić np. tygodniową przerwę i znowu
        można dawać, czy też nie... Ze składu wynika, że nie ma w tym syropie
        niczego "tajemniczego". Nie wiem, chyba będę po prostu robić tygodniowe przerwy
        i tyle.
        Co Wy na to?
        • kamma5 Re: Bioaron C 22.01.05, 10:31
          Na zlecenie lekarki dawałam mojemu dziecku, po łyżeczce BIOARONU C rano
          i wieczorem przez tydzień w danym miesiącu. Póżniej powtórka i tak przez 3
          miesiące.Np. od 1-7 stycznia, od 1 do 7 lutego i od 1 do 7 marca.

"Co za dużo to nie zdrowo"
          • m.a.l.l.y.s Re: Bioaron C 22.01.05, 13:09
            a jaki jest koszt bioaronu c? bo wszystkich innych uodparniajacych jest
            oszalamiajacy sad(( i to mnie najbardziej martwi. Odpowiedzcie mi, prosze
            • agulka04 cena Bioaron C 31.01.05, 09:28
              ok. 10 zł za dość dużą butelkę (nie taką jak Cebion - jak Calcium)
    • ariana1 Re: Bioaron C 22.01.05, 15:19
      Założyłam taki sam wątek 2 tygodnie temu. Dziewczyny odpowiedziały mi ,że
      producent zabezpieczył się w ten sposób , ponieważ niektórzy rodzice podawaliby
      swoim dzieciom ten lek non stop kolor, bez przerwy cały rok. Korzystając z ich
      rad , ja podaję następująco: 2 tygodnie kuracja , tydzień przerwy i zamierzam
      tak do wiosny. Zauważyłam jednak ,że moja 3 latka ma straszne rumieńce na buzi
      i kojarzę je z bioaronem. Czy wasze dzieci reagują jakimś uczuleniem na ten lek?
      Cena ok. 9 zł.
      • ahra Re: Bioaron C 30.01.05, 14:49
        Moje dziecko od kilku dni ma jeden policzek strasznie zaczerwieniony. Myślałam,
        ze to od kremu ale po twojej wypowiedzi stwierdziłam, ze to chyba faktycznie po
        bioaronie.
        Podaje juz od 2 tyg, apetyt wspaniały, ale chyba juz czas na przerwe.
    • iza245 Re: Bioaron C 22.01.05, 17:02
      Ja podeje Bioaron mojemu czteroletniemu synowi juz drugi sezon(od jesieni do
      wiosny)non stop, nie robie przerw, nic sie nie dzieje, zaczał ładnie jesć i
      chyba mniej choruje
      • tiny Re: Bioaron C 22.01.05, 19:48
        ubiegłej zimy też mojego wówczas pięciolatka "ciągnęłam" na bioaronie przez cały "zimny sezon" bez przerw. dzięki temu udało nam się nie odwiedzić ani razu lekarza - bo słabe katarki czy kaszle wyganialiśmy dodatkową poracją rutinoscorbinu i wapna w syropie (3 dni) i było po wszystkim smile)))
        w tym roku daję synkowi bioaron tylko w przypadku, kiedy robi się "podejrzany" - zdarzył sie to dwa razy od jesieni - po 3 dniach syropkowania było już ok smile
        • anna_maria5 Re: Bioaron C 22.01.05, 22:26
          Ja podaję BioaronC przez 2 tyg., potem 2 tyg. przerwy, potem znowu 2 tyg.
          podawania, potem raczej nieco dłuższa przerwa. Ale muszę podpowiedzieć, że
          jestem pod wrażeniem nie Bioaronu, tylko Broncho-vaxomu, bo okazuje się, ze to
          pierwszy lek uodparnaiający, który u nas działa!
    • ular1 Re: Bioaron C 24.01.05, 11:27
      Dziękuję Wam wszystkim serdecznie za odpowiedzi!
      Pozdrawiam.
    • antonina_74 Re: Bioaron C 31.01.05, 10:55
      Dwa tygodnie i przerwa na 1-2 tygodnie, tak zaleca nasza pediatra. Mój Kuba
      brał w okresie noworocznym, potem była przerwa i teraz ma znowu brać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka