xstefciax 06.05.26, 18:27 www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/po%C5%BCar-na-roztoczu-black-hawk-w-akcji-stra%C5%BCak-pokaza%C5%82-nagranie/vi-AA22voxT?ocid=winp1taskbar&cvid=4f13ea14c6844a3da9782b40223e6fa9&ei=6 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nousecomplaining Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 18:57 Tak trzymać, Stefan, jesteś bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 19:35 nousecomplaining napisał: > Tak trzymać, Stefan, jesteś bezpieczny. Ja to myślę, że jesteś internetowym trollem, albo psychofanem. Pełno takich na necie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 20:05 boggi_dan napisał: > nousecomplaining napisał: > > > Tak trzymać, Stefan, jesteś bezpieczny. > Ja to myślę, że jesteś internetowym trollem, albo psychofanem. Pełno takich na > necie. A kogo obchodzi co Ty myślisz? Ślinisz się na każdy wpis do Stefana jakbyś nie miał co z rękami zrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 19:48 U mnie się paliło w Hutkach koło Konopisk w niedzielę. Jeszcze jak jechałem w poniedziałek do Katowic to śmierdziało spalenizną. Do tego włączył się włączył się samolot Dromader należący do Lasów Państwowych. I dzięki nie mu i OSP ugasili. Tam nie było tego samolotu . "Według doniesień, Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Lublinie nie zakontraktowała samolotu gaśniczego na swoim terenie, co oznacza, że maszyna, która uległa katastrofie pod Osuchami, przyleciała do akcji z Warszawy. U mnie dzięki posłowi Szymonowi Giżyńskiemu OSP okoliczne dostały nowy sprzęt. czestochowa.naszemiasto.pl/pozar-pod-czestochowa-plonelo-ponad-15-hektarow-lasu-z-ogniem-walczylo-wiele-zastepow-strazy-z-calego-regionu-i-dromader-gasniczy/ar/c1p2-28966237 Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 20:02 Pali się... Michał Bajor - Pali się Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT/Pożary na Roztoczu 07.05.26, 06:55 Jak zwykle pie...sz i jak zwykle musisz wplatać we wszystko politykę. To jak już zacząłeś to zadam pytanie, jak to województwo częstochowskie?Zdaje się, że poseł Giżyński publicznie obiecywał. A OSP sprzęt dostaje sukcesywnie jakbyś się interesował tematem, to byś wiedział, że sprzęt w OSP wymieniany na nowszy jest od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/Pożary na Roztoczu 06.05.26, 22:55 Zaczęło dzisiaj wiać, z 200 hektarów zrobiło się ponad 500... tak trzymać Lasy Państwowe... nieewidencjonowane rowy melioracyjne na terenie Puszczy Solskiej były leśnikom zgłaszane już ponad dekadę temu, przez aktywistów którym na sercu leżało chronienie torfowisk wysokich w tamtym miejscu. I co zrobiono? Nic nie zrobiono, bo wycinkę lasu łatwiej prowadzić na terenie suchym, a nie podmokłym. Jak się torfowiska zaczną palić, to miesiącami nie ugaszą. Durne leśniki, nastawione przez poprzednią ekipę jedynie na sprzedaż drewna. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT/Pożary na Roztoczu 07.05.26, 03:44 qqbek napisał: > Zaczęło dzisiaj wiać, z 200 hektarów zrobiło się ponad 500... tak trzymać Lasy > Państwowe... nieewidencjonowane rowy melioracyjne na terenie Puszczy Solskiej b > yły leśnikom zgłaszane już ponad dekadę temu, przez aktywistów którym na sercu > leżało chronienie torfowisk wysokich w tamtym miejscu. > I co zrobiono? > Nic nie zrobiono, bo wycinkę lasu łatwiej prowadzić na terenie suchym, a nie po > dmokłym. > > Jak się torfowiska zaczną palić, to miesiącami nie ugaszą. > Durne leśniki, nastawione przez poprzednią ekipę jedynie na sprzedaż drewna. > Jakieś bzdury piszesz. Tak jak bełkot Kierwiński. Lasy się gasi najlepiej z powietrza. Śmigłowce były użyte zbyt późno. Black Hawki mogą latać w nocy. Minister kłamał na konferencji. Niebezpieczne warunki czy brak możliwości latania w nocy - minister Kierwiński nie odpowiedział jednoznacznie, dlaczego nie zostały do akcji gaśniczej włączone od razu śmigłowce Black Hawk. Media przekazały, że powodem był brak na miejscu obsady pilotów maszyny. Do tego Dromader się rozwalił bo przyleciał z Warszawy. Bo zrezygnowali z niego w tych lasach. Odpowiedz Link Zgłoś