Dodaj do ulubionych

Ile czasu...

27.01.05, 22:28
moje córcie leczą się już od początku stycznia i wzieły b. dużo leków, a
mnadal chore, znowu jest gorzej, są juz 2 raz ant. ciągle leki na alergię ,
większe dawki.
Ile można tak sie leczyć bo ja już nie wiem, czy im nie zaszkodzi tyle leków.
Obserwuj wątek
    • bognarek4 Re: Ile czasu... 28.01.05, 11:10
      Zazwyczaj leczy się do skutku (czyli najlepiej wyzdrowienia) ...
      bognarek
    • izia30 Re: Ile czasu... 28.01.05, 12:53
      może należy zmienić lekarza, bo ztego co widzę trochę dużo tych antybityków, ale
      też nie piszesz jakie to choroby. co do leków antyalergicznych, to jako
      immunolog mogę powiedzieć tak, im dłużej bierzesz leki przeciwhistaminowe (a
      taką grupą są dostępne leki przeciwalergiczne) tym coraz więcej ich będziesz
      potrzebować, aż wreszcie nie będą po latach odnosić skutku, a dla organizmu też
      nie są obojętne. tego typu leki powinny być tylko na receptę ale w naszym kraju
      wszystko jest możliwe.... alergie lepiej leczyć tzn, próbować odczulać, unikać
      kontaktu z alergenem, a leki podawać tylko w stanach ostrych.ale to tylko moje
      zdanie. co do przeziębień to lepiej hartować, niż kombinować. przykładem jest
      mój mąż który do wyleczenia kataru potrzebuje już teraz antybiotyku. tak go
      leczyli w dzieciństwie.
    • ewapoznan Re: Ile czasu... 28.01.05, 13:24
      mały w czerwcu ubiegłego roku też był chory (katar,kaszel,wysoka temp.) dostał
      antybiotyk i nic , no to drugi antybiotyk silniejszy. Gdy po prawie miesiącu
      podawania antybiotyków mały nadal nie był w pełni zdrowy tj. jeszce pokasływał
      i trochę gorączkował przeszłam się z nim do homeopaty. Dostaliśmy odpowiedni
      lek i koniec z chorobą. Później zastosowaliśmy kurację wzmacniającą (w postaci
      kulek ale nie pamiętam nazwy) i od tamtej pory oprócz katarku jesienią mały nie
      choruje. Polecam konsultację z lek.homeopatą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka