beatka74 31.03.05, 11:49 moja cora dostaje zelazo, ma 6,5 miesiaca, po kazdym podaniu kropelek przecieram jej zabki wilgatna chusteczka.Myslicie ze to starczy aby zabki nie czernialy? Niunia ma jzu 2 zabki do polowy nie chce zeby miala czarne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia111 Re: hemofer-a zabki 01.04.05, 10:42 cześć, moja mała też brała hemofer, dawałam jej sok pomarańczowy do popicia (miała wtedy 11 mies.) ząbki nie czernieją ale też nie są super białe... Odpowiedz Link Zgłoś
bognarek4 Re: hemofer-a zabki 01.04.05, 20:11 POlecam Ferrum lek w syropie - nie wpływa na ząbki. Pozdrawiam bognarek Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: hemofer-a zabki 04.04.05, 12:57 Proponuję poprosić o zamiane leku na Ferrum Lek, który w ulotce ma wyraźnie zaznaczone i pokreślone, że jego przyjmowanie nie powoduje zmiany barwy ząbków. Moj synek brał Ferrum przez ok. 3 m-ce i ząbki są dzis śnieżnobiałe! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: hemofer-a zabki 04.04.05, 13:55 moja mała też brałą ferrum lek no i nie mogę powiedziec że są śnieżno białe. mają lekkie przebarwienia, ale ogólnie jest w porządku. nowe które wyrastają są bielutkie Odpowiedz Link Zgłoś
ewas17 Re: hemofer-a zabki 05.04.05, 20:51 Mój mały przyjmował Hemofer. Oczywiście jego ząbki podczas przyjmowania leku były przebarwione, ale po pewnym czasie od odstawienia preparatu znów stały się bialutkie. Ma jedynie malutką plamkę na górnej jedynce, ale nie mam pewności czy to na pewno od Hemoferu. Pojawiła się ona kilka miesięcy po przyjmowaniu żelaza. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś