karo41 06.05.05, 10:38 Chciałabym wysłać moją córkę (14 lat ADHD) na jakiś obóz, turnus rehabilitacyjny zorganizowany dla dzieci nadpobudliwych. Czy wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aetas Re: wakacje 06.05.05, 15:00 Spróbuj sprawdzic na stronie animus.pl Mają w ofercie kolonie i obozy prowadzone przez psychologów i pedagogów, nie jest to stricte dla dzieci z adhd, ale mam wrażenie, że ci wychowawcy prędzej sobie poradzą niż gdzie indziej osoby po kursach kolonijnych, etc. (bo tak się, niestety, często zdobywa "zawód" wychowawcy kolonijnego); większość z opiekunów z Animusa pracuje na co dzień w poradniach lub świetlicach socjoterapeutycznych, etc. Oferta wygląda na sensowną, organizatorka, pani Paulina Rytelewska też w porządku, miałam okazję poznać ją osobiście w zeszłym roku, gdyż planowałam posłać syna na obóz do nich. Ponieważ jednak Karol był dopiero po zerówce, a obóz Animusa był bardzo daleko od Warszawy, wysłałam go na kolonie z innym organizatorem, znacznie bliżej (ok. 100 km od domu, pod Tomaszów Mazowiecki). Chociaż napisałam w karcie, że syn jest nadpobudliwy, przy pierwszych odwiedzinach miałam rozmowę ze zszokowaną wychowawczynią, bo tego to ona sie nie spodziewała jednak, koniec końców poradzili sobie, ale nie było łatwo, psychologom może byłoby łatwiej, dlatego może ten animus... www.animus.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia77710 Re: wakacje 28.06.05, 17:15 Witam, mój syn 7lat był na kolonii organizowanej przez BT Jaworzyna. Dwóch wychowawców na 8 dzieci. Kolonia była w Muszynie. Wrócił bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
amikur1 Re: wakacje 08.06.06, 20:08 są jeszcze miejsca w lipcu. więcej www.amikur.com Odpowiedz Link Zgłoś