Dodaj do ulubionych

Dentystycznie

21.07.26, 13:47
Ok 2 tygodnie temu mialam wymienianą plombę. Po raz pierwszy w życiu nie zadziałało znieczulenie. Po pierwszym wkluciu nie działo sie zupelnie nic. Wkluwala sie 3 razy, w koncu złapało.

Po kilku h od zejścia znieczulenia poczułam straszny ból w miejscu wkłucia, to jest w okolicach stawu szczękowego, nie wiem czy tak to sie nazywa no ale chyba wiadomo o co chodzi. Bolało tak m9cno ze musiałam wziąć ibuprofen. Nadmienię ze nie bolało mnie tak po implancie.

I teraz tak, do tej pory boli mnie dość mocno jak otwieram paszcze zeby wziąć kęs jedzenia. 2 tygodnie po!

Zakładam ze to po tych trzech wkluciach ale czy ona mogla mi cos uszkodzić, jakis nerw, nie wiem? Czy to juz zawsze tak będzie? Co to jest?

Oczywiście wrócę tam, teraz jestem na wakacjach, inaczej juz bym tam poszła.

Jesli forumowe dentystki wyraża chęć to proszę o odpowiedź. A moze ktos mial podobna sytuację? Trochę sie martwię ze to juz na zawsze 🫤
Obserwuj wątek
    • ophelia78 Re: Dentystycznie 21.07.26, 15:23
      Z tym konkretnym przypadkiem nie pomogę ale od kilku lat mam ograniczone czucie i mrowienie po jednej stronie żuchwy, wlasnie po znieczuleniu.
      Powikłanie ktore po prostu się zdarza, raz na duuuzo tysiecy razy ale sie zdarza.
    • snakelilith Re: Dentystycznie 21.07.26, 15:52
      Jakiego rodzaju ten ból? Taki jakbyś miała ranę, obity mięsień, czy raczej elektryczny, ostry, przeszywający?
      W pierwszym przypadku to raczej stan zapalny, a nie uszkodzony nerw.
      Ja osobiście, ale to ja i nikogo nie namawiam, zanim poszłabym do dentysty, wzięłabym przez 3 dni na noc ibuprofen, albo nawet dwa razy dziennie, by zwalczyć stan zapalny. Albo lepiej nawet naproxen, bo to dłużej działa i u mnie generalnie lepiej. Dopiero gdyby to nie pomogło poszłabym do lekarza.
      • homohominilupus Re: Dentystycznie 21.07.26, 17:57
        Ten pierwszy

Jyz sie skonsultowałam.
        Zapalenie I podrażnienie nerwu po 3 wkłuciach. Brać ibuprofen i przejdzie.
        Uff
    • nick_z_desperacji2 Re: Dentystycznie 21.07.26, 15:56
      Jeśli coś uszkodziła, to nie pocieszę: nerwy się regenerują długo. Ja po usuwaniu ósemek ponad pół roku nie czułam połowy języka.
    • partytura2026 Re: Dentystycznie 21.07.26, 16:18
      Alexis na bank wie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka