mola8 15.10.05, 22:30 Jak długo smarować całe ciało dziecka oliwką? Mój synek kończy roczek, czy jeszcze to robić? On zabardzo tego nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambinek Re: Jak długo smarować? 16.10.05, 13:25 szczerze ci powiem ze ja nie smarowalam coreczki oliwka,kapalam ja w plynie do kapieli jonson.Skora po oliwce robi sie jeszcze bardziej wymagajaca.Twoja coreczka juz jest starsza to mozesz do kapieli dolewac oliwki,jesli boisz sie reakcji alergicznej po plynie do kapieli.Ja mojego starszego syna zawsze smarowalam oliwka to ciagle cos z ta skora mial.Z coreczka juz nie mam tych klopotow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bambinek Re: Jak długo smarować? 16.10.05, 13:27 przeciez ty masz synka ,przepraszam za blad Odpowiedz Link Zgłoś
anikkali Re: Jak długo smarować? 16.10.05, 16:17 Witam! na moje to już przesadziłaś z tym smarowaniem,w ten sposób odbierasz skórze pełne funkcjonowanie..ja oliwkowałam córke tylko wtedy, gdy widziałam że skóra jest sucha,a tak to stosowałam płyny do kapieliAle mam znajomą która tak jak Ty oliwkowała i OLIWKUJE synka,a ma juz 3 latka.Jego skóra teraz potrzebuje tej oliwki,bo jak przestała to była strasznie wysuszona,a nawet chropowata ech szkoda słów..myślę że powinnaś odzwyczajac małego i życze żeby nie było takich problemów jak z Kubusiem znajomej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Jak długo smarować? 16.10.05, 19:34 codziennie Go smarujesz? A On ma jak9ies problemy ze skóra, czy tak tylko, na wszelki wypadek?> Daj Mu juz spokój Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Jak długo smarować? 16.10.05, 22:37 ja też nie smarowałam nigdy, ew.puder w niekóre miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
kakuja Re: Jak długo smarować? 17.10.05, 14:44 a ja kapie w plynie natluszczajacym,wybierz jakis plyn do kapieli ,ktory za razem umyje dziecku cialko i natlusci, po takiej kapieli nie bedzie potrzeby go smarowac oliwka i.t.p. Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Jak długo smarować? 17.10.05, 15:15 Smarowałam syna przez pierwsze 2-3 mce. Natomiast ja od lat używam oliwki zamiast balsamu, na mokrą skórę. Jak syn chodził do przedszkola czasami chciał żebym go też posmarowała i pewnego razu pani w przedszkolu powiedziała do niego Maciusiu pachnież ślicznie jak maciejka. No i potem chyba przez rok po każdej kąpieli domagał się smarowania... Odpowiedz Link Zgłoś