Dodaj do ulubionych

bez przerwy lecą łzy?

02.12.05, 20:27
witam u mojej corci dzis zaczeły leciec chyba łzy bo tak to wyglada oczka sa
zaczrwienione ale nie tak mocno jak przy zapaleniu czy ktores dziecko mialo
podobny problem
Obserwuj wątek
    • didi.00 Re: bez przerwy lecą łzy? 27.02.06, 12:25
      Mam podobny problem u synka (3 m-ce). Oczka zaczerwienione, brwi też i cieknące
      nieustannie łzy. I tak od 3 dni. Przemywam rumiankiem kilka razy dziennie, ale
      nie bardzo pomaga. Może ktoś wie od czego to się bierze. Przecież nie ma
      pylenia żadnego, na kurz tez nie jest uczulony.
    • maladorotka Re: bez przerwy lecą łzy? 27.02.06, 12:47
      Dziewczyny nie wolno przemywac rumiankiem, tylko przegotowana woda, a wogole to
      do lekarza, pewno trzeba kropelki.
      • didi.00 Re: bez przerwy lecą łzy? 28.02.06, 09:59
        kiedy to właśnie położna poradziła mi przemywać rumiankiem. Zresztą od dwóch
        miesięcy myję dziecku twarz rumiankiem i wszystko było OK.mam wrażenie że on za
        bardzo trze te oczęta i dlatego ma zaczerwienione.
        • maladorotka Re: bez przerwy lecą łzy? 01.03.06, 09:12
          No to super polozna, jak nie odstawisz tego rumianku to bedzie mial wielkie
          problemy z oczkami. Nigdy nie wolno przemywac oczu rumiankiem!!!!!!!!A wogole to
          do lekarza.
          • julamimi Re: bez przerwy lecą łzy? 01.03.06, 09:21
            maladorotka napisała:

> No to super polozna, jak nie odstawisz tego rumianku to bedzie mial wielkie
            > problemy z oczkami. Nigdy nie wolno przemywac oczu rumiankiem!!!!!!!!A wogole
            t
            > o
            > do lekarza.

Rumianek coraz czesciej uczula male dzieci. Dlatego jesli nie ma pewnosci, ze
            dziecko nie jest uczulone na rumianek, to nie powinno sie nim przemywac ani
            oczu, ani buzi, ani dawac do picia (jesli dziecko nie jest uczulone, to mozna i
            przemywac, i pic). Tarcie i zaczerwienienie oczu moze (nie musi) byc objawem
            uczulenia.

tak czy inaczej jesli problem trwa juz jakis czas, to warto pokazac to lekarzowi

pozdr
    • katisza Re: bez przerwy lecą łzy? 28.02.06, 20:29
      u nas tak było rok temu .Mały miał 5 m .Łzawiły mu oczka .Teraz wiem ze to była
      alergia na pyłki ...Wybierzcie się do okulisty jezeli potwierdzi alergiczne
      zapalenie spojówek to do alergologa
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka