Dodaj do ulubionych

Wapń fosfor, D3

28.03.06, 00:56
Dziewczyny
Proszę o pomoc
Napiszcie mi jakie badania powinnam zrobic chcąc sprawdzic czy wapn, fosfor i
D3 sa w normie u dziecka.
Czy ma byc to badanie moczu czy krwi?
Jestem całkowicie zielona w temacie czytalam wasze posty na ten temat ale nic
do mnie nie dociera.
Prosze o podanie kosztow mniej wiecej tych badań.
Czy te badania wykonam w kazdym laboratorium?
Jakie objawy daje przedawkowanie tych pierwiastków?
Z góry dziekuje za odpowiedz
Ewelina
Obserwuj wątek
    • jedynataka1 Re: Wapń fosfor, D3 28.03.06, 07:40
      wypadałoby się chyba udać do pediatry i poprosić o skierowanie- wtedy większość
      jeśli nie wszystkie badania zostaną zrobione bezpłatnie. A prywatnie każde
      labnoratorium zrobi morfologię na poziom pierwiastków- z wynikiem i tak należy
      udać się do lekarza.
    • elwira125 Re: Wapń fosfor, D3 28.03.06, 09:42
      Wapń,fosfor i D3 z krwi a z moczu wapń i keratynina,nie wszędzie robią
      D3,jeżeli jesteś z w-wy to w CZD.U każdego dziecka mogą być różne objawy zależy
      co jest przedawkowane.A dlaczego chcesz robić te badania co się dzieje u
      twojego dziecka.Bardzo częstym objawem są bóle brzucha i brak apetytu.
      • ewelina78 Re: Wapń fosfor, D3 28.03.06, 12:51
        Wiesz z tym apetytem to jest roznie mały jst alergikiem dieta monotonna wiec
        jesc nie chce i wcale sie mu nie dziwie, wczoraj mial bole brzuszka ale od
        dawna sie juz nie pojawialy, tyle ze malemu leczymy lamblie i to tez moze byc
        przyczyna poza tym mały cos mi przestał rosnac od jakiegos czasu stoi w miejscu
        a przez to spada z siatki centylowej sad 78 cm w 18 m-cu zycia,i stad moje
        obawy. Szukam wszedzie przyczyn. Fakt ze najpierw musze wyjeczyc te lamblie a
        meczymy sie juz z tym od stycznia. One przeciez tez moga dawac takie objawy.
        Poza tym ilosc D3 ktora dostawal moj synek zawsze byla dla mnie podejrzana mimo
        ze konsultowalam to z chyba 7 lekarzami zaden nie powiedzial ze nalezy dac
        mniej. Maly dostawal roznie na poczatku po dwie krople Vigantolu potem nawet po
        4 teraz po 2 krople ale ze juz idzie wiosna a maly ma 1,5 roku odstawie chyba
        na dobre. Dzis pytalam lekarza to mnie olał powiedzial ze skoro mam obawy to
        moge odstawic. Nie ma to jak "rzeczowe" i "kompetentne" sugestie lekarzy wink
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka