mamamaksia1 08.07.06, 13:20 Basiu jak po kontroli? Mieliście echo? Jak się miewa Wasz prześliczny Jakubek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniiwonka1 Re: Do Bamastu 08.07.06, 14:13 własnie Basiu, czekamy na wieści.dobre wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
bamastu Re: Do Bamastu 09.07.06, 08:55 Właśnie w nocy przyjechaliśmy do domu. Kontrola wypadła dobrze, dr Kołcz powiedział, że ocenia stan Jakuba jako bardzo dobry. Jedynym problemem jest sinica i nagłe ataki płaczu, wręcz histerii, co miał okazję zobaczyć. Przepisał nam luminal w czopkach (maks. 2 na dobę), ale i to nie pomaga. W nocy w Poznaniu musieliśmy stanąć na ponad godzinę, bo tak strasznie płakał, że nie wiedzieliśmy co robić. Ani picie, ani lulanie, nic, dosłownie nic nie pomaga na te jego ataki. Najbardziej się boję tego, że on robi się aż granatowy. Właśnie teraz też tak mam. Moja mama go uspokaja, ale to nie pomaga. Może miałyście podobny problem. Co pomaga? Co mam zrobić??? Do Kordona mamy zadzwonić 1-2 sierpnia i powiedzieć o sinicy. Jego sekretarka już wie i umówi nas na najbliższy możliwy termin. A jak nie, to w czwartki Kordon przyjmuje prywatnie, to najwyżej zapłacimy... Całuski dla dzieciaczków!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paniiwonka1 Re: Do Bamastu 09.07.06, 10:49 cieszę się, że wróciłaś z kontroli i że jest wszystko dobrze.jeżeli faktycznie nie uda ci się dostać normalną drogą do Kordona, faktycznie zrób echo prywatnie.to naprawdę nie jest normalne, że nie jest to robione podczas kontroli, gdy jedzie się tyle kilometrów.ale co zrobić jak brak jest specjalistów.niestety, nie wiem co zrobić z tymi atakami płaczu. mój Arturek prawie w ogóle nie miał sinicy i w swym krótkim życiu nie zrobił sie granatowy, robił sie natomiast w krytycznych momentach biały jak ściana - więc to u was właściwie może nic nie oznaczać.trzymajcie się. iwona ze słupska Ludzik z niebiańskiej krainy i Nasza Pięknotka Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Do Bamastu 09.07.06, 13:37 luminal? to jest srodek uspakający? A ten płacz to od kłopotów z brzuszkiem? wywar z majeranku nie pomógl, bo czytalam inny Twój watek? zwe srodkow ktore mogłby pomoc dziecku w troche inny sposob niz typowy srodek uspakający to polecam Czpoki Viburcol albo granuki Chamomilla 15 CH Boirona. im mniej chemii tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bamastu Re: Do Bamastu 09.07.06, 13:51 Tak nam zalecił kardiochirurg. Ja też jestem przeciwna luminalowi, ale co zrobić. Daję mu sporadycznie pół czopka, bo boję się więcej, ale i to niewiele pomaga... Ale chyba odkryłam przyczyne tego płaczu... Nie uwierzycie! ZĄBKI!!! Ma spuchnięte dziąsła na dole. Kupiliśmy już dobry żel i zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
ogis1 Re: Do Bamastu 09.07.06, 20:59 Basiu napisz czy pomaga ten żel, ijeszcze jedno, napisz nazwę tego żelu. Pozdrawiamy Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
bamastu Re: Do Bamastu 09.07.06, 21:39 Dentinox-Gel, chyba pomaga, bo mniej płacze. Odpowiedz Link Zgłoś
ogis1 Re: Dzięki..... 09.07.06, 22:50 Wiesz co , czytając Twój post myślałam,że Maluszek ma problemy z jelitkami i z przeponą/ bo tak jak pamiętam , lekarz nam zapisał ESPUTICON / nasza Julka miala takie objawy, jak pisałas , ataki płaczu/. ale dobrze, że się polepszyło. ALE ZĄBKI??? tak szybko??? życze zdrówka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_sz Re: Do Bamastu 12.07.06, 01:25 Basiu, być może to problem z brzuszkiem. może trzeba zmienic mleko. My jesteśmy na Bebiku Omneo. Podawaliśmy także Bobotic, 3 razy dziennie po 8 kropli przez 2 tygodnie. teraz jest wszystko w porządku. kacperek spi w nocy, nie ma kolek, odstawiliśmu kropelki.napisz czym go karmisz i kiedy dostaje tych ataków. jesli codziennie o tej samej porze to raczej wina brzuszka, a z luminalem ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bamastu Re: Do Bamastu 12.07.06, 09:59 luminal podaje tylko doraźnie, jak już nic nie pomaga i to po pół czopka. A ja już sama nie wiem, co robić. Jakub był po operacji na moim mleku, udało mi sie go karmić piersią. Niestety, pokarm mi zaczał zanikać, więc trzeba było wprowadzić sztuczne. Jedziemy na Enfamil Premium. Bardzo dobrze go toleruje. Do tego podaje mu Lefax, wcześniej bobotic i espumisan - te polskie środki są do d..., ale Lefax zdał egzamin i kolki minęły. Więc to nie wina kolek. Dr Kołcz mówił, że czasami się tak zdarza u dzieci z HLHS, że nagle, bez przyczyny zaczynają wręcz wyć (tak robi Jakubek), a ja wtedy naprawdę nie wiem, co robić... Widać, że go coś boli, oczka ma tak bardzo smutne... Płakać mi się chce razem z nim... Iwonka, a jak tam Kacperek??? Zaaklimatyzował się już w domku??? Ucałuj go od nas wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_sz Re: Do Bamastu 14.07.06, 15:59 trochę mi przykro, że nie mogę nic wiec3j ci poradzić. pamietam jednak, ze mój starszy syn, też przecież Kubuś, choć nie miał wady serca, to potrafił równiez płakać czesto i głośno. Po prostu każde dziecko jest inne. te pierwsze dają się więcej w kość, ale to minie na pewno.Kacperek za to świetnie czuje sie w domu. Zupełne przeciwieństwo starszego brata. Zjada coraz wiecej i chętniej, Przesypia prawie całe noce- pierwsza pobudka o 4.30 po zaśnięciu około 20.W najblizszy wtorek jedziemy na kontrolę. Dobrze, że skończyły sie te upały, bo nie wyobrażam sobie podróży w taki skwar.Łódż zaskoczyła nas bardzo mile po doświadczeniach krakowskich.Kacperek waży 5.200. Kuba wspaniale zaakceptował jego obecność w naszym życiu, przytula go i całuje, wyznaje miłość.natomiast mleczko, które podajemy nie tylko nie uczula, ale likwiduje także koleczki i zaparcia, dlatego je polecam. Zastanawiam się tylko, czy u twojego Jakubka to rzeczywiście problem z ząbkami. Pierwsze zęby pojawiaja sie raczej troche póżniej około 6 miesiaca, tak było u mojego Kubusia. Serce samo w sobie nie boli, więc ten wyraz cierpienia na twarzy maluszka nie musi być winą HLHS. życzę więc wam dużo spokoju i cierpliwości, zas maluszkowi jak najmniej cierpienia z jakiegokolwiek powodu. Pozdrawiamy bardzo serdecznie. Iwona, mama Kacperka Odpowiedz Link Zgłoś
mamamaksia1 Re: Do Bamastu 09.07.06, 10:49 Basiu, zadzwonię do Ciebie albo dzisiaj albo jutro wieczorem. Trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chantti Re: Do Bamastu 09.07.06, 22:52 Basiu czy ten płacz jest spowodowany kolka, jezeli tak to moge ci pomoc. Moj trzymiesieczny synek miłam tez takie napady histerycznego płaczu a ma TOF, ze nie sposob bylogo uspokic. Nawet jak lezelismy w szpitalu to ani peielgniarki ani lekarze nie potrawili sobie z tym dac rady. Ja zminiłam eli u pediatry jak juz dotarlsmy do domu i wprowadziłam takie sepcjalen butelki Effektu juz po dwoch - trzech dniach teraz nawet infacol juz pomaga a płaczu nie ma tylko czasem takie stekania Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: Do Bamastu 10.07.06, 08:59 Basiu. Czy możesz napisać mi na priv w jaki sposób i gdzie można umówić się na echo do dr Kordona. Słyszałam od jednego z tamtejszych lekarzy cos o jakiejś fundacji, ale nie zdołałam nic bliżej ustalić. Byłabym Ci bardzo zobowiązana. Pozdrawiam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: Do Bamastu 10.07.06, 13:41 Dzwoniłam do skutku. Wreszcie trafiłam na osobę zorientowaną, ale okazało się, iż usługi odpłatne ( echo) wykonuje wyłącznie podobnież dr Rudziński. Czy możecie mi coś powiedzieć na jego temat. Pozdrawiam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
bamastu Re: Do Bamastu 10.07.06, 20:13 Rudziński, wtroki po 14 tel: 0 12 657 37 12 wew. 1489, cena 80 zł, Kordon, czwartki po 14 tel: 0 12 657 37 12 wew. 1578, cena 60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: Do Bamastu 10.07.06, 20:41 Spróbuje jeszc raz jutro. Ale wyraźnie mi powiedziano, że dr Kordon nie przyjmuje odpłatnie. Padło tylko to drugie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś