sylwiap76 21.10.06, 20:34 Dziewczyny napiszcie mi ile dni podawałyście ten antybiotyk .Czy można podawać dłużej niż 7 dni.Ten lek jest na kaszelek dla mojej 3 miesięcznej dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubona Re: Ceclor 125mg/5ml 21.10.06, 22:46 antybiotyk z reguły podaje się ok 7 dni, w przypadku anginy lub zap ucha nawet do 10 lub dłużej, wszystko zalezy tez od choroby i dawki przepisanej przez lekarza...pamietaj, ze nie wolno przerywac leczenia nawet gdy wydaje się że dziekcu się polepszyło, po leczeniu nalezy udac sie na kontrolna wizyte do lekarza a dziecku podczas antybiotykoterapii trzeba podawac probiotyki - ale nie razem z antybiotykiem, musisz odczekac godzinę lub nawet dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
endzi11 Re: Ceclor 125mg/5ml 21.10.06, 23:47 Moja córka ma uczulenie na ceclor,zresztą tak samo jak ja.Objawia sie wysypką na całym ciele,u mnie swedzącą która wyszła jakoś po trzech dniach od podania leku. Nie mówie że Twoje dziecko może byc uczulone tylko że ten lek może uczulać. Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Ceclor 125mg/5ml 22.10.06, 13:58 kążdy lek może uczulic, trzeba czytać ulotki i dobrze obserwowac dziecko podczas leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joaani Re: Ceclor 125mg/5ml 22.10.06, 14:04 antybiotyk podaje się od 7-do 10 dni a czy czasem ceclor to nie była zawiesiana do zrobienia bo o ile się nie mylę większosc zawiesin należy podawać do 7 dni wg tego co pisze na opakowaniu po tym terminie nie nadają się po spożycia sprawdz opakowanie tam pisze ile rozrobiona zawiesina może być przechowywana Odpowiedz Link Zgłoś