Dodaj do ulubionych

zapalenie płuc

IP: *.* 06.06.01, 07:13
Dzień dobry wszystkim Mamusiom!Synek mojej siostry ( 1 rok) ma zapalenie płuc. 2 tyg. temu dostał katar, potem trochę kaszlał, miał gorączkę, po tyg. dostał antybiotyk, brał przez tydzień, czuł się dobrze i nagle dostał gorączkę 39 i po 2 dniach znalazł się wszpitalu-i okazało się,że to zapalenie płuc. Zmieniono mu antybiotyk (tamten podobno nie trafiony). Ma tam zostać ok.10 dni-to się jeszcze okaże. Powiedzcie, czy macie też doświadzenie w tej kwestii i czy pozostawi to jakiś ślad na jego zdrowiu. Najdziwniejsze jest to, że maluszek czuje się dobrze. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla wszystkich dzieciaczków.Joasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Miśka Re: zapalenie płuc IP: *.* 09.06.01, 23:05
      Wiem, że zapalenie płuc brzmi groźnie, ale dzieci na ogół znosza je dobrze.Mój Michaś zachorował na nie , gdy zaczynał 9 miesiąc.Miał dziwny zmutowany głos, myślałam, że to zapalenie krtani, nie chciał tez jeść. Nie było mojej p. dr, więc poszłam do innej. Przepisała tylko Biseptol, ktorego mały nnie chciał pić. Póżniej zaczęły się wymioty i charczacy oddech, więc po 2 dniach tąż samą panią dr wezwałam do domu. Dopisała tylko jakis syrop.Mały nic nie jadł i nie pił, nawet z piersi czasowo rezygnował. Czułam, że coś jest nie tak i w sobotę, gdy moja pani dr wróciła ze specjalizacji, przyszła, stwierdziła od razu zapalenie płuc. Synek dostał 32 zastrzyki Zinnacefu. Po tygodniu ich brania złapał jeszcze katar, co wcale nie ulatwialo usuwania śluzu z dróg oddechowych. Myślałam, że to się nigdy nie skończy. A co byłoby, gdybym poczekała do wizyty w przychodni do poniedziałku??? Anioł Stróz czuwa i daje nam niepokój i przeczucia.Miśka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka