Dodaj do ulubionych

Mycie głowy?????????

IP: *.* 29.09.01, 15:31
Mam 4-miesięcznego synka i jak narazie myję mu głowę mydłem bambino co drugi dzień. Poradźcie czy zacząć stosować szampon, a jeśli tak to od kiedy :what: i jaki polecacie. I czy powinno się główkę myć tak często, czy lepiej rzadziej, i czy smarować zawsze po kompieli oliwką? Niby nic a jednak...spotkałam się ztyloma różnymi opiniami, że nie bardzo wiem co robić. Za wszystkie porady z góry dziękujęDomi
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 29.09.01, 23:38
      Dominiko, ja myję mojemu 3,5 mies. synkowi głowę codziennie szamponem Nivea baby, jest naprawdę rewelacyjny: Michaś miał na główce jakieś zaczątki ciemieniuchy i udało mi się to zlikwidować właśnie stosując ten szampon. Ładnie pachnie i pieni się w sam raz. No i można go używać od 1 miesiąca. A po kąpieli dokładnie główkę osuszam i włoski przeczesuję szczoteczką. Pozdrawiam i życzę miłych chwil z kąpanym bobasem. Małgosia :hello:
    • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 30.09.01, 09:22
      Codzienne mycie głowy takiego maluszka to podstawa... tak jak codzienna kąpiel całego ciałka. Skóra głowy poci się i dotyka często tego co nie trzeba (a potem: skąd ta alergia?). Ja też myję główką mojej 3-miesięcznej Mai mydełkiem Bambino. Po kąpieli natłuszczam dokładnie oliwką (NiveaBaby). Nie czeszę jej, ale często głaszczę. Moją 3,5-letnią Adę też tak pielęgnowałam i zaczęłam czesać, gdy miała już spore włosy. Niebawem zaczę się jej kręcić. Ale dlaczego??? Jedyna w rodzinie...
    • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 01.10.01, 21:40
      polecam johnsona-naprawde nie szczypie w oczy dobry na ciemieniuche chyba juz mozesz
      • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 02.10.01, 09:07
        Droga DominikoPodobnie jak Malgossia ja też i to z powodzeniem myję mojemu malcowi główkę szamponem NIVEA; właśnie jak skończył 1 miesiąc.Jestem bardzo zadowolona bo włosków zrobiło się jakby dwa razy tyle, są puszyste i ładnie pachną (opinia moich koleżanek);poza tym faktycznie wszelkie zmiany skórne na głowie przechodzą w zapomnienie...Pzdrawiam Małgosia :)
    • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 12.10.01, 12:37
      Spokojnie możesz używac wszystkich szamponów, tylko nie trzeba myć włosków tak często (my myjemy co trzeci dzień, a czasem jeszcze rzadziej). Nie wiem też po co Ci ta oliwka? My stosowaliśmy ją gdy zrobiła się ciemieniucha. Bez niej włoski są zdrowe, piękne i pachnące. I jeszcze radzę nie przesadzać z ilością środków pielęgnacyjnych. Płyn do kąpieli i trochę szamponu w zupełności wystarczy.
    • Gość: guest Re: Mycie głowy????????? IP: *.* 12.10.01, 13:04
      ja swojemu synkowi myłam głowę samponem Johnson od pierwszego miesiąca zycia, tak srednio co drugi dzień, w dzień bez szamponu przemywałam mu główke tylko wodą ( ale jego włoski były wtedy niezbyt gęste) Codziennie natomiast głowkę mu oliwkowałam i delikatnie przeczesywałam mięciutką szczoteczką. O ciemieniusze słyszałam tylko od znajomych i z prasy. Synek nigdy jej nie miał. Nie wiem czy to dzięki tym zabiegom, czy taka jego uroda, ale nie mieliśmy żadnych problemów. Ważne jest, żeby główkę bardzo dokładnie spłukać po myciu szamponem.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka