Dodaj do ulubionych

odchylanie mocno glowki do tylu

IP: *.* 03.08.02, 13:33
czescmoja corcia od paru dni bardzo mocno wygina sie do tyluma juz 3,5 m-cakladzie sie na boczek i wygina sie w litere cmala jest rechabilitowana metoda vojty ze wzgledu na roznice napiecia miesniowego miedzy prawa a lewa stronaczy to jest normalne ???kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Renatis Re: odchylanie mocno glowki do tylu IP: *.* 07.08.02, 15:05
      Mój synek tez tak wyginał główke, bardzo sie przy tym złoszcząc, a po paru dniach zaczął przekrecac sie na brzuch. Ma 5 miesięcy i jeszcze czasami sie tak wygina, ale to u niego nie jest objawem chorobowym, Wiem to bo synek jest pod opieką neurologa. Poobserwuj jeszcze dziecko, może u Twojego to tez nie oznacza choroby, czego życze. Jeśli bedziesz miała nadal wątpliwości to skonsultuj sie z pediatrą.Pozdrawiam
    • Gość: urszk Re: odchylanie mocno glowki do tylu IP: *.* 07.08.02, 20:23
      Moja 5 tygodniowa córeczka też wychyla główkę złoszcząc się i szorując rączkami po buźce. Pediatra powiedziała, że to nie jest powód do niepokoju, więc Ty też się nie martw!Hej! Ulka
    • Gość: AaniaM Re: odchylanie mocno glowki do tylu IP: *.* 09.08.02, 11:56
      Moja Justynka też miała podobne zachowania.Nie pamiętam w jakim dokładnie wieku - chyba ok 3-4 miesiąca. Poza tym nie chciała leżeć na brzuszku, nie potrafiła podeprzeć się rączkami na brzuszku, nie podnosiła główki podnoszona za rączki z leżenia i wykazywała jeszcze inne "straszne objawy" znane lekarce.Pediatra zleciła rehabilitację metodą Bobath, która przyniosła po pewnym czasie dobre rezultaty. Ćwiczyłyśmy raz w tygodniu z rehabilitantką, a codziennie same.Teraz mała ma 18 miesięcy.Życzę wytrwałości i postępów w ćwiczeniach.Ania
    • Gość: agnieszkaku Re: odchylanie mocno glowki do tylu IP: *.* 20.08.02, 15:42
      zapytaj rehabilitantkę, odchylanie główki do tyłu to często objaw wzmożonego napięcia mięśniowego lub/i objaw neurologiczny spowodowany jakąś chorobą, najlepiej idź do lekarza, lepiej na zimne dmuchać. Zwróć jeszcze uwagę czy podpiera się piętami tworząc mostek i jak zachowują się oczy, wktórą stronę patrzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka