Dodaj do ulubionych

Zgrubienie nad pochwa

IP: *.* 09.03.03, 03:55
Podczas dziesiejszej kapieli zauwazylam ze moja polroczna coreczka ma dosc duze zgrubienie na boku nad pochwa. Jest twarde i wyglada jak kulkowaty guz pod skora, tak jakby ta oklica byla bardzo spuchnieta. Wczesniej tego nie zauwazylam a kapie mala co wieczor. Zgrubienie nie wydaje sie byc bolace, dziecko zalatwia sie normalnie. Nie wiem co to moze byc. W poniedzialek wybierzemy sie do lekarza, ale moze powinnam zareagowac od razu? Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim?
Obserwuj wątek
    • Gość: wowa444 Re: Zgrubienie nad pochwa IP: *.* 10.03.03, 10:33
      Twoja córeczka ma prawdopodoobnie przepuklinę. Zgłoś sie do pediatry a on dalej pokieruje cię do chirurga dziecięcego. U mojej córki też wyczułam zgrubienie nad pochwą właśnie podczas kapieli. Pozdrawiam. Wioletta
      • Gość: p.halup Re: Zgrubienie nad pochwa IP: *.* 12.03.03, 22:11
        jesli to przepuklina to moze sie powiekszacco powiedzial lekarz :what:pozdrawiam:hello:
    • Gość: E.T. Re: Zgrubienie nad pochwa IP: *.* 28.03.03, 00:36
      Dzieki za odpowiedzi (sorki ze tak pozno odpisuje). Rzeczywiscie zgrubienie okazalo sie przepuklina i to w dodatku wrodzona. Czy mozecie napisac mi cos wiecej na ten temat? Na czym polegal zabieg, jak dlugo trwal i czy byl bolesny? Czy po zabiegu dzeicko wymagalo jakiejs specjalnej pielegnacji i czy zostala blizna? Jak dlugo sie goilo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka