Gość: MagdaSz IP: *.* 23.03.03, 21:24 Może ktoś zna jakieś sposoby łagodzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anuk Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 25.03.03, 11:38 Hej Magda, jaka jest tego przyczyna: ciąża czy migrena??ANUK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaSz Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 25.03.03, 22:10 Przyczyną jest ciąża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annmro Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 25.03.03, 18:29 Jeśli to ciąża to polecam cocculine - rónież na chorobę lokomocyjną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaSz Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 25.03.03, 22:12 Wolałabym jakieś naturane sposoby, bo nie chciałabym łykać lekarstw. Może chociaż jakieś sposoby na złagodzenie objawów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annmro Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 27.03.03, 21:35 Ten lek co podałam to poleciła mi położna u lekarza, który prowadził moją ciąże. Jest to homeopatyczny lek na bazie ziół - i wielu kobietom go poleca. Mi pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 26.03.03, 03:35 Na mdlosci to chyba tylko czeste podjadanie np. sucharow. Mi najbardziej pomagaly kwasno-slodkie ciemne sliwki (nie wegierki, niestety nie znam nazwy). Grunt zeby zoladek nie byl zyupelnie pusty. A bole glowy mialam niesamowite na poczatku ciazy. Moja doktor powiedziala ze to dlatego ze organizm odzwyczaja sie od kofeiny (moge litrami pic Coca-Cole, a w ciazy musialam zrezygnowac). W drugim trymestrze mi przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuk Re: mdłości i bóle głowy IP: *.* 28.03.03, 09:19 Hej,Możesz jeszcze spróbować np. takich kropelek homeopatycznych jak: CAROMINTHE, krople 90 mlWłaściwości i działanie:Carominthe przeciwdziała wzdęciom i wymiotom, także w ciąży. Daje bardzo dobre wyniki w leczeniu pobudliwych i anemicznych dzieci. Jest bardzo dobrym lekiem dla osób mających siedzący tryb życia. Carominthe podaje się w przypadku braku apetytu przed posiłkami natomiast w pozostałych stanach po posiłkach.Reguluje czynność przewodu pokarmowego. Pobudza wydzielanie soków trawiennych. Usuwa wzdęcia, nudności, wymioty i czkawkę.Wskazania:wymioty, czkawka /także w ciąży/Zaburzenia trawienia, niedobory soków trawiennych, brak apetytu, zaparcia, wzdęcia, nudności, Polecany przy: zaburzeniach trawienia zaburzeniach trawienia, na tle toksycznym jak i zakaźnym zaburzeniach trawienia po przejedzeniu się, przepiciu niedoborach soków trawiennych braku apetytu, anoreksji wzdęciach, nudnościach senności po posiłku Stosowanie i dawkowanie:Po posiłkach 30-40 kropli na wodę,Przy braku apetytu 40-60 kropli na wodę przed posiłkami.Dzieci poniżej 10 roku życia: podawać tyle kropli na wodę ile dziecko ma lat Odpowiedz Link Zgłoś