Dodaj do ulubionych

długotrwały katar

17.01.07, 15:41
witam wszystkich serdecznie. Jestem mamą ośmiomiesięcznego Kamilka. Od ponad
dwóch tygodni mój synek ma katar. Byłam już dwa razy u lekarza i nic nie
pomaga. Ten katar jest dość dziwny, ponieważ nie jest gęsty, tylko niemal
ciurkiem leci mu z noska-jest to taka wodnist wydzielina. Już nie wiem czy to
od ząbkowania czy to może jakaś alergia czy po prostu jest przeziębiony i
musze uzbroić się w cierpliwość i podawać leki i czekać aż minie. Pomożcie.
Może ktoś miał podobny problem,
Obserwuj wątek
    • gosiagrzes Re: długotrwały katar 17.01.07, 22:18
      Witam,
      Moj synek ma w tej chwili prawie 14 m, a katar ma od 2 miesiecy. U nas jest
      ciagnacy, gesty, obecnie czasem bialy, czasem przezroczysty.
      Lekarka najpierw przepisala nam antybiotyk, ktory nam nie pomogl i niestety z
      tego kataru zrobilo sie zapalenie oskrzeli, wiec kolejny antybiotyk, jutro
      bedzie 10 dzien, a katar dalej jest, juz nie mam sily, nie wiem, co siedzi w
      tym nosku...

U Was taki wodnisty moze oznaczac poczatek kataru i niedlugo zgestnieje, moze
      byc wynikiem alergii-taki wlasnie jest katar alergiczny, moze byc takze objawem
      przeziebienia. Moja rada to zrob dziecku wymaz z noska, bedziesz wiedziala, czy
      to jakas bakteria powoduje. Ja niestety wpadlam w kolo, ktore uniemozliwia mi
      zrobienie wymazu, to znaczy gdy bylam juz bliska odczekania 3 tyg po
      antybiotyku przyplatalo sie zapalenie oskrzeli i znowu antybiotyk, ktory nie
      pomogl nam tak jak powinien, bardzo zaluje ze nie zdazylam zrobic tego wymazu,
      wtedy leczenie nie byloby po omacku a konkretnie na odpowiednie bakterie..

pozdrawiam,
      Gosia
      • mdzidzia Re: długotrwały katar 17.01.07, 23:23
        u moich dzieci to już 4 tydzień z tym nieszczęsnym katarem anybioytki nic nie
        dały ...ceclor (2 tygodnie dawałam) augumentin 5 dób w szpitalu dożylnie i
        teraz jeszcze 3 w domu w syropie...podobno to wszystko przez te wirusy na które
        nic nie działa...kupiłam w aptece SINUPreT trochę pomógł katar zaczął się
        wylewać na zewnątrz bo zalegał gdzieś głęboko ale nie przestało...dziś z
        starszą córką byłam u laryngologa przepisał AKTIFED w syropie nie znam zobaczę
        co to warte
        • agataj11 Re: długotrwały katar 25.01.07, 14:24
          Sylvia, jak teraz wygląda ten katarek, czy byłaś u lekarza. Napisz, a może będę
          mogła Ci pomóc. Mój synek miał podobnie, niestety już teraz wiem, że jest
          uczulony na roztocza.
          Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka