27.02.07, 21:04
Córka (4 lata) od wczoraj wiczora bierze Klacid na zapalenie pluc.
Dzis od mniej wiecej 18 cały czas męczy ją suchy kaszel, już 4 razy
wymiotowała.
Czy mogę jej zrobić inhalację z Flixotide??
Mamy w domu tubę i lek. Zleciła go nam lekarka na wszelki wypadek po
zapaleniu oskrzeli w końcu grudnia. Wtedy też ja męćzył duszący suchy kaszel
i w przychodni zrobili jej nebulizacje. Badzo jej to pomoglo.
Obserwuj wątek
    • ennkaa Re: PILNE!!! 27.02.07, 21:39
      Ja bym podała Flexotide. Tak leczyłam zapalenie płuc i oskrzeli u mojej córci .
      Zawsze antybiotyk z wziewami. Potem same wziewy. Co prawda ja podaję budesonid,
      ale flexotide reż miałam zapisywane i jest podobno lepszy. Niemniej ja bym
      podała swojej i to moje zdanie.
      • ewkamak Re: PILNE!!! 27.02.07, 22:00
        My dajemy Flixotide na stałe. Pod koniec stycznia kiedy dzieciatko moje miało
        antybiotyk z powodu zapalenia płuc podawalismy ten lek w nebulizacji właśnie-no
        i była to mocniejsza dawka.
        Skonsultuj to z lekarzem, bo raczej nic ci to nie da jak lek podasz raz czy dwa.
        • izatka Re: PILNE!!! 27.02.07, 23:00
          Flixotide podaje się przez ok. miesiąc, żeby porządnie zadziałał (tzn. nie jest lekiem doraźnym, ale w takich stanach jak najbardziej do zastosowania). Mojemu młodemu alergolożka przepisała w stanach zaostrzeń Serevent, to taki lek też we wziewach, nadaje się do tuby, ma długotrwałę działanie rozszerzające oskrzela i też lekko przeciwzapalne. Tylko jest na receptę. A na Flixotide jesteśmy na stałe niestety, ale faktycznie jest niezły. Więc jak zaczyna kaszleć, to zwiększamy Flixotide do 2 dawek i dokładamy Serevent, jak przestaje, odstawiamy Serevent, a po miesiącu zmniejszamy Flixotide do jednej dawki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka