Dodaj do ulubionych

Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie się!

08.03.07, 10:53
Właśnie dzwoniła do mnie Magda z Nowego Tomysla (Omega777), jej synek Szymek ma wszczepiony rozrusznik serca od urodzenia, niedługo miał mieć zamykany operacyjnie ASD w Poznaniu. Właśnie trafili do szpitala z ostrą infekcją i niestety NIEDZIAŁAJĄCYM stymulatorem. Na razie nic więcej nie wiem, proszę pomódlcie się.
Z Magdą i Szymkiem widziałam się na kontroli stymulatora miesiąc temu...Nie wiem jak to możliwe...
Obserwuj wątek
    • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 11:17
      Miejmy nadzieje że będzie dobrze
      Asiu napisz koniecznie jak tylko cos sie dowiesz

Ale to dobrze że jest w szpitalu , przecież nawet jak teraz nie działa
      rozrusznik to mu przecież pomogą , prawda? Ty sie na tym bardziej znasz
    • agabro Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 11:22
      Mam nadzieję że będzie ok.
      Tak sobie myślę, ze moze jak będą wstawiać rozrusznik to odrazu zamką ubytek za
      jednym razem i będzie wszystko ok. A ty infekcjo a kysz!
      Trzyamm kciuki!
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 11:29
      Na pewno napiszę jak coś będę wiedziała.
      Magda na razie nie odbiera telefonu - pewnie są na konsultacjach.
      Kiedy rozmawiałyśmy na Skypie dwa dni temu to było wszystko ok. Tzn. Magda mówiła, że widzi pierwsze objawy niewydolności - że się Szymek poci, ale wiązała to z ASD.
      Nie mam pojęcia dlaczego stymulator nie działa - mam nadzieję, że nie powtórzy się czarny scenariusz jak u nas, kiedy z niewiadomych przyczyn rozrusznik, który miał służyć od 6 - 8 lat wyczerpał się po półtora roku.... Szymek niedawno skończył roczek....
      Odezwę się wieczorem!
    • i.w.a Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 12:39
      Bedziemy i o Was pamiętac w naszych modlitwach zyczymy Ci Szymonku powrotu do
      zdrowia.Iwona i Wiki TGA,PS
      • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 12:51
        Trzymam kciuki , powodzenia
        Szymek nie daj się
    • withmiel1 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 12:54
      Napewno wszyscy dziasiaj sie pomodlimy , za małego Szymka Darek tata Kuby TGA
    • kimila607 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 13:27
      Trzymam kciuki za Szymka by szybko uporał się z infekcją. Mam nadzieję ze
      stymulator nie działa bo nie MUSI...u nas podczas temperatury gdy wzrosło tętno
      własne stymulator się po prostu wyłączył i Michał był na własnym tętnie, co
      prawda chaotycznym i czasami niemiarowym ale po obniżeniu temp. wszystko wróciło
      do normy. Mam nadzieję że zaistniała sytuacja jest spowodowana własnym rytmem
      Szymka a nie wadliwym działaniem stymulatora. Asiu, przekaż pozdrowienia i pisz
      co u Nich!
      • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 14:17
        Niestety Szymek jest w pełni zależny od stymulatora, podobnie jak Marysia.
        Właśnie dzwoniła Magda - już wiadomo, że bateria jest ok, doszło niestety do
        odłączenia się elektrody, tylko nie wiadomo w którym miejscu. Dzisiaj SZymek
        jest na lekach podnoszących tętno, bo bez nich po prostu leciał przez ręce.
        Najprawdopodobniej jutro zostanie podłączony do zewnętrznego stymulatora i
        będzie szykowany do operacji łączonej: ASD II i naprawienie elektrody.
        Magda jest dzielna, trzyma się w garści, ale baaardzo potrzebuje pozytywnych
        fluidów, myśli i modlitwy.
        Jak coś będę wiedziała to dam znać.
        • kimila607 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 14:56
          Dzięki za wieści! Trzymamy kciuki by wszystko przebiegło pomyślnie!
          • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 15:03
            Powiedz jej ze wspieramy , myslimy i trzymamy kciuki
            poza tym Szymon to pewnie dzielny chłopak i da radę.
    • ewelia5 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 16:23
      Modle sie za zdrowie maluszka
    • kassia1976 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 16:55
      trzymam kciuki za ciebie Szymkusmile
    • alrada Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 17:29
      Modlę sie za szczęśliwy powrót Szymka do zdrowia.
      • madzia8310 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 17:50
        Ojej, bardzo mi przykro....trzymam kciuki za małego, będę się modlić! Oby
        szybko wrócił do zdrowia!
        Magda mama Filipka TGA,PS
    • daisy1405 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 08.03.07, 21:09
      Trzymamy kciuki za Szymka i pomodlimy się o jego zdrowie.
      Powodzenia,
      Gocha-mama Pawełka TGA
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 09.03.07, 16:29
      Miałam nadzieję, że sama Magda coś w międzyczasie napisze, ale widocznie nie miała czasu...Szymek trafił wczoraj na oiom, bo cały zsiniał, lekarze wprowadzili go w stan śpiączki lekowej. Cały czas ma brzydką infekcję górnych dróg oddechowych. Dzisiaj miał być podłączony do zewnętrznego stymulatora. Acha, wiadomo, że sam stymulator jest ok i że elektroda nie odczepiła się od serca - najprawdopodobniej doszło do rozłączenia między stymulatorem i elektrodą, ale lekarze nie są pewni. Jak stan Szymka bedzie stabilny to chcą go zoperować - zobaczyć i "naprawić" rozrusznik oraz od razu zakleić dziurkę....Trzymajcie kciuki i módlcie się. Nawet nie wiecie jaka Magda jest dzielna, znosi to wszystko, pełna wiary, spokoju - naprawdę jest niesamowita, podziwiam ją. Pamiętajcie o Szymku!!!!
      • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 10.03.07, 23:50
        co z Szymkiem , Asiu wiesz coś ?
        • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 11.03.07, 10:03
          Magda kazała wszystkim podziękować za wsparcie.
          Szymek nadal jest utrzymywany w śpiączce lekowej. Na razie go nie operują, ponieważ ma zapalenie płuc.
          W imieniu Magdy dziękuję za modlitwy i poztywne myśli. Prosimy o więcej - dla Szymka.
          • i.w.a Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 12.03.07, 20:13
            jesteśmy z Wami myślami,życzymy Ci Szymku,żebyś szybko zwalczył to zapalenie
            płuc.a dla mamy dużo cierpliwości i wiary że będzie dobrze,BO NAPEWNO
            BĘDZIE.Iwona i Wiki TGA,PS
            • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 12.03.07, 20:57
              Niestety na razie bez zmian. Szymek nadal w śpiączce. Leczą zapalenie płuc, które na szczęście się nie pogłębia. Niestety wątroba jest powięksozna i Szymek ma podwyżsozne wyniki wątrobowe....
              Magda codziennie jeździ do Szymka, odwiedza go, ale jest ciężko. Módlcie się za całą Rodzinę, za lekarzy, żeby wszystkie ich decyzje były trafne, żeby umieli podnieść rodziców Szymka na duchu, wszystko wytłumaczyć. Nadal nie wiadomo dlaczego stymulator nie działa.
              Dopiero jak lekarze wyleczą infekcję to będą Szymka wybudzać i będzie musiał się najpierw nabrać sił, wzmocnić się po zapaleniu płuc - dopiero wtedy będą go operować. Do tego czasu będzie na zewnętrznym stymulatorze - chyba sobie wyobrażacie jak trudna jest to sytacja w przypadku małego ruchliwego dziecka.
              W pierwszym poście pomyliłam się - Szymek skończył 10 miesięcy a nie roczek. Przepraszam Ciebie Madziu za pomyłkę.
              Magda w wolnej chwili podczytuje Forum i potrzebuje Was, Waszych pozytywnych myśli i modlitw. Pamiętajcie proszę o nich!
              Pozdrawiam
              • mizinke Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 12.03.07, 22:04
                Dużo wspierających mysli i modlitw dla Magdy i Szymka ode mnie
                Arletta
                • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 12.03.07, 22:09
                  Magdo droga ,życzę Ci i Twojemu Szymkowi dużo sił i zdrowia ,
                  jesteś moją imienniczką - trzymaj się dzielnie proszę Cię - dasz radę
                  modlę się za zdrowie Twego synka
              • tasiunia2 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 13.03.07, 00:16
                Bede modlic sie o zdrowko i sily dla Szymka (imiennika mojego synka), oraz dla
                jego mamy. Magdo - musi byc dobrze, Szymusie to dzielne chłopaki!
                Pozdrawiam goraco.
    • agabro Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 13.03.07, 08:10
      Madziu!
      To wszystko minie.
      Szymek będzie niedlugo z Tobą!
      Modlę się o to.
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 14.03.07, 14:47
      Właśnie rozmawiałam z Magdą - stan Szymona bez zmian. Nadal ma zapalenie płuc, wątrobę powiększoną (leakrze mówią że wyniki wątrobowe ciut lepsz).
      Magda dziękuje gorąco za modlitwy - mówi, że czuje Wasze wsparcie, ale prawdę mówiąc jest im bardzo ciężko. Na OIOM mają wstęp po 13stej. W domu siedzi jak na szpilkach, zajmuje się starszą córeczką i na każdy telefon reaguje nerwowo.
      Madziu pamiętaj, że jesteśmy z Tobą, z Twoją Rodzinką - wiem, że jest Wam teraz bardzo ciężko, ale zobaczysz, to się wszystko skończy i będziecie wszyscy w domu cieszyć się sobą nawzajem. Przepraszam Ciebie za sporadyczny kontakt - myślami jestem cały czas przy Was.
      • edytek1909 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 14.03.07, 14:55
        Mocno wierzymy,że będzie dobrze!!!Z całego serca ślemy pozytywne myśli!!!
        • kimila607 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 14.03.07, 15:00
          Magda trzymaj się! Modlę sie o poprawę, jednocześnie wierząc że będzie dobrze...
          • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 14.03.07, 15:10
            Trzymajcie sie , będzie dobrze , wierzę w to
            • nina12361 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 14.03.07, 22:05
              mam nadzieję że bedzie dobrze,przesyłam fluidki
              • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 16.03.07, 15:19
                Asia , jak tam z Nimi , wiesz coś ????
    • daisy1405 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 16.03.07, 21:27
      Co z Szymonem?Czy infekcja juz przeszła?Trzymam kciki i modlę się o jego szybki
      powrót do zdrowia i udaną operację.
      mama Pawełka TGA
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 17.03.07, 17:41
      Wiadomości z wczoraj wieczorem: Szymek ma odstawione leki utrzymujące go w śpiączce - powoli się wybudza. Miał dzisiaj przejść na kardiologię o lie noc minie spokojnie - nie wiadomo czy poradzi sobie z samodzielnym oddychaniem.
      Jest to bardzo dobra wiadomość.
      Ale jeszcze długa droga przed nimi: Szymek ma jeszcze zapalenie płuc, musi być doleczony i nabrać sił przed operacją. Jest podłączony do zewnętrznego stymulatora, niestety elektrodę ma wprowadzoną na szyjce...rodzice muszą być przy nim cały czas, żeby sobie za nią nie pociągnął.
      Będę dzisiaj wieczorem dzwonić do Magdy to się dowiem, czy już są na kardiologii.
      • kimila607 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 17.03.07, 18:06
        Kciuki zaciśnięte i modlitwy gorące...Bądźcie silni.
        • madzia8310 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 18.03.07, 14:19
          Trzymam mocno kciuki za Szymonka...dzielny chłopczyk.
          Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia i do domku...
      • kpiekuta Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 18.03.07, 22:14
        Cały czas trzymamy kciuki i modlimy sie o zdrowie dla Szymonka. Magdzie i całej
        rodzinie życzymy dużo wytrwałości.

Karola, mama Kamila TOF+PA
    • barbarajarzabek Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 19.03.07, 08:44
      modlimy się o zdrowie dla Szymka i siły dla Jego bliskich.
      • aska762 Nowe wieści 19.03.07, 18:27
        Magda z Szymkiem są już na kardiologii. smileLekarze czekają aż minie zapalenie płuc i chcą jak najszybciej operować Szymka (ASD oraz stymulator). Trzymamy kciuki Madziu - będzie dobrze smile. Szymku zdrowiej!!!!!
        • alrada Re: Nowe wieści 19.03.07, 18:47
          Powodzenia smile
        • i.w.a Re: Nowe wieści 19.03.07, 20:47
          my też cały czas trzymamy kciuki.bedzie dobrze.Iwona i Wiki TGA,PS
        • gosiap10 Re: Nowe wieści 19.03.07, 23:13
          Mocno zaciskam kciuki za powrot do zdrowia Szymka i powodzenie operacji.
          • dorisek3 Re: Nowe wieści 20.03.07, 09:17
            Jesteśmy z Tobą i syneczkiem!!!!!!
        • agabro Re: Nowe wieści 20.03.07, 08:21
          Myślę o Was!!!
        • ogis1 Re: Nowe wieści 20.03.07, 17:33
          Trzymam mocno kciuki za Szymka, oby się nic nie "przyplątało" !!!
          Dla rodziców mnóstwo sił...
          • agamista Re: Nowe wieści 20.03.07, 21:22
            Trzymam kciuki. Wytrwałości i wiary dla rodziców.
            Pozdrawiam i modle się za Szymka. Mama Kubulinki.
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 23.03.07, 20:51
      Wczoraj widziałam się przez chwilkę najpierw z Magdą potem z jej mężem - muszą być przy Szymku cały czas, bo wymiotuje i niestety jest bardzo zainteresowany zewnętrzną elelktrodą.... Dwa dni temu niestety odłączyła się i lekarze musieli szybko to poprawić. Cały czas czekają aż zniknie zapalenie płuc. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu Szymek będzie operowany.
      Magda bardzo dziękuję za modlitwy, pozytywne słowa i myśli smile
      • kassia1976 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 23.03.07, 21:01
        Trzymam kciuki za Szymusia, zapaleniu płuc mówię a kysz. Pozdrawiam
      • jupora Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 24.03.07, 09:29
        Trzymam kciuki i bardzo serdecznie pozdrawiam Szymka i jego rodzicow,
        Justyna, mama Julka (wspolna komora)
        • madzia8310 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 24.03.07, 11:22
          Trzymam kciuki z całych sił....będzie dobrze!
          Pozdrawiam
      • i.w.a Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 24.03.07, 16:56
        cały czas o Was myślimy w naszych modlitwach.pozdrawiamy Iwona i Wiki TGA,PS
    • malgosia307 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 24.03.07, 20:19
      Zyczymy zdrowka Szymkowi i trzymamy kciuki...buziaczki
      Malgosia z Oskarkiem (DORV+PS+VSD)Zwezenie tetnicy i niedomykalnosc zastawki.
    • aska762 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 28.03.07, 19:30
      Na piątek planowana jest operacja Szymonka, która będzie dotyczyła ASD i "naprawy" stymulatora (który działa, ale impuls nie odciera do serca). Otaczam Was modlitwą Szymku i Madziu! Musi się wszystko udać!
      Jutro będę miała świeższe informacje od Magdy, bo niestety zgubiłam komórkę i dopiero jutro odbiorę ją...
      • anettacel Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 28.03.07, 19:44
        Trzymam kciuki aby wszystko się udało Szymonku bądz dzielny,a dla Was dużo siły
        i wytrwałości.
        • kimila607 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 28.03.07, 21:23
          Myślimy ciepło o Was
          • bernadka.1 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 28.03.07, 22:28
            Trzymam i modlę się za Szymona.
    • aska762 Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 13:25
      Właśnie dzwoniłam do Magdy - Szymek jest operowany. Czekali na lekarza, więc na
      razie nic nie wiem - Magda była zbyt przejęta, żeby spokojnie rozmawiać, co
      jest bardzo zrozumiałe dla każdego kto czekał kilka godzin pod blokiem
      operacyjnym na Swoje dziecko... Wiem, że operacja trwa już 3 godziny.
      Szymku bądź dzielny! Wszystko się uda!
      • kimila607 Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 13:41
        Asia dzięki za wieści. Nasze myśli i gorące modlitwy płyną w stronę Szymka.
        Trzymaj się Maluszku!
      • i.w.a Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 13:50
        jestesmy przy Was myslami.Bądź dzielny Szymku.!!!Iwona i Wiki TGA,PS
      • edytek1909 Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 14:00
        trzymamy mocno kciuki i wierzymy ,że bedzie dobrze!!!
        • jukilop Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 14:03
          Trzymaj się Szymonie , Magdo - dużo sił Ci życze
          W Poznaniu piękna pogoda , żeby Wam słonko w tych dniach świeciło
          • madzia8310 Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 14:49
            Bądź dzielny Szymonku...trzymamy kciuki i modlimy się za twoje zdrówko!
            Dużo siły dla rodziców...BEDZIE DOBRZE!!!
            Pozdrawiam
      • malamimi27 Re: Szymek jest teraz operowany! 29.03.07, 16:50
        Trzymam mocno kciuki za Szymona !!!
        Musi być dobrze.
        Dużo siły dla rodziców.
        pozdrawiam
        kasia i Wojtuś (hlhs)
    • madzialenaewa do aska762 29.03.07, 16:24
      widze ze jestes w miare na bieząco z tym co sie dzieje z Szymkiem
      jak tylko bedziesz cos wiedziec BŁAGAM pisz
      od wczoraj co chwila zagladam na forum w poszukiwaniu informacji co sie dzieje
      z Magda i Szymonkiem
      czy ta operacja nie była planowana na jutro?? Co sie stało ze operuja go dzis??
    • aska762 Dobre wieści :) 29.03.07, 21:18
      Szymek jest już po operacji. Trwała prawie 5 godzin. Udało się załatać dziurkę. Lekarze wymienili elektrodę i stymulator teraz działa bez zarzutu. Magda zmęczona ale szczęśliwa.
      Brawo Szymku! Życzymy Ci dużo zdrówka smile.
      • malgosia307 Re: Dobre wieści :) 29.03.07, 21:36
        To wspaniala wiadomosc!Szymku wracaj szybko do zdrowia.Usciski dla Ciebie i dla
        Twoich rodzicow.
        Pozdrawiamy Oskarek z rodznka.
      • ogis1 Re: Dobre wieści :) 29.03.07, 21:40
        Bardzo sie cieszymy,że już "wszystko naprawione". To bardzo dobra wiadomość.

Trzymaj się dzielnie Szymku... życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i do
        domciu...
        Madziu cieszymy sie z Tobą.

Ewa, mama Julki /cav/
      • i.w.a Re: Dobre wieści :) 29.03.07, 22:05
        no to super!!!!!! życzymy szybkiej rekonwalescencji i powrotu do domciu.Iwona i
        Wiki TGA,PS
      • anfido Re: Dobre wieści :) 29.03.07, 22:09
        Super!!!! Dzielny chłopczyk. Życzymy szybkiego powrotu do domku.
    • madzialenaewa Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 29.03.07, 21:58
      kamien spadł mi z serca gdy przeczytałam ze juz po operacjii i dziurka załatana

dzieki ci panie Boze
      • hubcio14 Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 30.03.07, 08:38
        Cieszę się, że już wszystko dobrze.
        Pozdrawiamy Dorota z Hubim.
        • jukilop Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 30.03.07, 08:49
          Jak cudownie , jaki piekny prezent na święta
          Magda - super !!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • jupora Re: Szymek syn Omegi trafił do szpitala pomódlcie 01.04.07, 22:06
            Ja tez sie ciesze - sledze historie Szymka caly czas.
            Swieta beda spokojniejsze.
            Pozdrawiam,
            Justyna, mama Julka (wspolna komora)
    • aska762 Kolejne dobre wieści :) 02.04.07, 17:39
      Szymek jest już na oddziale kardiologicznym. Jeśli wszystkie kontrole będą ok to przed Świętami będą w domku! Madziu Ty wiesz, że bardzo ciepło myślę o Szymku i życzę mu jak najlepszego zdrowia - żeby rozwijał się najlepiej jak to tylko możliwe, żeby nadrobił wszelkie zaległości, żeby nie było żadnych skutków ubocznych po tych operacjach, komplikacjach. Myślę o Was ciepło.
      • i.w.a Re: Kolejne dobre wieści :) 03.04.07, 08:51
        Zyczymy Wam z całego serduszka żeby wszystko było dobrze i żebyście Swięta
        spędzili w domku.Iwona i Wiki TGA,PS
      • kassia1976 Re: Kolejne dobre wieści :) 03.04.07, 21:26
        zdrówka dla Szymusia życzymysmile
        • jukilop Re: czekamy na wieści 11.04.07, 23:05
          Asiu , co tam u nich napisz koniecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka