anamalia 28.03.08, 12:24 A z nim czas turnusów. Zapisaliście sie już? Gdzie jedziecie i kiedy? I czy ktos juz dostal potwierdzenie dofinansowania z Pfronu? My mamy jechac do Dąbek k/Koszalina. Cena za malucha 1370 za opiekuna 1300. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalmag Re: lato się zbliża 28.03.08, 13:37 My też jedziemy do Dąbek ) w lipcu. Będziemy w ośrodku Argentyt, a Wy? Kilka dni temu dostałam odpowiedź w sprawie dofinansowania - Amelka dostała 700 zł a ja 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anamalia Re: lato się zbliża 28.03.08, 20:45 To się spotkamy )) Jedziemy z tego samej przychodni. A twoja Amelke widzialam w szkole - pilnie liczyla )) Mój mały tez prawdopodobnie od wrzesnia zacznie tam uczeszczac do przedszkola. Ale strasznie mało tej kasy daje Pfron (. Zabierasz reszte rodziny? tata? rodzeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: lato się zbliża 03.04.08, 10:43 Kurczę, Anamalia, to jak to się stało, ze ja Was w ogóle nie znam )? A może znam tylko nie wiem, że Wy to Wy ) Jedziemy same z Amelią. Odpowiedz Link Zgłoś
anamalia Re: lato się zbliża 03.04.08, 12:50 Widocznie, mamy zajecia w przychodni w innych dniach Ale wszystko da się nadrobic Zastanawiam sie tylko jak to bedzie z implantaminad morzem. Bedziemy im zdejmowac przy zabawie w piachu? szkoda slyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: lato się zbliża 04.04.08, 09:12 Dwa lata temu bylismy też nad morzem i implant zdejmowałam tylko jak w planie było pluskanie się w wodzie. Na plaży podczas robienia babek z piasku nie zdejmowałam, nawet jak moczyłyśmy nogi na brzegu to też jej zostawiałam Odpowiedz Link Zgłoś
dorjula Re: lato się zbliża 31.03.08, 07:10 Hej dziewczyny, czy Wasze turnusy są w ramach Dzwięków Marzeń, bo my jeszcze nie mamy żadnej informacji na ten temat Pozdrówka wiosenne z Lublina Dorota mama Julii (ur. 15-02-2005) z Lublina, UP-120dB, UL-110dB, Oticon Sumo DM od 5 m.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
anamalia Re: lato się zbliża 31.03.08, 14:22 Nie, nasz turnus z tego co wiem jest w ramach Specjalistycznej Poradni ... My juz nie nalezymy do dzwiekow marzen niestety. A kto jedzie z Kajetan? Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: lato się zbliża 03.04.08, 10:45 Nasz turnus jest organizowany przez PZG. Ale na stronie fundacji www.dzwiekimarzen.pl pojawiła się już informacja o turnusach na ten rok. Zajrzyj tam Odpowiedz Link Zgłoś
tina.1 Re: lato się zbliża 03.04.08, 21:43 Witam ! W ramach Dzwięków Marzeń turnus ma się odbyć podobno w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Nam wstępnie zaproponowano termin na początku lipca. -- mama Paulinki(ur.03.03.2006)UP-Nucleus Freedom(17.11.2006) i Kamila, 8lat, słyszy normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczota12 Re: lato się zbliża 04.04.08, 08:13 A czy można korzystać z rehabilitacji domowej i pojechać na turnus rehabilitacyjny z Dźwięków Marzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
dalmag Re: lato się zbliża 04.04.08, 09:10 Oczywiście My korzystamy z domowej i w ubiegym roku byłyśmy też na turnusie w Szczyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
ulap4 Re: lato się zbliża 04.04.08, 14:37 Witam! My wybieramy się na turnus do Szczyrku na przełomie lipca i sierpnia, jak wszystko pójdzie dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczota12 Re: lato się zbliża 05.04.08, 12:48 Jak dobrze pójdzie to się w Szczyrku spotkamy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ulap4 Re: lato się zbliża 07.04.08, 12:01 Hej, mam nadzieję, że wszystko pójdzie według planu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
masha25 Re: lato się zbliża 16.04.08, 21:33 A ja jestem baaaardzo zła. W zeszłym roku byliśmy w Szczyrku, a teraz okazało się, że nasz osrodek w Opolu nie ma zamiaru brac udzialu w rekrutacji na turnus z dzwięków i zostaliśmy na lodzie- w ostatniej chwili, gdy wolne są już tylko miejsca rezerwowe.chyba się nie załapiemy marzena Mama 16 mies.Kuby, UP- medel, UL- oticon sumo Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: lato się zbliża 17.04.08, 13:41 a ja się kiedyś załapałam na taki letni turnus i po dwóch dniach uciekłam stamtąd. Podobno byłam pierwszym takim przypadkiem... Ciekawe, czy ostatnim. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmag Re: lato się zbliża 18.04.08, 09:10 A dlaczego uciekłaś? Co się stało? My jedziemy na turnus rehabilitacyjny do Sielpi w Góry Świętokrzyskie... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: lato się zbliża 18.04.08, 13:05 Uciekłam, bo warunki mieszkalne urągały cywilizowanym standardom. Oraz okazało się, że zajęcia logopedyczne nie będą się odbywać w takim zakresie jak zaplanowano. Ktoś nie dojechał, ktoś zrezygnował i w efekcie miał to byc 'urlop' dla rodziców i dzieci. Zdaje sie, że miejscowość to było Lubniewo albo Lubniewice. Może teraz jest tam lepiej, ale mnie z dzieckiem dwa lata temu zakwaterowali do pokoju, gdzie było łóżko, lodówka i kilka centymetrów na położenie walizki. Było zimno, wilgotno, łazienka wołała o sprzątanie i straszne śmierdziało. Uciekliśmy do babci na wieś i nigdy juz nie przyszło mi do głowy pojechać na taki turnus. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza987 Re: lato się zbliża 18.04.08, 14:28 Chodziło Ci chyba o Lubniewice niepodal Gorzowa Wlkp. My tam byliśmy w ubiegłym roku. Logopedzi zajćia prowadzili we własnych mikroskopijnych pokojach, wilgoć była wszędzie, pokoje miniaturowe (2 dosrosłe osoby+roczniak z łóżeczkiem w pokoju ok. 10 m kw. z 2 łóżkami "dorosłymi", na szczęście pojechaliśmy samochodem i walizki przetrwały nasz wyjazd w samochodzie, inaczej nie potrafię sobie tego wyobrazić). Organizacja była super, w stołówce regularnie przy kolacji brakowało chleba. A "Dźwięki Marzeń" zeźliły mnie maksymalnie jak przysłali na turnus jakąś laskę która dała nam ankiety do wypełnienia. Jednym z punktów były dochody. Nie zamierzam się spowiadać nikomu z wyjątkiem urzędu skarbowego i PFRON ile zarabiam. Dlatego odpuściliśmy sobie turnus z "DM" jedziemy tylko do Sielpi. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: lato się zbliża 18.04.08, 21:12 Jak dla mnie to warunki w Lubniewicach byly skandaliczne. Nie wiem komu przyszlo do glowy, zeby w tych smierdzacych domkach umieszczac matki z malymi dziecmi. A juz brak osobnej sali/pokoju do zajec logopedycznych to byla po prostu żenada. Zajecia mialy sie odbywac w zasyfionych domkach na 2 metrach kw. Organizatorom sie chyba wydawalo/wydaje, ze matki dzieci nieslyszacych sa w stanie zakaceptowac wszystko, bo to niby mialo byc 'za darmo'. Ucieklam stamtad z przerazeniem ps. lepsze warunki to byly na obozach harcerskich za glebokiej komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka3 Re: lato się zbliża 18.04.08, 14:00 My też jedziemy do Sielpi. 21 czerwca? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmag Re: lato się zbliża 18.04.08, 21:28 My jedziemy na turnus od 21.06.do 04.07 Ciekawa jestem jakie tam są warunki, ale przede wszystkim jak wyglądaja zajęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: lato się zbliża 18.04.08, 22:09 To życzę powodzenia I napisz kiedys jak się synek miewa i jakie robi postępy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka3 Re: lato się zbliża 19.04.08, 08:56 Jedziecie ze Stowarzyszenia Usłyszeć Świat? Dwa lata temu budynek ( jeżeli chodzi o "Łucznika") był nie całkiem wyremontowany i więszość pokoi była w fatalnym stanie. Ale te które były już odnowione były super. Twdy były pokoje studia ( np. dwa pokoje, wc, łazienka i przedpokój) wspólne dla dwóch mniejszych rodzin lub dla jednej dużejJedzonko było bardzo smaczne. Zajęcia były intensywne , jak będzie teraz to zależy ile kadry pojedzie. Filip miał co dzień logopedę indywidualnie, logorytmikę, co drugi dzień były jeszcze zajęcia z "nauki warunkowania na dźwięki". Teraz pewnie załapie się jeszcze na zajęcia z pedagogiem. Mogliśmy jeszcze co drugi dzień chodzić na zajęcia plastyczne, ale Filip mając rok i dwa m-ce nie był nimi zainteresowany. Ale jak będzie w tym roku okaże się na miejscu. A okolica nawet ładna, miejscowość mała, parę knajpek, stoisk handlowych. Jezioro czyste. Tylko w weekandy były tłumy ludności z okolicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmag Re: lato się zbliża 19.04.08, 16:24 Tak, jedziemy ze Stowarzyszenia Usłyszeć Świat. Mój synek ma 3 lata, mam nadzieje że skorzysta z zajęć, że między dziećmi chętniej bedzie współpracował (teraz mamy z tym problemy). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
rachelka3 Re: lato się zbliża 20.04.08, 12:44 Filip też ma 3 latka, więc pewnie będziemy w jednej grupie logorytmicznej A gdzie chodzicie na zajęcia? Do którego logopedy? Odpowiedz Link Zgłoś
maris28 Re: lato się zbliża 09.07.08, 07:46 My zakwalifikowaliśmy się do Szczyrku, jutro dowiemy się kiedy podłączenie procesora, od tego wszystko zależy czy zdążymy pojechać. ****** mama Piotra (07.09.2007)obustronny brak odpowiedzi od 30.06.2008 ipmlant w UP nucleus i Szymona (14.09.2005)-słyszy normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
aldona784 Re: lato się zbliża 19.04.08, 22:11 Hej ! My jedziemy na turnus z fundacją "ECHO" . Będzie to nasz pierwszy turnus. Zosia będzie miała wtedy dokładnie roczek. Wyjazd w sierpniu, hotel "Lwi Gród" W Krynicy Górskiej. I podobno jedzie świeta kadra. Na razie wszystko wygląda Ok. Może ktoś był na turniusie z "Echem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna735 Re: lato się zbliża 01.05.08, 19:00 Witam wszystkich.Własnie dostaliśmy tel.z Grupy TP że zakwalifikowali Kajetana na turnus do Borkowa koło Kielc w dniach 4- 17 lipiec.Czy ktoś się tam wybiera w tych dniach?? Anna mama Kajetana (mikrocja z atrezją)aparat na przewodnictwo kostne BAHA obustronny Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliwki Re: lato się zbliża 07.05.08, 20:23 A czy ktoś wybiera się do Koszelówki koło Płocka? z dźwięków... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliwki Re: lato się zbliża 02.07.08, 14:49 Witam- ponawiam pytanie, czy ktoś z forum jedzie do Koszelówki 31.07- 13.08.2008? A może ktoś już wrócił z turnusu organizowanego przez Dźwięki i chciałby się podzielić wrażeniami Pozdrawaim. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks-32 Re: lato się zbliża 03.07.08, 13:14 Witam Ja wybieram się z córką do Koleszówki, ale w terminie od 14.08. Jadę pierwszy raz i też chętnie usłyszałabym coś na ten temat.....Jak do tej pory to słyszałam tylko pozytywne opinie na temat tych turnusów, ale wolałabym więcej szczegółów, może ktoś się jednak odezwie? Pozdrawiam Mama 19 miesięcznej Zosi - tydzień po wszczepie implantu ślimakowego... Odpowiedz Link Zgłoś
terenia3000 Aleks-32 03.07.08, 23:14 proszę napisz do mnie na maila terenia3000@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nicol244 Re: Aleks-32 10.07.08, 15:26 Witam! jest może ktoś kto jedzie na turnus do Serocka z Dźwięków Marzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
anna735 Re: lato się zbliża 21.07.08, 19:36 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Własnie wrócilismy z jednego takiego turnusu,który odbył sie w Borkowie 5-18 lipiec.No cóż turnus jak turnus jednym z pewnością pomógł inni napewno wyniesli z niego wiele informacji,porad i wskazówek.Te 2 tygodnie mineły bardzo szybko,teraz musimy walczyc z Naszymi pociechami dalej sami.ale mysle ze porady jakiej Nam udzielono na turnusie wiele dadzą.Pozdrawiam serdecznie. Anulka mama Kajetana (baha-obustronny) Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama