iza3108 12.03.07, 12:27 mój synek ma 9 mc i jak zacznie bardzo płakać to na moment jest cisza tak jakby nie oddychał, wtedy muszę krzyknąć albo szarpnąć go i zaraz znów płacze co to jest ?? czy też tak mają wasze dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynataka1 Re: bezdech przy płaczu ? 12.03.07, 12:30 zanoszenie się inaczej - zobacz tu www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,310 Odpowiedz Link Zgłoś
dzela-226 Re: bezdech przy płaczu ? 12.03.07, 12:52 Kochanie,Twoje dziecko się zanosi! To bardzo częste u maluszków! Następnym razem zamiast potrząsać małym albo krzyczeć dmuchnij mu w buzie! U nas zawsze to skutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: bezdech przy płaczu ? 12.03.07, 14:04 mój synek(2late)robi tak samo i też pomaga dmuchnięci w bużkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: bezdech przy płaczu ? 14.03.07, 09:48 A u Nas nawet dmuchnięcie w buźke nie pomaga. dwa razy, to myslała, ze sie zadusi. Odpowiedz Link Zgłoś
tanika01 Re: bezdech przy płaczu ? 15.03.07, 11:58 moze to byc bezdech histeryczny. Moj synek dostal taki w drugiej dobie zycia. Koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: bezdech przy płaczu ? 08.04.07, 20:18 dziewczyny co z tym robić ?? czy iśc do lekarza ? dziś mały znów przytkał się jak płakał potrząsałam nim i dmuchnęłam mu w twarz, akurat byłam u rodziców i to widzieli 1 raz wystraszyliśmy się na dobre wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: bezdech przy płaczu ? 08.04.07, 22:53 Poradż się lekarza ale wątpię by coś pomógł,ewentualnie doradzi jak się zachować w takiej sytuacji.Mi o tym żeby dmuchać w bużkę powiedziały pielęgniarki w szpitalu ,podczas pobierania krwi mój synek też się z płaczu tak ;taił;.Napewno nie można tego bagatelizować ale lekarz pewnie powie że dziecko z tego wyrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: bezdech przy płaczu ? 11.04.07, 15:55 Nie wiem, nie chcę się straszyć, nasz robił tak samo i też takich porad wysłuchiwałam, a teraz żałuę, bo ma 4 latka i jesteśmy po pierwszym okropnym wstząsie tonicznym i ma zdiagnozowaną padaczkę. Może sprawdź to! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: bezdech przy płaczu ? 09.04.07, 00:32 możesz następnym azem mocniej podmasować stawy żuchwowe... to jest bodziec bólowy, który powoduje, że dziecko zacznie oddychać... Odpowiedz Link Zgłoś