nalia5 23.03.07, 22:18 u dziewczynki.co to może oznaczać i co robić?masowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia546 Re: 3m-ce powiększone sutki 24.03.07, 10:56 moja córcia miała cycuszki i pediatra uspokoił mnie że to normalne i samo zejdzie, ale możesz przykładać tez sodę dwa razy dziennie, rozpuścić w szklane 1-2 łyżeczki sody, nasącz waciki i połóż na jakieś 5 minutek. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: 3m-ce powiększone sutki 24.03.07, 11:15 a jak nie przejdzie, to zrezygnuj z jedzenia kurczaków, są faszerowane hormonem wzrostu, a to w organiźmie dziewczynek daje takie objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.pultorak Re: 3m-ce powiększone sutki 24.03.07, 18:52 Jest to całkowicie normalne. Może się utrzymac przez cały okres karmienia piersią. Jest to kwestia Twoich hormonów. Nie przejmuj się i pod żadnym pozorem nie wyciskaj (może się w nich pojawiać substancja podobna do siary), bo to boli dzidziusia. Mówią,że można przykładać sodę ale jak się tego nie dotyka nadmiernie, to dziecka to nie boli i w związku z tym nie ma co go męczyc okładami, które dal niego sa nie przyjemne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nalia5 Re: 3m-ce powiększone sutki 24.03.07, 19:25 ale ja nie karmie piersią.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.pultorak Re: 3m-ce powiększone sutki 24.03.07, 23:28 ...to lepiej idź z dzidziusiem do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś