2006.mea 06.04.07, 13:23 Pomóżcie mi synka od trzech dni boli brzuch i nie wiem co mam robic i co mu podac. Cokolwiek zje to go boli brzuch Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julamimi Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 13:51 przede wszystkim zastosuj diete - jak sie dzien czy dwa przeglodzi na samym pieczywie i marchwiance, to mu nie zaszkodzi, a brzuszek powinien dojsc do normy. Jesli bedzie sie to mimo wszystko przedluzac, ja bym sie pokazala lekarzowi. Poza tym mozesz podac smecte i duzo picia (malo slodkiego) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
agkr Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 14:03 a ja bym ci radziła dziecko pokazac jeszcze dziś lekarzowi, bo kontrola się przyda (będziesz spokojniejsza i będziesz wiedziala co podawac)a dodatkowo przed nami sa święta Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 15:07 Lekarz mi niedawno powiedział,że nie wolno w żadnym wypadku lekceważyć bólu brzucha u dziecka i nie podawać przed wizytą u lekarza środków przeciwbólowych lub rozkurczowych bo to może zafałszować obiawy i utrudnić badanie.na twoim miejscu aby mieć spokojne święta poszłabym z dzieckiem dziś do lekarza.może to nic a może np.zap.jelit lub wyrostek. Odpowiedz Link Zgłoś
2006.mea1 Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 17:24 Dzięki za wszystkie rady dzwoniłam do lekarki kazała uważac na to co je a w wyjątkowych sytuacjach podawac Nospe Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 20:23 no coś ty! Ciągły ból brzucha i "wizyta telefoniczna". Ktoś tu nie jest poważny. Przepraszam że tak piszę ale takich objawów nie wolno lekceważyć. Lekarz ma obowiązek zbadac dziecko - palpacyjnie - czy nie ma obszarów bolesnych, wyeliminowac zapalenie wyrostka, problemów z jelitami, skierować dziecko na morfologię, także z rozmazem, enzymy wątrobowe, OB, total IgE a przede wszystkiem wykonac badania w kierunku pasożytów.NP Charakterystycznym objawem dla lamblii jest ból brzcha po posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.147 Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 20:30 dokładnie tak ,zgadzam się z agą.Lekarka chyba jest niepoważna,wydając diagnozy przez telefon,ja bym nie wytrzymała.Moja ciotka w tamtym roku zachorowała (oczywiście na zupełnie co innego )i konsultscje telefoniczne doprowadziły do tego że wylądowała z ciężkim zawałem w szpitalu,lekarz leczył ją telefonicznie przez wekend.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 21:38 i nie podawaj nospy ani środków przeciwbólowych, przecież nie wiesz co jest powodem bólu brzucha.Lepiej pokazać jednak dziecko lekarzowi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: Bóle brzucha u dziecka 06.04.07, 21:41 są ludzie,którzy lubią diagnozy internetowo-telefoniczne. Odpowiedz Link Zgłoś