Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość u 8-latki.

01.04.08, 18:53
Witam.
Od pewnego czasu moja 8-letnia córka bardzo się poci. Mimo codziennej kąpieli i mycia również w dzień, zapach potu jest bardzo intensywny. Czy ktoś spotkał się z taką dolegliwością u dziecka w tym wieku?
Obserwuj wątek
    • ulawes Re: Nadmierna potliwość u 8-latki. 01.04.08, 19:43
      To wcale nie musi być dolegliwość, tylko odziedziczenie.Być może ma dużą ilość
      gruczołów potowych skupionych np. pod pachami i włąsnie w tym wieku sie to
      uwidacznia. Ja tak właśnie miałam. Juz w pierwszej klasie strasznie się pociłam
      i stale z tym walczyłam. Ale lekarz też powinien się wypowiedzieć.
      • kagana Re: Nadmierna potliwość u 8-latki. 01.04.08, 19:48
        Dzięki za odpowiedź. Ani ja, ani mąż nigdy nie mieliśmy problemów z nadmierną
        potliwością, nie wystąpiły one również u naszej starszej córki. Młodsza córka
        jest dzieckiem nadruchliwym, bardzo szczupłym i mocno wszystko przeżywającym.
        Zastanawiam się czy może mieć to jakiś związek, czy jest to jednak objaw jakiejś
        choroby.
    • cn_tower Re: Nadmierna potliwość u 8-latki. 01.04.08, 22:09
      z pewnością badanie na poziom cukru we krwi, hormonu tarczycy i za jednym
      zamachem morfo z rozmazem nie zaszkodzą
      • nikki30 Re: Nadmierna potliwość u 8-latki. 01.04.08, 22:39
        Moze to być skłonność dziedziczna ale ja był sprawdziła tarczycę(czy nie ma
        nadczynności),funkcjonowanie przytarczyc oraz cukier.Poobserwuj też, czy nie
        jest to na tle nerwowym.
      • kagana Re: Nadmierna potliwość u 8-latki. 02.04.08, 08:20
        Cukier i morfologię sprawdzaliśmy, były ok. W takim razie zostały nam jeszcze hormony tarczycy do zrobienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka