fliper27 19.05.08, 11:30 czy ktoś dawał szczepionke w kroplach do nosa swoim dzieciom? Prosze o info jaki rezultat mój syn ma brać taką szczepionke do nosa, od kąd poszedł do przedszkola ma katar co dwa tygodnie z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: szczepionka do nosa 19.05.08, 11:56 IRS19, ja dawałam córce, b. pomogła, anginy się skończyły, katarki stały się symbolicznie, brała co 4 miesiące chyba, przez rok. Odpowiedz Link Zgłoś
fliper27 Re: szczepionka do nosa 19.05.08, 13:22 niestety tą szczepionkę przestali produkowac dostaliśmy inna jakąś na p......... ale nie pamiętam dokładnie może też pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
iwonabw Re: szczepionka do nosa 19.05.08, 18:44 Moja córka dostała IRS19. Lekarz uprzedzał mnie, że może się pojawić lekki katar i trawć przez parę dni. Niestety szczepionke odstawiłam, bo spowodowała ona olbrzymi ropny katar, który trwał ponad dwa tygodnie i który wyleczyłam dopiero antybiotykiem, tak więc ja IRS19 nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
b_monia Re: szczepionka do nosa 21.05.08, 08:24 Ja też zdecydowanie nie polecam IRS19. Nie dość, ze mojej 4 latce cięzko było dawkować tą szczepionkę,. to jeszcze po kilku dniach pojawił się katar - gigant, który w efekcie skończył się leczeniem antybiotykiem. Aktualnie zaczęliśmy stosowanie ribomunylu. Za jakiś czas będę mogła powiedzieć coś na temat skuteczności tej szczepionki. Odpowiedz Link Zgłoś
alin9 Re: szczepionka do nosa 21.05.08, 22:12 Chodzi o polyvaccinum mite?Braliśmy dwie serie i nic nie dała.Moim zdaniem pic na wodę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fliper27 Re: szczepionka do nosa 27.05.08, 15:19 tak dokładnie o tą szczepionke chodzi,mały bierze już drugi tydzień z nosa cały czas leci, ale wytrzymamy jeszcze tydzieć Odpowiedz Link Zgłoś