Dodaj do ulubionych

Trzeci migdał

IP: 62.141.231.* 30.10.03, 16:47
Chciałam dowiedzieć się czegoś więcej, a informacje
przedstawione w tym artykuliku są bardzo ogólne.Jestem
rozczarowana tą informacją. Myślę, że matki, których dzieci ten
problem dotyczy chciałyby wiedzieć czy są jakieś nowe metody
wykonywania tego zabiegu, jak dziecko czuje się po zabiegu i
jakie mogą być konsekwencje niewycięcia trzeciego migdałka. Jaki
jest cel publikowania tak ogólnych informacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: dagusia2@op.pl Re: Trzeci migdał IP: *.proxy.astra-net.com 12.11.03, 18:09
      Służę informacją. Parę dni temu mój synek został poddany takiemu zabiegowi.
      • Gość: ewa Re: Trzeci migdał IP: *.acn.pl 12.11.03, 20:51
        Czy mogłabyś podzielić się informacjami?
        Gdzie robiłaś ten zabieg?
        A jak narkoza?
        • kasiask Re: Trzeci migdał 15.11.03, 21:07
          Również służę informacjami na temat zabiegu usuniecia trzeciego migdałka. 3
          lata temu moj najstarszy syn mial usuniety 3 migd., a pare dni temu sredni syn
          mial usuwany trzeci i przycinane boczne. Starszy od tego czasu coraz mniej
          chorował, a wcześniej ciągle był chory. Teraz chodzi do pierwszej klasy i w tym
          roku szkolnym nie opuscił ani jednego dnia. W tym czasie jego młodsi bracia
          chorowali juz ze 3 razy. Sredni wrócil ze szpitala po zabiegu dosłownie tydzien
          temu. czuje się już swietnie, w poniedziałek moze już iść do przedszkola (ma 4
          lata) zabieg był przeprowadzany w narkozie. Dziecko jest intubowane. trwa to
          wszstko od 10 - 30 minut. Samo usunięcie trzeciego daje małe dolegliwości
          bólowe, gorsze jest jeszcze przycinanie tych bocznych - dłużej boli. Ale w tym
          samym dniu dzieci już jedzą jogurty i piją wode. Następnego dnia gonią po
          szpitalnym korytarzu chociaż im nie wolno. Jezeli są wskazania do zabiegu to
          nie ma co czekać! Pozdrowienia Z kRAKOWA!
          • Gość: ewa Re: Trzeci migdał IP: *.acn.pl 16.11.03, 09:30
            Dzięki!!!!
          • Gość: ewa Re: Trzeci migdał IP: 195.116.22.* 29.12.03, 12:56
            mam podobny problem z moja corka. mieszkam w krakowie; prosze cie o informacje,
            gdzie mozna zrobic taki zabieg i czy mozesz polecic dobrego laryngologa,
            ktoremu mozna zaufac.
    • poleczka2 Re: Trzeci migdał 18.11.03, 12:08
      Wita, szybciutkie pytanie: moj teraz poltora roczny synek spi zawsze z
      otwartymi ustami, prawie od urodzenia, czy myslicie ze moze wiazac sie to z
      trzecim migdalem? Czy mam skierowac sie w tek sprawie do lekarza? Bede
      wdzieczna za odpowiedzi.
      • agat1 Re: Trzeci migdał 18.11.03, 13:51
        Niestety, jeśli synek śpi z otwartymi ustami i pochrapuje przez sen, to raczej
        na pewno ma za duży 3 migdał. Tak bylo z moim starszym synkiem, który
        chrapliwie oddychał we śnie praktycznie od urodzenia, potem mając 3 lata zaczął
        bardzo chorować na anginy i zapalenia ucha (4 razy w ciągu roku!!!), co
        prowadzilo do czasowych niedosłuchów. W końcu na podst. lektury i informacji
        własnych "zdiagnozowaliśmy" u niego powiększony migdał, gdyz lekarz zapisująć
        po raz czwarty antybiotyk słowem o tym nie pisnął. Zmieniliśmy oczywiście
        lekarza i doszło do usunięcia migdała, sytuacja uległa prawie natychmiastowe
        poprawie, bo oprócz powiększenia migdała na skutek infekcji byl on anatomicznie
        zbyt duży i zasłaniał całe nosogardło, ttak powiedziała pani laryngolog, która
        robiłą operację. Synek spał po narkozie 16 godzin, ale potem wszystko było w
        porządku, warto rozważyć tę sytuację, jeśli dziecko ma kłopoty z oddychaniem
        przez nos i ze słuchem.
        • Gość: ewa Re: gdzie w W-wie? IP: *.acn.pl 18.11.03, 15:45
          Gdzie polecacie zrobić ten zabieg?
          Chcę być z dzieckiem w szpitalu.To znaczy pozostawienie samego na noc nie
          wchodzi w grę.

Dzięki!
          • Gość: joan1973 Re: gdzie w W-wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 14:48
            moja córka miała zabieg na początku grudnia w Kajetanach pod warszawą.
            trafiłyśmy tam po serii badan z instytuty słuchu na ul Pstrowskiego.
            Szczerze polecam centrum w Kajetanach, szpital wygląda jak przytulny hotel,
            pokoje 2-3 osobowe, za pobyt z dzieckiem do 10 lat nic się nie płaci, nic na
            miejscu nie przypomina szpitala, nawet obecnośc lekarzy i pielęgniarek jest
            bardzo dyskretna. jedynie sale zabiegowe i pooperacyjne przypominają o tym, że
            to jednak szpital. Opieka świetna, lekarze także, pobyt bezstresowy. Naprawdę
            szczerze polecam.
            • Gość: ewa Re: gdzie w W-wie? IP: *.acn.pl 02.01.04, 22:29
              Terminy na maj.
              • Gość: joan1973 Re: gdzie w W-wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 22:21
                o rety! to strasznie długo!
                my czekaliśmy równo 2 miesiące, od pierwszej wizyty na pstrowskiego do zabiegu
                usunięcia migdała w kajetanach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka