Dodaj do ulubionych

Węzeł - boje się

30.10.03, 23:04
Moje dziecko juz 2,5 miesiąca ma powiększony węzełek chłonny na główce.
Powiększył się po przebyciu trzydnówki. Czy to normalne że tak gługo się
utrzymuje. Pomocy bo się strasznie martwię. Czy któraś mama ma lub miała
podobną
sytuację?

Obserwuj wątek
    • chmurakinga Re: Węzeł - boje się 31.10.03, 09:03
      Moja córeczka też tak miała po trzydniówce. Nie martw się, wszystko bedzie o.k.
      • squaw1 Re: Węzeł - boje się 31.10.03, 11:34
        Moja corcia rowniez ma powiekszony wezel po trzydniowce, przechodzila ja w
        wieku 6 m-cy, teraz ma ponad dwa latka, pediatra stwierdzil, ze tak juz
        pozostanie
        Pozdrawiam
      • arleta75 Re: Węzeł - boje się 02.11.03, 20:35
        Jak długo utrzymywał sie powiększony węzełek ?????
    • nikita55 Re: Węzeł - boje się 01.11.03, 17:06
      Mój 13 miesięczny synek przechodził trzydniówkę miesiąc temu. Do dnia
      dzisiejszego ma powiększone węzły chłonne na główce. Pediatra stwierdził, że
      prawdopodobnie takie już zostaną.

Pozdrawiam,
    • frutella Re: Węzeł - boje się 06.11.03, 18:04
      Cześć
      Myślę, że rzeczywiście nie ma się czym martwić. Czasami po prostu po jakiejś
      infekcji węzeł się powiększa i tak już zostaje... nawet na całe życie. Ja sama
      mam powiększony węzeł od dzieciństwa (po przebytej anginie)i nic z tego powodu
      mi się nie dzieje. Mój dwuletni synek odziedziczył chyba po mnie tę skłonnośc,
      bo ma malą "kuleczkę" tuż za uchem. Wyczułam to zgrubienie ok. pół roku temu i
      na początku strasznie się przeraziłam. Na szczęście nie powiększa się i myślę,
      że to węzełek. Ale może kiedyś mu zniknie? Pediatrze jeszcze o tym nie
      mówiłam, ale wspomnę przy którejś wizycie, tak dla pewności. Na wszelki
      wypadek tobie też radzę. Pozdrawiam. Ela
    • aniakontakt Re: Węzeł - boje się 07.11.03, 14:34
      Mój synek ma skończone 10 m-cy i powiększone dwa węzły chłonne. Pierwszy, gdy
      miał 2 m-ce drugi powiększył mu się po ok. 3 m-cach od pierwszego. Pediatra
      twierdzi, że to z powodu jakiejś infekcji (nie kojarzę żeby jakąś w tym czasie
      przechodził), ale byłam z synem u wielu lekarzy i każdy mówi, żeby się nie
      przejmować. Tak podobno ma być. Węzły u małych dzieci często się powiększają i
      wapnieją. Ale i tak będę chciała to skonsultować z jakimś specjalistą od węzłów
      chłonnych. (Mojego męża siostra miała chłonnicę) może jestem przeczulona, ale
      wolę to sprawdzić na wszelki wypadek.

Pozdrawiam, ANIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka