rudaa2 31.05.06, 01:33 Próbowaliście,czy to urządzenie podnosi komfort życia alergika?Zastanawiam się nad zakupem,zbieram informacje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekiara Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 25.10.06, 15:01 podciągam temat, czy może ktoś z Was ma oczyszczacz w domu, czy warto? Odpowiedz Link
juliette79 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 28.10.06, 23:12 hmmmm....ciekawe czy ktoś cos takiego w domu ma...bo jak kiedys patrzyłam sporo cos takiego kosztuje.... niech sie w końcu ktos wpisze bo sama ciekawa jestem... Odpowiedz Link
mag_kak Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 02.11.06, 10:20 No właśnie!! Ja wzięłam na próbe taki odkurzacz z funkcja oczyszczającą Queen of air. Zastanawiam sie tylko nad sensem tego posunięcia, bo chyba do końca tego nie przemyslałam. Czy ktos z Was o tym słyszał lub to ma??? Odpowiedz Link
dulek3 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 08.06.07, 14:06 no np. moja rodzina jest baardzo zadowolona. żona najczęściej sprząta, mogłaby więcej się wypowiedzieć... generalnie sprząta bardzo skutecznie, szczególnie elektryczna szczotka, która trzepie dywany i np. łóżka (efekt prze.....), ale też fajnie filtruje powietrze, znaczy pachnie etc Odpowiedz Link
doriana1-9 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 09.06.07, 08:40 opcje dla alergików są skuteczne... mój syn i mąż mają problemy z katarem i wysypkami... szczególnie teraz na wiosnę, gdyby nie queen to nie wiem jak dawalabym sobie rady z nimi, nawet nie chce wspominac jak wyglądali gdy drzewa i krzewy zaczęły pylić mam queena już drugą wiosnę i do oszyszczania powietrza jest niezastąpiony zresztą ma certyfikaty Odpowiedz Link
nika_6 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 09.06.07, 18:27 poleccie jakies modele konkretne bo weszlam na allegro i cholera nie znam sie na tym Odpowiedz Link
rodklub Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 11.06.07, 08:51 Polecam urządzenie Queen of air. Jest to odkurzacz zbudowany w oparciu o hydrosystem. Jego pierwowzorem był amerykański Rainbow,ale z tego co wiem Queen jest najtańszy. Jestem posiadaczem Queena ponieważ mój syn jest alergikiem. Powiem szczerze to działa i nie wyobrażam sobie powrotu do zwykłego odkurzacza. Miałem ich kilka min.wodnika,z filtrem heppa etc., ale jak się okazuje to wszystko jest szajs.Jeżeli potrzebujesz bliższe informacje to napisz rodklub@poczta.onet.pl pozdro. Odpowiedz Link
doriana1-9 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 12.06.07, 10:36 ja mam urządzenie "queen of air" z tego co wiem nie ma kilku rodzajów - jest tylko jeden model. A podejrzewam że na allegro nie możesz znaleźć gdyż sprzedawany jest tylko na prezentacjach domowych Odpowiedz Link
alra Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 13.06.07, 09:29 queen działa działa filtruje - zgodnie z intrukcją 3m3/minute, u mnie pracuje wieczorkiem albo jak jest dużo pyłków w południe, przeważnie 7-10 minut w każdym pomieszczeniu. i muszę stwierdzić że to działa Odpowiedz Link
wezuw Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 22.06.07, 12:28 ja mam problemy z katarem i czasami wysypkami, nie są to drastyczne sprawy ale jednak przeszkadzają w funkcjonowaniu. mamy queena od wiosny, zresztę rodzice kupili też dla mnie. queen jest urządzaniem "anti-alergic system" i przeciw zapyleniu powietrza, jako filtr powietrza działa wg mnie bardzo dobrze. po kilkunastu minutach pracy, gołym okiem widać masę kurzu i pyłków w zbiorniku urządzenia. sprzątanie... mama mówi że bardzo dokłądnie sprząta Odpowiedz Link
dzoanka3 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 04.07.07, 20:49 zimą kupiliśmy taki oczyszczacz-nawilżacz Adasiowi - ma ciągle problemy z infekcjami dróg oddechowych. Używamy w sezonie grzewczym, ale nie wiem, czy pomaga. Dopiero teraz jest podejrzenie astmy, więc włączamy leki wziewne, zobaczymy, może wszystko razem da efekt... Odpowiedz Link
renata0011 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 14.09.07, 19:07 Witam! Mam nadzieję,że przeczytasz moja wiadomość. Dotyczy tematu jak w temacie :-). Od długiego czasu zajmuję się tematem tego co lata w powietrzu. Nawilżacz w otoczeniu nie jest dobrym rozwiązaniem. Wilgotne powietrze to raj dla zarodników pleśni i grzybów, nawet w nowym mieszkaniu, a szczególnie tam gdzie jest klima lub nawiew. Mnóstwo alergików ma w "zestawie" te alergeny. Jeśli ktoś poszukuje oczyszczacza to zerknijcie na stronę www.alcuni.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
chwilka9 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 31.07.07, 11:53 Używałam, ale żadnych efektów nie zaobserwowałam. Odpowiedz Link
margotka28 Re: Oczyszczacze powietrza-co Wy na to? 16.09.07, 17:04 A ile kosztuje taki odkurzacz? I gdzie go można kupić? I czy likwiduje roztocza i pleśnie? Odpowiedz Link