21.11.03, 09:06
Byłam wczoraj z Dianą u ortopedy. Pani powiedziała, że ma ona płaskostopie,
zaleciła wkładki ortopedyczne i buty 'Memo". Może wiecie ile takie butki
kosztują (nie są chyba tanie). Czy macie doświadczenia z tymi butami, czy one
sa naprawdę dobre. A może można je zastąpić innymi.

Pozdrawiam
Ludek

Ps. Jeśli ten temat był już poruszany, to przepraszam za powtórkę, ale z
powodu braku subskrypcji niestety nie jestem w stanie śledzić tego co się
dzieje na forum.
Obserwuj wątek
    • nastka_7 Re: Buty memo 21.11.03, 09:28
      Hej, w tamtym roku takie buty kosztowały ok 175 zł. To zależy od numeracji.
      Natomiast wkładki ortopedyczne do takich butów są tanie - w tamtym roku 20 zł.
      Wiem coś na ten temat bo moja córeczka (4 latka) ma stopy i kolanka koślawe i
      nosi wkładki ortopedyczne. Plastikowe kupowaliśmy za 80 zł, teraz zrobilismy
      takie jakby "na korku" z fajną kolorową nakładką z dziurkami za 52 zł. Te z
      memo są tańsze, ale za to buty drogie. My kupujemy Kindze zwykłe buciki, ze
      sztywnym zapiętkiem wysokie i zawiązywane i tam dajemy wkładki ortopedyczne. A
      zamiast kapci kupujemy buciki zdrowotne, takie z dziurkami i zawiązywane od
      paluszków. Cena zależna tez od numeracji. Jeżeli mieszkasz w krakowie to wiem
      gdzie jest sklep firmowy. Pozdrawiam.
    • marta_i3 Re: Buty memo 21.11.03, 10:14
      W Warszawie buty Memo można dostać w Medorcie na Wolność 3a, blisko szpitala
      na Żelaznej. Jakiś czas temu buty kosztowałay 171 złotych, wkładki chyba 20.
      Buty są bardzo trwałe i mimo dość masywnego wyglądu syn się na nie nie skarży.
      Marta
    • osmag Re: Buty memo 21.11.03, 10:54
      Same noszenie wkladek nie zalatwia sprawy a tylko pomaga utrzymac stope w
      pewnym polozeniu. Do 3 lat nie zaleca sie wkladek.Duzo lepsze efekty osiaga
      sie podbijajac bucik od wewnetrznej str. na podeszwie bucika. Podczas
      chodzenia stopa zmuszana jest do pracy i w ten sposob nastepuje korekcja
      koslawosci. Wkladka jest biernym podtrzymaniem. Dobrze jest tez cwiczyc stopki
      czynnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka